Harry Potter Studio Tour & Harry Potter and the Cursed Child: mijn ervaring
11/05/2018


harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Naast een bezoek aan Sketch hadden mijn zus en ik twee andere leuke dingen op de planning staan: de Harry Potter Studio Tour en de toneelstukken Harry Potter and the Cursed Child Part 1 & 2. Mede-Potterheads: hold your broomsticks. It’s gonna be a bumpy ride ;-)

Vrijwel ieder jaar lees ik de volledige Harry Potter-reeks opnieuw. Who’s got the time right? Nou, ik dus. Blijkbaar. Ook het script Harry Potter and the Cursed Child verslond ik binnen 24 uur na ontvangst. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik -op de trouwdag van mijn zus– van mijn schoonmoeder een appje ontving dat het haar was gelukt om twee kaartjes te bemachtigen voor het gelijknamige toneelstuk in Londen. Mijn zus was de gelukkige plus one en we besloten er nog wat dagen aan vast te plakken om de trip compleet te maken. Inclusief de Harry Potter Studio Tour.

Harry Potter Studio Tour

Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnaam aan de Harry Potter Studio Tour en ik werd beslist niet teleurgesteld. De bus naar de tour toe was al geheel in Harry Potter stijl, inclusief het afspelen van Harry Potter and the Philosopher’s Stone om ons zoet te houden.

Bij aankomst werden we eerst door een gang geleid waar de meest bekende quotes in de stijl van de Marauder’s Map waren weergeven. Mijn persoonlijke favoriet? “It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities”, van -hoe kan het ook anders- Perkamentus.

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Cupboard under the stairs

Zelfs het wachten in de rij voor binnenkomst was geen straf. Alle wachtenden konden een kijkje nemen bij de ‘cupboard under the stairs’, waar Harry tijdens zijn jeugd sliep én een medewerker vuurde allerlei vragen op het publiek af. Van makkelijke vragen (‘Hoe heet de hond van Hagrid?’ A: Fang) tot wat lastigere (‘Wat betekent de naam ‘Dumbledore’? A: Bumblebee).

Eenmaal binnen kregen we een korte recap van de films en begon pas het échte spektakel. Ik ga natuurlijk niet álles verklappen, maar het eindigde in dé Grote Zaal. Misschien wel één van de meest iconische sets van de Harry Potter-reeks.

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Harry Potter Studio Tour 13

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Op bezoek bij Het Nest

De Harry Potter Studio Tour stond ditmaal in het teken van Harry Potter and the Goblet of Fire. Toevallig ook mijn favoriete boek! Niet alleen de Grote Zaal was hierop aangepast qua aankleding, maar ook de rest van de studio gaf extra aandacht aan dit deel. Zo waren de kostuums van het Yule Ball van dichtbij te bewonderen en waren ook alle props een prominente plek gekregen.

Uiteraard waren ook de props en sets van alle andere films te bewonderen. Eén van mijn favoriete filmsets was het kantoor van Perkamentus en het huis van de Wemels. Bij laatstgenoemde kwam de magie pas écht tot leven. Met behulp van je handen kon je namelijk, op afstand, de afwas doen en wortels snijden. Fantástisch!

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Het Verboden Bos

Eén van de nieuwste aanwinsten van de Harry Potter Studio Tour was het Verboden Bos en dit was het enige dat ik tegen vond vallen. Het was slechts een extra ‘bochtje’ en er was bar weinig te zien. Vanwege het scherpe licht, gaf de set mij niet het gevoel van het Verboden Bos. Gelukkig maakte de set van Platform 9 3/4 dit volledig goed. In de Zweinsteinexpres kon je zeven verschillende coupés bekijken. Elk van hen stond symbool voor één film, inclusief alle bijbehorende props. Ook kon je zélf in de Zweinsteinexpres zitten.

