Filmtips? Deze 6 films heb ik in februari gekeken | Netflix
06/03/2018


filmtips netflix coco brad's status we're the millers liberated a sexual revolution
We zitten inmiddels alweer een aantal dagen in maart. Dit betekent: een nieuw lijstje met films die ik de afgelopen maand heb gekeken én om met jullie te delen wat ik ervan vond. Ditmaal met o.a. Coco, Brad’s Status, We’re the Millers en Daddy’s Home 2. Benieuwd?

Coco

Dit is zonder twijfel een film die me heeft verrast. Deze film gaat over de twaalfjarige Miguel die dol is op muziek. Door een familieschandaal uit het verleden wordt dit echter door zijn gehele familie ten zeerste afgekeurd. Als Miguel op Día De Los Muertos per ongeluk terechtkomt in de wereld van de doden ontdekt hij de (verrassende!) waarheid achter zijn familieverleden. Een film met een lach en een traan, op magische wijze geanimeerd en een fijne knipoog naar de Mexicaanse cultuur.

Momenteel te zien in de bioscoop

Brad’s Status

Zo enthousiast dat ik was over Coco, zo bekoelt is mijn recensie wat betreft Brad’s Status. In Brad’s Status gaat een doorsnee vader met zijn zoon op reis om zijn toekomstige college uit te zoeken. Tijdens zijn trip kan hij het echter niet laten om zijn leven te vergelijken met dat van vier voormalige, succesvolle studievrienden. Het resultaat? Een film die totaal niet op gang komt en aan elkaar gebreid wordt door de negatieve gedachten van Brad. Eén van de saaiste films die ik ooit heb gezien.

Beschikbaar op Blu-ray en DVD 

We’re the Millers

Oké, oké… Dit moet minstens de vierde keer zijn dat ik deze film heb gezien, maar hij blijft zó leuk. In We’re The Millers is de lokale drugsdealer David Burke genoodzaakt om een internationale deal aan te nemen om zijn schuld af te lossen. Om geloofwaardiger over te komen vraagt hij zijn strippende buurvrouw, een ietwat naïeve buurjongen en een rebels tienermeisje om zijn familie te spelen. Een humoristische film gegarandeerd!

Beschikbaar op Blu-ray en DVD 

Daddy’s Home 2

Wanneer de ouders van Dusty en Brad op bezoek komen, lopen de spanningen wat betreft het co-ouderschap hoog op. Grappig genoeg kan ik me vrij weinig van deze film herinneren, wat al meteen verklapt wat ik van deze film vond: niet zo boeiend. Oké om te kijken als je van het eerste deel hebt genoten, maar geen mustsee.

Beschikbaar op Blu-ray en DVD 

Johnny English: Reborn

Nóg een film die ik stiekem al eens eerder heb gekeken is Johnny English: Reborn. In dit tweede deel wordt -ondanks een eerder fiasco in Zuid-Afrika- opnieuw een beroep gedaan op deze meest onwaarschijnlijke geheim agent van de Britse geheime dienst. Ditmaal om de moord op een Chinese president te voorkomen. Geen cultureel hoogstandje, maar wel ontzettend vermakelijk.

Momenteel te zien op Netflix (maart 2018)

Liberated: the new sexual revolution

Het is misschien geen film, maar deze documentaire over de seksuele ontwikkeling in de hedendaagse cultuur is beslist wel de moeite waard. In deze documentaire worden een aantal Amerikaanse jongeren gevolgd tijdens Spring Break. Hoewel het aanvankelijk nogal een eenzijdig beeld lijkt te scheppen van het seksuele moraal onder millennials, ontpopt deze zich uiteindelijk tot een aangrijpende documentaire over seksueel geweld en misbruik.

Momenteel te zien op Netflix (maart 2018)

Welke films hebben jullie afgelopen maand gekeken? Of zouden jullie nog graag willen zien?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER8 reacties


  6 maart 2018

  We’re the Millers! is inderdaad echt geweldig. Ik heb zo hard om die film moeten lachen en moet hem eigenlijk echt nog een keer gaan kijken. Je maakt me heel nieuwsgierig naar Coco. Ik vind het prachtig hoe tegenwoordig in dat soort animatiefilms ook echt een mooie boodschap verborgen is.  6 maart 2018

  die johnny english reborn vond ik zo grappig :’) heb sowieso een zwak voor zijn films!  6 maart 2018

  Ik hoor veel goede dingen over coco, wil hem nog steeds kijken!
  x  6 maart 2018

  were the millers is zo een leuke film!  6 maart 2018

  Ik heb We’re the Millers dus nog nooit uitgekeken. Ben er ooit wel middenin gestapt, maar vond het eigenlijk zonde om verder te kijken zonder het begin te hebben gezien. Nog steeds op het lijstje dus! Coco lijkt me ook heel erg leuk en ik vond de eerste Daddy’s Home wel ok…dus zal de tweede vast ook wel zien. Ooit.  6 maart 2018

  Ohh ik wil ook nog graag een keer We’re the Millers kijken. Nog nooit eerder gezien en lijkt me zo leuk! Ik vond trouwens Brad’s Status wel best leuk. Maar smaken verschillen natuurlijk! :)  8 maart 2018

  Ik wil Coco echt nog zien, maar op de één of andere manier trok het me toch niet om dat in de bioscoop te gaan zien. Hopelijk komt-ie over niet al te lange tijd op Netflix en dan ga ik de film zeker eens uitproberen.  13 maart 2018

  OMG volgens mij heb ik Johnny English Reborn nog nooit gezien! Dat heb ik even gemist haha. Die ga ik zeker even Netflixen. :) We’re the Millers is echt een leuke film haha. Ik ben wel benieuwd naar Coco, maar ik wacht nog even totdat hij op Netflix staat of tot ik hem kan huren. Ik heb Bankier van het verzet in de bioscoop gezien en ik moet zeggen dat ik het enorm indrukwekkend vond. Echt een aanradertje hoor :)