Leuke kerstfilms om te kijken tijdens de feestdagen
16/12/2017


leuke kerstfilms kerstfilm netflix
Ik heb een absolute zwak voor kerstfilms. There I said it. Ook ik heb mezelf schuldig gemaakt om enthousiast aan de kerstfilm A Christmas Prince te beginnen om vervolgens Christmas Inheritance bovenaan mijn ‘nog-te-kijken’-lijstje te krabbelen. Om ook jullie in de kerststemming te brengen zette ik 18 leuke kerstfilms voor op een rij…

Kerstfilms

A CHRISTMAS PRINCE

Je kon er vrijwel niet omheen: de Netflix Original A Christmas Prince. Deze zoetsappige film vertelt het verhaal van een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar verslag te doen van een koninklijk evenement. Wanneer ze echter door een persoonsverwarring in het kasteel beland, leert ze het échte verhaal achter de koninklijke familie -inclusief wel héél leuke prins- kennen.

kerstfilms netflix leuke kerstfilms a christmas prince

CHRISTMAS INHERITANCE
Na het succes van A Christmas Prince kon een tweede kerstachtige Netflix Original niet uitblijven. Het plot? Voordat socialite Ellen haar vaders bedrijf mag overnemen, moet ze het stadje Snow Falls bezoeken waar hij vandaan komt en daar een speciale kerstkaart afleveren. Daar aangekomen komt ze in een sneeuwstorm terecht en moet ze in de knusse inn van het stadje verblijven, waar ze ontdekt waar het echt om draait in het leven. Willen we zien, toch?

kerstfilms netflix leuke kerstfilms christmas inheritance

EVERY CHRISTMAS HAS A STORY
Oké, eerlijk: met hoge verwachtingen moet je deze zoetsappige film niet ingaan, maar hij is meer dan prima als je wel zin hebt in een cliché feelgood film. Every Christmas Has A Story gaat over een succesvolle verslaggeefster die per ongeluk live op tv kenbaar hoeveel hekel ze heeft aan kerst. Om haar carrière te redden wordt ze, met collega én ex-vriend, naar een klein kerstdorpje gestuurd waar ze haar kerstgedachte weer moet terugvinden én verslag hiervan moet doen. We kunnen vast wel raden hoe dat afloopt, toch?

EL CAMINO CHRISTMAS
Nóg een kerstfilm die je vast nog niet hebt gezien: El Camino Christmas. Deze film gaat over man die rond de feestdagen op zoek gaat naar zijn vader, maar hierbij strand in een drankwinkel in een klein plaatsje in Nevada. Samen met vijf mensen die hij nog nooit gezien heeft. Er zijn onder anderen rollen weggelegd voor Luke Grimes en Jessica Alba, dus zeker de moeite waard.

THE NIGHT BEFORE
The Hangover meets de kerstdagen in de film The Night Before, waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt en  Anthony Mackie. Het plot is dan ook simpel: drie vrienden besluiten te stoppen met hun wilde avonturen tijdens de feestdagen, maar niet voordat ze nog één laatste keer los kunnen gaan. Een leuke kerstfilm om te kijken met je vriend.

the night before kerstfilm kerstfilms netflix

JINGLE ALL THE WAY
Eén van de leukste films van Arnold Schwarznegger vind ik deze typisch Amerikaanse kerstfilm Jingle All The Way. In deze film moet een drukbezette vader last-minute nog een kerstcadeau scoren voor zijn zoontje: de beroemde actiepop Turbo Man. Yep, de film is héél Amerikaans in al zijn hysterie, maar is hierdoor de ultieme foute kerstfilm.
kerstfilms netflix kerstfilm jingle all the way

HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS
Hoewel ik geen groot fan ben van Jim Carrey vind ik deze kerstfilm wél erg leuk over de chagrijnige Grinch die er alles aandoet om kerst uit zijn leven -en dat van het nabijgelegen dorp- te verbannen. Ietwat flauw op z’n tijd, maar mede-dankzij de schattige Cindy Lou Lou -gespeeld door een piepkleine Taylor Momsen (jeweetwel: van Gossip Girl)- wel heel aandoenlijk.

BAD SANTA
Nog zo’n rebelse kerstfilm: Bas Santa. In deze film doet een stel criminelen zich voor als de kerstman en zijn entourage om na sluitingstijd in een winkelcentrum hun slag te staan. Een cultureel hoogstandje is het niet, maar wel vermakelijk en óók leuk voor je vriend.

A WISH FOR CHRISTMAS
Nog een totally fetch zoetsappige kerstfilm! Sara (Lacey Chabert – jawel van Mean Girls)heeft maar één wens deze kerst nadat haar idee op werk is gejat: dat ze eindelijk voor zichzelf kan opkomen. De kerstman geeft haar 48 uur.

