Babe, you got this. Het Werkboek: werkboek voor girlbosses (recensie)
10/04/2018


babe you got this het werkboek recensie ervaring rosa dammers emilie sobels

Na het succes van Babe, you got this. kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. In Babe, you got this. Het Werkboek kun je zelf aan de slag met jouw zakelijke en persoonlijke doelen. Inclusief opdrachten, adviezen, lijstjes en tips om je op weg te helpen. Dit is mijn eerste indruk.

Babe, you got this. Het Werkboek

Babe, you got this. Het Werkboek is geschreven door Rosa Dammers en Emilie Sobels met professionele onderbouwing van businesscoach Kathleen Oerlemans en personaldevelopmentcoach Annemijn Briet. Ietwat bevooroordeeld ben ik misschien wel gezien ik Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode) en Rosa Dammers (‘s-Hertogenbosch is soms ook een beetje een dorp) persoonlijk ken. Natuurlijk zal ik wel mijn best doen om zo eerlijk mogelijk mijn mening over dit tweede deel te geven.

babe you got this het werkboek recensie ervaring rosa dammers emilie sobels Babe, you got this. Het Werkboek

Ook het vervolg op Babe, you got this. is weer een onbetwist juweeltje. Het boek is stevig, dik en mooi vormgegeven. De pagina’s in knalkleuren maken het boek fris en leuk om door te bladeren. Het werkboek is opgedeeld in zes overkoepelende thema’s: passie, doelen, mindset, presentatie, geldzaken en balans. Op het moment van schrijven heb ik het eerste thema (‘Passie’) afgerond en ik ben oprecht positief verrast.

Ik had verwacht dat het boek mogelijk alleen interessant zou zijn voor beginnende ondernemers, maar Babe, you got this. Het Werkboek bedient in de basis echt iedereen. Of je nu aan het begin van je carrière staat of al verder gevorderd bent. Aan lezeressen in loondienst is ook gedacht, want -zoals het boek benadrukt- dan kun je natuurlijk net zo goed een girlboss zijn.

babe you got this het werkboek recensie ervaring rosa dammers emilie sobels Babe, you got this. Het Werkboek

Verschillende werkvormen

De vragen zijn zo goed mogelijk toegespitst op iedere situatie. Niet op jou van toepassing? Dan kun je verdergaan naar een volgende vraag of opdracht. Hierin wordt goed afgewisseld. Schrijven, strepen, invullen… Alleen al in het hoofdstuk ‘Passie’ kwam ik in aanraking met verschillende werkvormen. Zo hier en daar vind je ook tips met betrekking tot documentaires, webinars of boeken die je kunt lezen om je verder in het onderwerp te verdiepen of persoonlijke notities van Emilie en Rosa. Heel leuk!

babe you got this het werkboek recensie ervaring rosa dammers emilie sobels Babe, you got this. Het Werkboek

Jouw persoonlijke guide

Wat ik fijn vind aan Babe, you got this. Het Werkboek is dat het je op verschillende aspecten aan het denken zet. Over jezelf en natuurlijk je carrière. Het laat je nadenken over wat jíj belangrijk vindt en waar mogelijk ruimte is voor verandering dan wel verbetering. In het geval van het thema Passie bijvoorbeeld over (het formuleren van) je kernkwaliteiten, je ‘why’ en hoe je bent als ondernemer. Zonder ruis van je omgeving. De opdrachten maken het werkboek écht heel eigen. De antwoorden en inzichten zijn immers van jou en jou alleen. Natuurlijk staan er in het boek zo nu en dan zaken ‘die je heus wel weet’, maar soms moet je ze gewoon nog eens op het juiste moment lezen. Of moet het simpelweg even landen tot het innerlijke vuurtje gaat branden.

