Babe, you got this: inspirerend boek voor #girlbosses (recensie)
23/06/2017


babe you got this recensie hashtag workmode emilie sobels martje haverkamp

Of je nu in loondienst bent of je eigen bedrijf hebt: een #girlboss kun je op ieder punt van je carrière zijn. Emilie Sobels (Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (freelance journalist) interviewden 23 uiteenlopende girlbosses en bundelden hun ervaringen, adviezen én fuck-ups in één inspirerend boek: Babe, you got this.

Babe, you got this

Maanden voor de releasedatum had ik ‘m al gereserveerd: Babe, you got this. Een initiatief van Hashtag Workmode en uitgewerkt door twee onbetwistbare girlbosses: Emilie Sobels en Martje Haverkamp. Emilie heb ik een paar jaar geleden vlak na de opening van de eerste Hashtag Workmode in Amsterdam leren kennen, en Martje en ik hebben elkaar leren kennen dankzij Fashionista (nu: Fashionchick Girls). Ietwat bevooroordeeld ben ik misschien dus wel, maar ik wil zeker mijn eerlijke recensie met jullie delen.

babe you got this recensie hashtag workmode emilie sobels martje haverkamp

Babe, you got this is op de eerste plaats al een plaatje om te zien. Hoewel het hier natuurlijk niet om draait, zal iedere business babe beamen dat een goede eerste indruk je zeker een voorsprong geeft. Dit boek nails it! Het 240-pagina tellende boek is opgedeeld in ruim dertig hoofdstukken met duidelijke topics: van doelen stellen en bereiken tot de kracht van kwetsbaarheid. Je wordt in het boek vanaf het eerste moment meegenomen in de zoektocht van Martje die zelf aan het begin van haar carrière staat. Ze zit bomvol vragen over hoe die 23 succesvolle vrouwen, van Eve Tomaszewski en Sanne Groot Koerkamp tot Hanna Verboom en -jawel- Neelie Kroes, hun doel hebben bereikt, maar is ook nieuwsgierig naar hun onzekerheden en fuck-ups.

babe you got this recensie hashtag workmode emilie sobels martje haverkamp

Wat dit boek sterk maakt, is dat het echt een ‘kijkje in de keuken’ geeft bij succesvolle carrièrevrouwen. Stuk voor stuk zijn ze openhartig over hoe ze te werk gaan, maar ook over hun tegenslagen. En ja: ook zíj hebben weleens een huilbui omdat ze het ook even niet meer weten. Natuurlijk zijn dit dingen die je diep van binnen heus wel weet, maar het is stiekem toch een ‘geruststelling’ om dit zwart op wit te lezen. Zélfs als je een succesvolle carrière hebt, ben je niet vrij bent van twijfels en onzekerheden. En het is oké om hier open over te zijn.

Het enige punt van kritiek dat ik kan bedenken, is meer een luxeprobleem: veel verschillende vrouwen zijn aan het woord, waardoor het soms lastig is om bij te houden wie ook alweer wat voor achtergrond heeft (je kunt tussendoor op de laatste pagina’s spieken!). Niet dat dit per se cruciaal voor het verhaal is, overigens. Vrijwel alle adviezen en tips die worden gegeven, zijn op op ieder punt in je carrière en binnen ieder werkveld toepasbaar. Het doel van dit boek is dan ook vooral jezelf laten inspireren en je eigen les eruit te trekken. Babe, you got this dicteert niet wat je moet doen, maar biedt wel handvaten om je doel te bereiken in de vorm van véél inspiratie en learnings die je kunt halen uit de ervaring van anderen.

babe you got this recensie hashtag workmode emilie sobels martje haverkamp

Babe, you got this (€17,99) is zonder twijfel een aanrader voor iedereen die haar carrière serieus neemt, en bovenal voor vrouwen (maar niet uitsluitend) die aan de start van hun carrière staan. Dit boek staat bol van adviezen, tips en bovenal inspiratie. Inspiratie om vooral ook je eigen twist aan jouw loopbaan te geven en te geloven in de vaardigheden die jou uniek maken: of je in loondienst bent of je eigen onderneming hebt (of hiervan droomt). Girlbosses zijn altijd nog welkom aan de top en dit boek motiveert je om óók met roze pumps die ladder op te klimmen. Babe, you got this!

Zijn jullie nieuwsgierig naar Babe, you got this? Zouden jullie dit boek graag willen lezen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Vraag jij je ook weleens af waarom anderen hun shit op orde hebben, terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen? Reserveer nu mijn boek ‘Fuck the quarterlife crisis‘ bij  Bol.comAKOBruna of ECI15 reacties


  23 juni 2017

  Dit boek lijkt me zo mooi en inspirerend! Ook al heb ik geen eigen onderneming en (op dit moment) die ambitie ook niet, toch is het altijd mooi om te horen hoe anderen van hun dromen werkelijkheid maken. Het boek ziet er ook inderdaad supermooi uit!


  Femke - Youniqueblog

  28 juni 2017

  Ja, het boek is ook zeker niet alleen geschikt voor ondernemers ;-) Er komen ook vrouwen aan het woord die in loondienst zijn en dit ook rocken!  23 juni 2017

  Dit lijkt mijn zo’n tof boek!  23 juni 2017

  Oeh, lijkt me zeker een leuk, inspirerend en leerzaam boek! Ik ga eens kijken ;)  23 juni 2017

  Dat boek lijkt mij ontzettend inspirerend. De vormgeving ziet er ook erg mooi uit. Ideaal boek om op je salon tafel te laten liggen :P.


  Femke - Youniqueblog

  28 juni 2017

  Ooo, zeker! Het is al een feest om naar te kijken :-)  23 juni 2017

  Deze staat zeker op mijn wishlist want ik ben zo benieuwd naar alle verhalen!  24 juni 2017

  Aah ik was al zo benieuwd naar dit boek! Leuk om jouw review te lezen en alvast een kleine sneak peek te zien :-) Ga ‘m meteen bestellen!


  Femke - Youniqueblog

  28 juni 2017

  Leuk! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt :-)  26 juni 2017

  Jaaa! Ik ben ook fan! De meiden zijn super inspirerend. Het boek ligt op mijn bureau klaar om gelezen te worden. Dus wat gaan we doen, vandaag toch maar eens beginnen na het lezen van jouw review.


  Femke - Youniqueblog

  28 juni 2017

  Ah, leuk! Ik ben héél benieuwd wat je ervan vindt :-)  30 juni 2017

  Ik heb hem besteld ben benieuwd.  8 juli 2017

  Jaaa, dit lijkt me zo’n tof boek! Het ziet er inderdaad al heel gaaf uit aan de buitenkant en ik ben echt zeer gevoelig voor carrièretips en girlboss-dingen haha. Ik ga ‘m binnenkort zeker shoppen!  10 juli 2017

  Ik zag het bij heel veel mensen op instagram voorbij komen en had geen idee waar het over ging maar dit lijkt me inderdaad een tof boek!  15 september 2018

  Tof boek met veel inzicht hoe het kan.