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Wandelen door de Wegisweg

Eenmaal buiten kon je de Collectebus bewonderen, binnenlopen bij de Duffelingen en over één van de meest bekende bruggen van Zweinstein wandelen. Toch vond ik misschien wel nog indrukwekkender wat hierna volgde. In het tweede deel van de tour kreeg je namelijk pas écht een kijkje in de magische keuken. Hier werd stap voor stap getoond hoe de verschillende magische karakters en sets tot leven zijn gekomen.Van illustratie en maquette tot de real deal. Ook kon je wandelen door de Wegisweg. Heel indrukwekkend! Met als waardige afsluiter: een wandeling om de ‘miniatuurversie’ van Zweinstein. Ja. Als Potterhead móét je hier naartoe.

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Harry Potter and the Cursed Child

Nog iets waar ik tijdens onze trip enórm naar uitkeek: de toneelstukken Harry Potter and the Cursed Child Part 1 én Part 2. Wat ik ervan moest verwachten, wist ik niet zo goed. Alle recensies waren lovend, maar het feit dat zo’n magische film op toneel verscheen maakte me toch ietwat sceptisch. Hoewel ik het script erg mooi vond, was ik huiverig hoe ze het magische aspect zouden aanpakken. Het gebruik van wisseldrank, verdwijnselen… Überhaupt de hele magie en mysterie die om Zweinstein heen hangt.

harry potter studio tour warner bros warner brothers studios harry potter and the cursed child review recensie

Lang verhaal, kort: wij bekeken Part 1 én Part 2 op dezelfde dag en mijn zorgen werden al vrij snel weggenomen. Het was beslist geen straf. In tegendeel. Tweemaal ruim 2,5 uur naar een toneelstuk kijken zou me normaal gesproken opbreken, maar het stuk was fantástisch. Onder het mom ‘#KeepTheSecrets’ ga ik uiteraard niet alles delen, maar the magic was there.

Harry Potter and the Cursed Child Part 1 & 2 zijn echt waardige opvolgers van de originele films. Geheel gestoken in een eigen originele jasje. Het gaf een warme knipoog naar de originele verhaallijn, de karakters waren goed uitgewerkt (Scorpius was briljant!) en het zat bomvol humor zonder dat het een parodie werd. The magic was there! Het was het wachten méér dan waard.

En: wie is er nog meer fan van Harry Potter? Zouden jullie naar Londen vliegen voor Harry Potter and the Cursed Child?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  11 mei 2018

  Wauw, dit klinkt ge-wel-dig! Ik heb de boeken van Harry Potter nog nog nooit gelezen (ik weet het, shame on me!), maar heb wel alle films gezien en zou hier dolgraag ook eens heen gaan. Die studio ziet er geweldig uit en wat gaaf, die toneelstukken. Ik kan me voorstellen dat je hier flink enthousiast van werd.  11 mei 2018

  Mijn god nu wil ik het nog liever doen. Het toneelstuk zou ik wel graag zien, maar als ik moet kiezen tussen dat of die tour dan kies ik toch wel die tour!  11 mei 2018

  Ik ben stiekem best wel een beetje een Potterhead, maar ik vond The Cursed Child zo ontzettend tegenvallen dat ik nog steeds zou wensen dat ik hem nooit had gelezen ;) Het veelvuldige gebruik van de timeturners en de polyjuice potion haalde voor mij compleet het mysterie van het verhaal er af. Maar nu ik die foto’s zie van de studios… wow, wel echt mooi! Als ik de kans zou krijgen om het te zien zou ik geen nee zeggen!  11 mei 2018

  Oh wat geweldig! Ik zag het allemaal al op je Instagram voorbij komen en ben helemaal enthousiast geworden. Ik heb nu al geopperd bij mijn vriend dat we dit jaar naar London moeten. Ik wil hier heen, haha!  11 mei 2018

  Oh, zo geweldig! Ik ben echt zo benieuwd naar de Harry Potter studio tour en the cursed child, dus ik vind dit echt een top artikel! Ik wil meteen naar Londen!  12 mei 2018

  GOAAALS!! Ik wil hier heen. Naar zowel de studios als het toneelstuk. Lijkt me zo ontzettend gaaf!

  Jammer genoeg wel een duur tripje, dus voorlopig zit het er nog niet in.. :(