Verfrissende inzichten

Het enige punt van ‘kritiek’ dat ik kan bedenken is dat ik soms te weinig schrijfruimte had. Dat is denk ik ook het risico wanneer je een tekstschrijver met dit werkboek aan de slag laat gaan ;-). Zo had ik bepaalde vragen ook aan mijn vriend voorgelegd (ja, echt!) en hij had beslist geen last van dit probleem. Tot dusver ben ik dus oprecht ontzettend positief over Babe, you got this. Het Werkboek. Het is een waardige opvolger op het eerste deel en geeft je nieuwe, verfrissende inzichten over jezelf en je business. Ik heb nu al héél zin om aan de slag te gaan met het thema ‘Doelen’.

babe you got this het werkboek recensie ervaring rosa dammers emilie sobels Babe, you got this. Het Werkboek

Babe, you got this. Het Werkboek (€14,95) is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. En als je dan tóch aan het bestellen bent, kun je natuurlijk ook even Fuck the quarterlife crisis in  je winkelmandje mikken. Dat vind ondergetekende natuurlijk ook leuk.

Ben jij ook nieuwsgierig naar Babe, you got this. Het Werkboek? Heb jij het eerste deel ook al gelezen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER21 reacties


  10 april 2018

  Wat leuk dat er ook een werkboek van is gemaakt! Een fijne manier om praktisch met inzichten aan de slag te gaan, lijkt me! Die kleine schrijfwijze neem ik dan maar voor lief (klein schrijven is ook weer een leuke uitdaging! ;)), want het lijkt me echt een fijn boek om mee aan de slag te gaan.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Ik ook ;-) En anders kun je de antwoorden altijd nog apart in een notitieboekje schrijven. Ook heel handig!  10 april 2018

  Wat leuk dat er nu ook een werkboek is, dat lijkt me heel handig en praktisch! Deze gaat op m’n wishlist… :-)


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Yes, heel leuk idee om dit jezelf cadeau te doen!  10 april 2018

  Wat een mooi boek! Ik heb het ‘lees’boek niet gelezen, maar ben nog steeds wel heel nieuwsgierig. Het werkboek klinkt eigenlijk net iets meer als iets wat ik nodig heb! Denk dat ik ‘m ga vragen voor m’n verjaardag!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Wat leuk! Ik denk dat je er veel plezier aan gaat beleven :-)  10 april 2018

  Ik heb hem besteld en vandaag komt hij binnen. Ik ben ook nogal lang van stof dus zal de antwoorden in een notitieboek noteren, haha ;)


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Wat leuk, ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!  10 april 2018

  Wat gaaf dat er nu ook een werkboek van is! Ben er erg benieuwd naar geworden!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Wat leuk, ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt :-)  10 april 2018

  Dat klinkt als een fijn werkboek om aan jezelf te werken op een fijne manier.
  Deze hou ik even in gedachten! Dit soort boeken vind ik altijd wel interessant.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Ik ook! Ik vind het fijn om over dit soort dingen na te denken.  10 april 2018

  Wat lijkt dit mij een leuk boek! Het ziet er ook heel mooi uit.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Eens! En ook zó dik.  10 april 2018

  Ik was al fan van Babe, you got this en ben nu toch wel erg benieuwd naar dit werkboek!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Wat leuk, ik ben ook heel benieuwd wat jij ervan vindt!  10 april 2018

  Ook een geweldig prijsje zeg.,. ik moet eerst het eerste boek van ze lezen en daarna ga ik sowieso deze aanschaffen, klinkt in ieder geval super goed!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Zeker, meteen ook een fijn cadeauboek zo :-)  11 april 2018

  Ah dit klinkt heel goed! Ik wil ‘m zeker gaan lezen als ik eenmaal ook toe ben aan Babe, you got this. Zo te horen denk ik dat ik er maar gewoon een notitieboekje bij pak haha, want die schrijfruimte gaat voor mij ook een probleem vormen! Ziet er wel echt heel fris en leuk uit!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2018

  Wat slim, dat is inderdaad een heel goed idee :-)!  15 april 2018

  Wat een super fijn artikel heb jij geschreven! :)