Hashtag Workmode Utrecht | Mijn nieuwe werkplek
05/12/2017


hashtag workmode utrecht emilie sobels flexplek utrecht bureau huren

Yes, gisteren was het zover: mijn eerste dag bij Hashtag Workmode Utrecht. Vanaf december huur ik één dag in de week een bureau in deze nieuw(st)e vestiging van Hashtag Workmode. Uiteraard nam ik voor jullie mijn spiegelreflexcamera mee om deze inspirerende werkplek te laten zien én beantwoord ik jullie meest gestelde vragen.

Hashtag Workmode Utrecht

Een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Hashtag Workmode toen Emilie nét de eerste vestiging aan de Brouwersgracht had geopend: een co-working space voor online influencers en digital creatives. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en sinds 1 december is de vierde vestiging een feit. In Utrecht, in een monumentaal pand aan de Brigittenstraat. En ja, dat is net zo indrukwekkend als dat het klinkt.

Hashtag Workmode 2

YOU ARE WHO YOU SURROUND YOURSELF WITH

Bij Hashtag Workmode Utrecht is er plaats voor zo’n veertien vrouwen, waar ik er één van ben. ‘Waarom alleen vrouwen?’, is een veelgehoorde vraag. Het concept is bedacht door Emilie Sobels en één van de redenen is dat vrouwen onder elkaar beter samenwerken. Bovendien kijken vrouwen graag op naar vrouwelijke rolmodellen: you are who you surround yourself with. Hashtag Workmode maakt het op een laagdrempelige manier mogelijk om met gelijkgestemden te werken en elkaar op deze wijze te motiveren en inspireren.

Hashtag Workmode 3

hashtag workmode utrecht

#GIRLBOSS

Het kantoor is opgedeeld in drie verschillende ruimtes (twee werkruimtes, één vergaderruimte) en straalt één en al #girlboss uit. Het monumentale pand heeft een hoog plafond, een mooie chique schouw en een visgraten parketvloer. Verder is de ruimte aangekleed met inspirerende posters, diverse planten en natuurlijk véél roze. Roze kaarsen, roze servies… you name it. Met als topper natuurlijk de snoeproze SMEG koelkast. Is ‘ie niet fantastisch?

hashtag workmode utrecht

Hashtag Workmode 6

GEZELLIG

Een vraag die ik (overigens héél begrijpelijk) ook vaak krijg, is: ‘Waarom Utrecht?’ Dit heeft eigenlijk voornamelijk te maken met Hashtag Workmode zelf. Vanaf het begin vind ik dit al een ontzettend tof concept. De eerdere vestigingen waren alleen voor mij te ver weg (Amsterdam en Rotterdam) om hier een plekje te huren. Toen bekend werd dat er een vestiging in Utrecht zou komen, kon ik de verleiding niet weerstaan. Het is bovendien heel fijn om eens in een andere stad te werken dan Amsterdam of Den Bosch. Daarnaast wonen meerdere vriendinnen van mij in of nabij deze stad. De eerste paar keer dat ik hier ben, staan er dan ook al meteen een paar dates ingepland. Gezellig en handig!

Hashtag Workmode 7
hashtag workmode utrecht emilie sobels

Zijn jullie al bekend met Hashtag Workmode? Wat vinden jullie van mijn nieuwe werkplek? Mocht je ‘m overigens nog niet gezien hebben: je vindt in onderstaande video Emilie’s advies aan haar twintigjarige zelf (in HD en met ondertiteling). Gefilmd in de Hashtag Workmode vestiging aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER12 reacties


  5 december 2017

  Onwijs cool! Zelf ben ik tijdens een event bik Hashtag Workmode in Rotterdam en Amsterdam geweest. Zo te zien ziet Utrecht er ook leuk uit  5 december 2017

  Wh wat leuk! Als ik freelancer was geweest had ik zeker weten dezelfde keuze gemaakt! Lijkt me zo’n leuk kantoor  5 december 2017

  Wat ontzettend tof! Ben er zelf nog nooit geweest maar heb er genoeg goeds over gehoord! Have fun!:)  5 december 2017

  Wauw, wat ziet het er onwijs gaaf uit daar! Heel knus, maar ook een fijne werkomgeving! Ik kan me voorstellen dat je hier met plezier werkt :)  5 december 2017

  Whaaa dat ziet er echt AMAZING uit!!  5 december 2017

  Het ziet er echt prachtig uit, waaauw! Ik vind het concept van Workmode ook heel erg tof, lijkt mij een hele inspirerende omgeving om te kunnen werken.  5 december 2017

  Het kantoor ziet er echt zo chill uit! Het lijkt mij heel fijn om daar te werken :)  5 december 2017

  Ohhhh het ziet er zo mooi uit allemaal! Ik moet er echt snel een keer heen, haha. Welcome  5 december 2017

  Leuk Femke, en prachtige foto’s ja!

  Tot snel bij Workmode :-)  6 december 2017

  Wat leuk Fem! Kan me voorstellen dat een kantoortje thuis handig is, maar dat het ook wel fijn is om af en toe te kunnen sparren met andere girlbosses haha :)  6 december 2017

  Het ziet er echt mega gaaf uit daar! Heel veel succes met alle mooie kansen die je daar kunt gaan aanpakken.  6 december 2017

  Wauw dat ziet er echt heel tof uit! Lijkt me heerlijk werken daar :)