KERSTKAARTEN 2017 | Merry Christmas ya filthy animal
07/12/2017


kerstkaarten christmas cards funny christmas card diy do it yourself cat cats radbag

Op de lijst met favoriete feestdagen van het jaar staat kerst, na mijn verjaardag, op een goede tweede plek. Voor mij staat kerst in het teken van ongedwongen samenzijn met familie en vrienden, en bovenal een heleboel gezelligheid. En eten. En kerstkaarten. Het is eigenlijk de enige tijd in het jaar dat ik nog een kaartje verstuur. Deze zelfgemaakte kerstkaarten maken het nét iets persoonlijker…

Kerstkaarten 2017

kerstkaarten christmas cards funny christmas card diy do it yourself cat cats radbag
Merry Christmas Ya Filthy Animal

Home Alone I en II zijn voor de ultieme kerstfilms. Vrijwel ieder jaar kijk ik deze films weer opnieuw. Eén van mijn favoriete scènes is zonder twijfel wanneer Kevin McCallister een gewelddadige (fictieve!) actiefilm nasynchroniseert om de twee boeven te verjagen. ‘Merry Christmas ya filthy animal. And a Happy New Year’, is dan ook inmiddels een klassieker. Geïnspireerd door deze uitspraak leek het me leuk om een bijpassende kerstkaart te maken. Mét Wikkie als knipoog.

kerstkaarten christmas cards funny christmas card diy do it yourself cat cats radbag
Met de Lomo Instant Camera van Radbag maakte ik allereerste een cute polaroidfoto van Wikkie. Want eerlijk: je kerstkaart is natuurlijk al geslaagd zodra er een fluffy viervoeter op prijkt. Vervolgens ging ik aan de slag met craft papier en vilt. Snap je? Vilt. Vilty. Filthy animal. Afijn. Misschien een beetje vergezocht. Al vond ik ook de zachte structuur van het vilt goed passen bij de uitspraak. Ik knipte het viltpapier in de vorm van een berg -niets is immers meer ‘christmassy ‘dan besneeuwde bergtoppen- en plakte dit met hobbylijm op het bordeauxrode craft papier. Vervolgens schreef ik de quote op wit karton en plakte ik deze én de polaroidfoto met dubbelzijdige plakkers op de kaart, zodat er diepte ontstaat.

Hoe leuk is deze kaart geworden? Zoals je hierboven kunt zien, bewonderde Wikkie ook met trots het resultaat. Benieuwd naar nog meer kerstkaarten die ik maakte in samenwerking met Radbag? Lees hier het volledige artikel. Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriet!

Sturen jullie ook kerstkaarten? Kopen jullie deze of maken jullie deze het liefst zelf?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

iconadvertentie3 reacties


  7 december 2017

  Wat een superleuk idee voor kerstkaarten! Persoonlijk en grappig, maar ook eenvoudig te maken :) Echt heel leuk gedaan!  7 december 2017

  Wat een geweldige Kerstkaart haha, love it!  9 december 2017

  Wat een leuke kaarten! Onwijs leuk idee :)