HI THERE | Ontmoet onze nieuwe poes Nox (Europese Korthaar x Maine Coon)
18/12/2017


kitten nox

Verrassing! Na maandenlang zeuren (;-)) was het moment afgelopen zaterdag eindelijk daar. Roy en ik gingen ons nieuwe, viervoetige gezinslid ophalen: Nox. In dit artikel vertel ik meer over ons nieuwe pluizige gezinslid én wat Wikkie van de gezinsuitbreiding vindt.

Nox 2

Dit is Nox. Ze is tien weken oud en we werden op Marktplaats direct verliefd op haar lieve koppie. Ze is een bijzondere kruising tussen een Europese Korthaar en een Maine Coone en bij onze eerste ontmoeting waren we meteen om. Over haar hobby’s kan ik namelijk beknopt zijn: ze houdt van knuffelen, kroelen en kopjes geven. Is Wikkie al een enorm aanhankelijke kat waar we veel geluk mee hebben gehad, tilt Nox dit naar een geheel nieuw niveau. Ze voelde zich dan ook overduidelijk heel snel thuis in haar nieuwe huis en ze zat binnen de kortste keren op schoot om al spinnend kopjes te geven en te kneden. Heel lief!

Hoe we op de naam Nox zijn gekomen? Roy en ik waren een aantal dagen voordat we Nox gingen ophalen hardop allerlei namen van tv-personages en filmkarakters aan het opnoemen: van Game of Thrones tot Harry Potter. De namen van allerlei favoriete karakters passeerden de revue totdat Roy opeens uit het niets zei: “Alohamora”. Ik haakte daarop in en zei eerst ‘Lumos’ en vervolgens ‘Nox’. Een naam die overduidelijk bleef hangen en we goed vonden passen bij haar ‘magisch’ mooie tekeningen op haar vacht. ;-)

Nox 3

Wat Wikkie van het nieuwe gezinslid vindt? Die is er nog niet zo van gecharmeerd. We hebben Nox vanaf het begin in de logeerkamer gezet, zodat de twee eerst kunnen wennen aan elkaars geur. Wikkie zat namelijk de eerste dag al aan de deur te blazen en te grommen, dus we volgen keurig dit stappenplan om ze rustig met elkaar te laten kennismaken. Tot dusver gaat het goed en we merken dat Wikkie zich steeds minder stoort aan de (geur van de) nieuwe, pluizige bewoonster. We hopen ze in de kerstvakantie écht met elkaar kennis te laten maken. Hoe leuk zou het immers zijn als ze samen van hun kerstmaal kunnen genieten? Iets met: kerstwens van een crazy cat lady.

Wat vinden jullie van Nox? En heb jullie nog goede tips om Nox en Wikkie met elkaar te laten kennismaken ;-)?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Categorie: Persoonlijk
Tags: ,


20 reacties


  18 december 2017

  Wat een schatje is het! Daar word je inderdaad toch meteen verliefd op?! :) Ik vind Nox ook echt een lieve naam. Hopelijk klikt het snel tussen Nox en Wikkie.  18 december 2017

  Ooooh wat ontzettend schattig! Zo klein! En dat koppie.
  Geniet van jullie gezinsuitbreiding:).  18 december 2017

  Wat een schatje is Nox zeg! Hopelijk kunnen Wikkie en Nox snel wat beter met elkaar overweg, het is ook wel wennen in het begin.  18 december 2017

  Awww wat een poepie! En wat leuk voor Wikkie ook, uiteindelijk ;) Ik heb sinds ik op mezelf woon al drie kittens bij een oudere kat geplaatst, en de tips die ik (naast zo’n stappenplan) heb zijn:

  1: forceer niks; als ze in dezelfde kamer zijn zoeken ze elkaar wel op (of niet)
  En 2 (en de belangrijkste die veel mensen vergeten): Die kleine gaat gewoon klappen krijgen, en dat is heel nodig om een juiste hierarchie tussen die twee te vormen.

  Verder zou ik als ze uiteindelijk samen zijn even in de gaten houden of ze allebei genoeg eten krijgen; katten willen nog al eens eten van elkaar jatten ;) De kleinste doet dat bij ons bij de oudste, dus ze krijgen op verschillende plekken eten (een in de keuken, de ander veilig op een stoel in de huiskamer). Maar voorsl superveel plezier met jullie kleine druif!  18 december 2017

  Naaaahhhh wat een schatje! Prachtige foto’s ook. Hopelijk zijn ze snel aan elkaar gewend!  18 december 2017

  Ze ziet er wel echt super lief uit! Hopelijk wennen ze snel aan elkaar.  18 december 2017

  Wat een leukie! En ik houd niet eens van katten #crazydoglady, dus moet je nagaan. Superleuke naam ook! Ik wilde mijn hond eerst Lux noemen, maar toen adopteerde ik een hond die al een heel andere naam had. Dit boeit je waarschijnlijk ook precies niks, maar toch, hahaha.


  Marrit

  18 december 2017

  Aaawh wat een schatje!!
  Ik zag haar al op Instagram voorbijkomen, zo lief!
  Ik hoop voor jullie dat Wikkie en Nox het zo goed met elkaar kunnen vinden dat ze bij elkaar slapen in een mandje *cuuuute*
  Nu wil ik ook weer een kitten..  18 december 2017

  Wat een schatje, we komen snel op kittenkraambezoek! <3  18 december 2017

  Ahhh, wat is het een schatje!!! Nox is trouwens echt een super leuke naam, en vooral leuk hoe jullie erop zijn gekomen, haha!  18 december 2017

  Oh, ze is zo lief! Zag op Insta al dat ze al bij elkaar in de kamer zitten. Fijn! Toen Buttons erbij kwam zette ik haar overdag wel samen met mijn andere kat, maar ‘s nachts bleven ze gescheiden zodat ze via de deur aan elkaars geur konden wennen. Het ging eigenlijk heel snel al heel goed. Maar bij jullie zo te zien ook!  18 december 2017

  Oohh wat schattig! Hopelijk zitten jullie dan straks gezellig met z’n allen aan de kersttafel ;)  18 december 2017

  oh my sweet doodles, wat een scheetje :D  18 december 2017

  Ooh, zo lief. Toen ik de titel las moest ik al gelijk aan Harry Potter denken :) Erg mooie naam! Hopelijk klikt het ook snel met Wikkie. Succes en veel plezier met het nieuwe familielid :)  18 december 2017

  Ahhh, wat een schatje! Ik hoop voor je dat ze zo sociaal en aanhankelijk blijft! Kittens zijn dat eigenlijk bijna altijd, pas als ze volwassen zijn kun je écht hun persoonlijkheid ontdekken. Mijn ouders hebben 4 katten die allemaal lief en aanhankelijk waren als kittens, maar totaal andere persoonlijkheden ontwikkelden als volwassen kat. Twee zijn juist heel onafhankelijk geworden, eentje knuffelig en eentje soms een beetje, als ze er zin in heeft. Met kittens weet je ‘t gewoon meestal nog niet zo goed, helaas. (een beetje zoals mensenbaby’s, I guess)  18 december 2017

  Ohmmmm hier word ik zo verliefd op wat een cutie  18 december 2017

  Oh wat een schatje!  19 december 2017

  Sooooo cute, wat een schatje zeg! Nu kan ik al helemaal niet mer wachten tot ik op bezoek mag komen bij jullie haha <3


  Wendy (B)

  20 december 2017

  Wat een lieverdje :)  8 februari 2018

  Lekker late reactie dit haha, maar wat een ontzettend mooi en schattig beestje! Daar heb je vast ontzettend veel plezier en liefde van <3