WE DID IT! | Masterclass Ondernemen voor beginnende content creators -
13/03/2018


masterclass ondernemen beginnende content creators

Het idee was al enige tijd geleden geboren, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: de allereerste Masterclass Ondernemen voor beginnende content creators. Een initiatief van Tedje en mij om beginnende content creators hun eerste stappen te helpen zetten richting het ondernemerschap. En wat was het tof! Dit is een recap van de masterclass én inmiddels is de datum voor de tweede masterclass ook al vastgelegd…

masterclass ondernemen beginnende content creators

Roze Bossche bollen

Bij ontvangst werd iedereen verwelkomd met een kop koffie of thee en iets lekkers. In dit geval een allergenenvrij gebakje óf  -hoe kan het ook anders- een roze Bossche bol. Iets wat perfect paste bij de locatie: het snoeproze Werkwarenhuis in Den Bosch. Het was heel leuk om te zien hoe iedereen bij binnenkomst enthousiast foto’s maakte van de locatie, de roze Bossche bollen én elkaar.

masterclass ondernemen beginnende content creators
masterclass ondernemen beginnende content creators

Needless to say, Tedje en ik waren die dag allebei behoorlijk zenuwachtig. Gelukkig verdween dit gevoel al snel toen we iedereen bij binnenkomst ontmoetten. Iedereen was zo opgewekt, enthousiast en lief, en stond echt open voor contact met elkaar. Zo leuk!

Masterclass Ondernemen 13masterclass ondernemen beginnende content creators

De Masterclass Ondernemen vond plaats in een aparte ruimte in het Werkwarenhuis. Deze hadden we zelf aangekleed met wat leuke (Instagramwaardige) notitieblokjes, een kleurrijke pen en water met fruit. Ready, set, GO!

masterclass ondernemen beginnende content creators masterclass ondernemen beginnende content creators

Opdrachtgevers en tarieven

Tijdens de Masterclass Ondernemen, die overigens volledig was uitverkocht, vertelden we alle ins en outs over ons ondernemersavontuur. We deelden onze tips en tricks hoe je gezien wordt door opdrachtgevers en praatten open en eerlijk over tarieven. Dit laatste wordt vaak gezien als een taboe, terwijl het in onze persoonlijke ervaring juist heel waardevol is om hier open over te zijn.

Ook vertelden we meer over de praktische kant van het ondernemen, zoals hoe je je administratie op orde houdt en de belastingdienst. Heel leuk om te zien hoe iedereen druk aan het meeschrijven was! Op het einde van de middag was er ruimte om nog wat vragen te stellen en ook dat gebeurde volop. Bijna nog leuker was dat iedereen ook echt met elkaar meedacht en elkaar wilde helpen.

masterclass ondernemen beginnende content creators

Ben jij ook een beginnend content creator of lijkt het je leuk om te ondernemen?

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER15 reacties


  13 maart 2018

  Super leuk om te lezen dat jullie het nog een keer gaan organiseren. Helemaal terecht, want jullie kunnen met jullie verhalen nog genoeg girobosses (to be) inspireren. :)


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2018

  Wat ontzettend lief! Heel erg leuk om te horen dit :-)  13 maart 2018

  Op naar een volgende uitverkochte masterclass. Heel tof dat jullie het zo snel nog een keer doen.
  Voor iedereen die dit leest en niet is geweest: zeker gaan!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2018

  Ah, superleuk om te horen! Nogmaals bedankt voor je aanwezigheid en natuurlijk je support :-)  13 maart 2018

  Zo zo zo balen dat ik werk op de zaterdag en voorlopig niet vrij kan krijgen ivm werken in een winkel en je na februari geen vrij meer kan opnemen. Ziet er namelijk erg gezellig en leerzaam uit!

  Je mag zo trots op jezelf zijn, heel tof dat je dit zo doet!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2018

  Ah, wat ontzettend balen! Héél erg bedankt voor je support en wie weet tot de volgende editie :-)  13 maart 2018

  Het was een ontzettend leuke dag op een toplocatie! En zo leuk dat jullie een tweede datum hebben! Hopelijk kunnen jullie zo nog veel meer ambitieuze girlbosses helpen. Mij hebben jullie in ieder geval goed op weg geholpen :) Ik verheug me al op de sushidate!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2018

  Ah, wat ontzettend leuk om te horen :-) Nogmaals bedankt voor je aanwezigheid en je support. En yes, die sushidate gaat er zeker komen!  14 maart 2018

  Ik ben zo blij voor jullie! Lijkt me razend interessant én leuk. ;-)


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2018

  Zo leuk om te horen! Mocht je op 14 april nog tijd hebben, ben je natuurlijk meer dan welkom ;-)  14 maart 2018

  Het lijkt mij echt super interessant. Is het ook voor een nog redelijk beginnend blogger (half jaartje) leuk om te komen? Ik sta natuurlijk nog helemaal aan het begin, maar hoop wel over een paar jaar voor mezelf aan het werk te kunnen.

  Liefs!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2018

  Absoluut! Tedje en ik delen tijdens de masterclass hoe wij begonnen zijn met ondernemen en hoe we aan klanten zijn gekomen bijvoorbeeld. En over de voor- en nadelen van ondernemen. Ook bespreken we zakelijke kant van het ondernemen, zoals administratie e.d. Zou leuk zijn als je erbij bent! Liefs!  14 maart 2018

  Ahhh toppertjes! Ik vind dit stiekem ook wel interessant, ondanks dat ik de ambitie helemaal niet heb om in dit gebied verder te gaan haha!  15 maart 2018

  Superleuk dat jullie nog een editie van de masterclass gaan organiseren. Ik weet zeker dat het net zo’n succes wordt als deze editie. Ik kijk er in ieder geval met heel veel plezier op terug en vond het een heel leuke en inspirerende masterclass. Het was echt de perfecte motivatieboost en hét duwtje in de rug om werk te maken van mijn dromen en passies :) Bedankt voor de bijzondere middag!  18 maart 2018

  Die masterclass ziet er zo gezellig uit! Ik weet zeker dat iedereen veel bijgeleerd heeft van jou Femke. Wie weet kom ik ooit wel eens naar Nederland om een masterclass van jou te volgen.
  Big fan since the beginning ;-)

  Liefs

  Eline