Sketch Afternoon Tea | Mijn ervaring bij het roze Sketch London
08/05/2018


Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

Het stond al enige tijd bovenaan mijn bucket list: een Afternoon Tea bij Sketch. Gelukkig was dit een wens die mijn zus met mij deelde en daarom besloten we onze eerste zussentrip in te luiden met een High Champagne bij Sketch. En wat wás het een ervaring. Jullie willen vast wel meegenieten, toch?

sketch afternoon tea Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

The Gallery

Alleen al de Instagramwaardige ruimte waarin de Afternoon Tea en High Champagne worden geserveerd laat je al vol enthousiasme je mobiele camera tevoorschijn toveren. De ruimte, ook wel The Gallery genoemd, is volledig uitgevoerd in de kleur snoeproze. Van velvet stoelen tot prachtig versierd plafond. Of de ruimte al geen kunstwerk op zich is, wordt de naam The Gallery nog eens extra benadrukt door de diverse kleurrijke illustraties aan de muur en de artistieke aankleding van het personeel. Een fijne mix tussen mode uit de jaren ’50 met een fun, pastelkleurige twist.

sketch afternoon tea Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

Afternoon Tea & High Champagne

Nadat we onze plek toegewezen hadden gekregen, was het tijd om het menuboekje door te bladeren. Hierin kregen we een geïllustreerd voorproefje van wat ons allemaal te wachten stond, terwijl op de achtergrond live een paar violisten aan het spelen waren (I kid you not). Het enige moment van verwarring ontstond bij het opnemen van de bestelling. Op de vraag of we al wisten wat we wilden, antwoordden we dat we hadden gekozen voor de High Champagne. Toen ze vervolgens vroeg wat voor thee we wilden, begrepen we er niets van. Niet wetende dat de champagne slechts alleen als starter werd geserveerd en dat je daarna voor ieder aanvullend glas de volle pond betaalde. Letterlijk. (Maar hier kom ik nog op terug…)

sketch afternoon tea Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

Nadat de champagne op bijzondere hoogte door de ober was ingeschonken (zie ook: ‘Londen’ bij mijn Instagram Stories Highlights), werd de eerste gang geserveerd. En het was echt, zonder te overdrijven, belachelijk goed. We begonnen met een entree van kaviaar, eggyolk en toast. Een knipoog naar de traditionele English Breakfast, maar dan uiteraard net dat beetje beter.

sketch afternoon tea Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

Dairy-free plateau

Vervolgens kregen we ieder onze eigen plateau met lekkers. Mijn zus had de traditionele plateau, terwijl ik -vanwege mijn lactose-intolerantie- had gekozen voor de dairy-free variant. Het werd echter wederom duidelijk dat dit niet betekende dat ik op smaak hoefde in te leveren. Ik kreeg de lekkerste sandwiches (Avocado! Kip!) en dito gebakjes met hoofdingrediënten als chocolade, kaneel en kokos. En als je meer wilde? Dan kreeg je dat. Alhoewel het achteraf gezien geen slimme keuze bleek om nog om die extra sandwiches te vragen. Er kwam namelijk nóg een ronde (scones!) en tegen die tijd zat ik zó vol, dat ik er slechts een paar happen van op heb. Maar wat was het lekker!

sketch afternoon tea Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

Voordat we teruggingen naar ons hotel, brachten we even een bezoek aan het toilet. En even: WAUW! Met mijn piepkleine blaas heb ik behoorlijk wat bijzondere wc’s over de hele wereld gezien, maar het toilet bij Sketch was toch wel opvallend awesome.  Deze waren namelijk gepositioneerd in (gesloten) eierschalen. And the best part: niemand keek vreemd op als je hiervan even een foto (of drieëntwintig) wilde nemen. Ongegeneerd spiegelselfies maken bleek ineens een eitje ;-)

sketch afternoon tea Afternoon Tea Sketch London high champagne londen roze restaurant pink restaurant pink hotspot

Cake to go

Na er urenlang te hebben gezeten, was het tijd om de rekening te vragen. En eerlijk? Dat was toch wel even schrikken. Het was pas toen dat we ontdekte dat we bijna 20 pond per extra glas champagne betaalden. Waren wij even blij dat we niet waren gegaan voor de derde (of vierde) ronde. Ook voor een simpele fles still water werd behoorlijk wat extra gerekend. Uiteindelijk kwam dit neer op een totaal van ruim 216 pond. Stiekem even slikken, maar het was beslist een ervaring om nooit meer te vergeten. En hé… Hoe kun je nog klagen als je nog een stuk vers bereid gebak to go krijgt? Dat bedoel ik.

Waren jullie al bekend met Sketch? Zouden jullie hier eens een Afternoon Tea of High Champagne willen doen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER9 reacties


  8 mei 2018

  Wauw, wat ziet het er geweldig uit daar, zeker met al die roze stoelen. Daar gaat mijn meisjeshart natuurlijk meteen sneller van kloppen :) En als zelfs de toiletten er nog prachtig uitzien én je taart mee naar huis krijgt, dan is zo’n flinke rekening inderdaad het ergste nog niet ;)  8 mei 2018

  Inderdaad behoorlijk prijzig! Toch lijkt het me wel een hele mooie en toffe ervaring.  8 mei 2018

  Wauw hier zou ik echt heen willen! Wel een beetje prijzig, maar wel gaaf om een keer te doen. X  10 mei 2018

  Wauw, wat ziet het er prachtig uit! Helemaal mijn ding dit :) Ben nu wel erg nieuwsgierig geworden en ik moet misschien toch maar weer eens een tripje naar Londen boeken. Wel prijzig, maar het geld wel helemaal waard!  12 mei 2018

  Ahhh hoe gaaf is dit! Kan me voorstellen dat het eten echt ontzettend lekker is. Maar pfoeee, wat een duur grapje zeg. Wel echt een once in a lifetime dingetje haha  13 mei 2018

  Zo leuk!!! Het ziet er echt geweldig uit. Zo sfeervol <3


  Tine

  17 september 2018

  Mijn vriendinnen en ik gaan binnen een paar dagen naar Londen. Op onze planning staat een high tea bij Sketch. Dankzij jouw blog kan ik met een gerust hart genieten van deze unieke ervaring. Ik ben namelijk ook een lactose-intolerantie en de prijs schrikte me een beetje af (wat als ze niets hebben wat ik kan eten…).
  Bedankt om dit te delen!


  Femke - Youniqueblog

  18 september 2018

  Wat ontzettend leuk om te horen! Ook met een lactose-intolerantie zal je helemaal in de watten worden gelegd. Heel veel plezier alvast!  11 maart 2020

  Leuke foto’s! Ook in Nederland is de Afternoon Tea / High Tea populair alleen in tegenstelling tot in Engeland zijn er veel lunchrooms en brasserieën die het hier aanbieden.