THE MUPPET CHRISTMAS CAROL
Mijn meest favoriete ‘interpretatie’ van de kerstklassieker Scrooge. Voor de leken: een kerstfilm over de steenrijke, maar gierige en onaardige man Scrooge die een intense hekel heeft aan kerst. Op kerstavond wordt hij bezocht door drie geesten -van het verleden, heden en de toekomst- die hopen hem tot ander inzichten te brengen om zijn ziel te redden. Moet je zien!
a christmas carol kerstfilm leuke kerstfilms netflix

THE SPIRIT OF CHRISTMAS
Nóg een romantisch verhaal voor je kijklijstje. Met kerst in aantocht gaat advocate Kate naar Vermont om de koop te regelen van een hotel. Hier wordt ze verliefd op een -jawel- spook. Toegegeven: het plot klinkt vreselijk slecht maar de film is ‘goed te doen’.

ARTHUR CHRISTMAS
Arthur is de zoon van de kerstman en de enige die (opvallend genoeg) binnen de familie nog in kerstmagie gelooft. Wanneer er iets misgaat in de bezorging van cadeautjes en één kind per ongeluk wordt overgeslagen, grijpt Arthur deze kans aan om het kerstgevoel te redden. Eén van mijn meest favoriete kerstfilms ooit! Voornamelijk omdat het hoofdpersonage héél relatable is ;-)

arthur christmas kerstfilm leuke kerstfilms netflix

HOME ALONE
Een lijstje met kerstfilms is natuurlijk niet compleet zonder Home Alone. Hoewel het eerste deel van Home Alone nét iets meer kerstvibes heeft dan het tweede (lees: de inbrekers verwonden met kerstballen), is deze laatste toch mijn favoriet. Misschien is dat ook te wijten aan mijn (niet-zo) stiekeme obsessie voor New York. En de droom om ook in het Plaza Hotel te verblijven met uitgebreide roomservice. Christmas must watch!

THE FAMILY STONE
Mijn vriend is er niet zo weg van, maar ik vind deze kerstfilm enorm leuk. Het plot? De familie Stone komt voor het eerst sinds lange tijd samen om kerst te vieren, maar door een fiks aantal tegenslagen en een schoondochter die totáál niet in de smaak valt, loopt het allemaal iets minder -euhm- jolly dan gepland. Een grappige én ontroerende film met o.a. Sarah Jessica Parker, Rachel McAdams en Diane Keaton.

the family stone kerstfilm leuke kerstfilms netflix

NEW IN TOWN
Wat geeft een film een groter kerstgevoel dan héél veel sneeuw? Juist, helemaal niets. De ambitieuze Lucy Hill (Renée Zellweger) krijgt de kans van haar leven wanneer haar wordt gevraagd om de werkzaamheden in een fabriek in het ijskoude Minnesota onder handen te nemen. Hoewel ze aanvankelijk een buitenbeentje is, verovert ze uiteindelijk het hart van iedereen en -jawel- ook dat van een man.

CHRISTMAS WITH THE KRANKS
Ook dit is weer een typisch Amerikaanse (ietwat flauwe) kerstfilm, maar heus wel vermakelijk. Christmas With The Kranks vertelt eht verhaal van Luther Krank die met zijn vrouw Nora op vakantie gaat om kerst in zijn geheel te vermijden. Wanneer zijn dochter echter onverwachts thuiskomt besluit wordt hij toch gedwongen om in de holly jolly spirits te komen.

DECK THE HALLS
Familieman Steve is dól op kerst en staat in zijn stad dan ook bekend als de go to kerstexpert. Wanneer hij echter een nieuwe overbuurman krijgt die de wens heeft dat zijn huis met kerstversieringen vanuit de ruimte zichtbaar is, verandert zijn leven in één grote kerstachtige chaos.

EVERYBODY’S FINE
Wanneer zijn kinderen hem in de steek laten, besluit de ietwat eenzame weduwnaar om zijn relaties met zijn volwassen kinderen aan te halen en gaat op een roadtrip om hen op te zoeken. Met alle gevolgen van dien. tijdens. Mét hoofdrollen voor Robert De Niro, Kate Beckinsale en Drew Barrymore!

everybody's fine kerstfilm leuke kerstfilms netflix

Nog meer kerstfilms zien? Eerder schreef ik een artikel over kerstfilms op Netflix die je moet zien. Wat is jullie favoriete kerstfilm?

 FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  16 december 2017

  Home alone is echt mijn favoriete film! Arthur Christmas en Elf vind ik ook echt super leuk!


  Ilonka de Jong

  16 december 2017

  Ooo hier zitten er nog een heel aantal tussen die ik nog niet gezien heb zo kom ik de kerst wel door  17 december 2017

  jahaaa the muppet christmas carol is epic!  19 december 2017

  Yaaasss, een hoop films die ik nog nooit heb gezien. Let the christmas marathon begin!  20 december 2017

  Wat een fijne lijst, boordevol inspiratie! Ik heb nog niet echt kerstfilms gekeken (erg he?!) maar daar moet snel verandering in komen.