Roze risotto recept: basisrecept risotto met bietensap en krabsticks
08/06/2018


roze risotto recept basisrecept risotto bietensap hellofresh recept

Inspiratie nodig wat vanavond te eten? Mijn vriend maakte onlangs op verzoek van ondergetekende roze risotto. Yep, dat is de traditionele risotto maar dan met een kleurrijke twist. Zónder het gebruik van kleurstoffen. Benieuwd hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? Ik deel het recept.

Roze risotto

Hoe ik erbij kwam om mijn vriend te vragen om eens roze risotto te maken? Ik werd uitgedaagd door Hello Fresh om eens outside the (food)box te denken en een alledaags recept eens een verfrissende twist te gegeven. Zoals jullie weten houd ik van dit soort culinaire uitdagingen. Ik had dan ook al snel besloten wat het moest worden: roze risotto. Maar waar bakken meer mijn ding is, is koken dat van Roy. Zeker als het aankomt op het maken van risotto. Dit is namelijk één van zijn meest favoriete recepten. Hij nam dit basisrecept voor risotto als uitgangspunt en gaf daar met bietensap en een roze twist aan. Bekijk hieronder het volledige recept en bereidingswijze.

roze risotto recept basisrecept risotto bietensap hellofresh recept

Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram risottorijst
0,5 courgette
15 middelgrote champignons
0,5 ui
250 g bosui
0,75 l groente- of kippenbouillon (van 3 tabletten)
2 eetlepels olijfolie
8 krabsticks
Handjevol rucola
Handjevol ongezouten cashewnoten
Scheutje pure bietensap
1 snufje zout
1 snufje peper

Roze risotto recept def3

Bereidingswijze

Zoals gezegd hebben wij het basisrecept voor risotto van Hello Fresh aangehouden voor deze roze risotto. We hebben slechts enkele dingen aangepast. Zo hebben we de boter, Parmezaanse kaas en witte wijn achterwege gelaten, maar hier groentes als bosui, champignons, courgette en rucola aan toegevoegd. En natuurlijk de pure bietensap. Wanneer je het basisrecept volgt, kun je de aanvullende groentes (in dit geval: bosui, champignons en courgette) vanaf stap 4 toevoegen.

Het toevoegen van de pure bietensap om de risotto roze te maken vindt plaats bij stap 3. Door dit gelijktijdig te doen met het toevoegen van de bouillon wordt de sap goed opgenomen door de risottorijst waardoor het deze roze kleur aanneemt. De aanwezigheid van de kleur is afhankelijk van hoeveel bietensap je erbij doet. Om de roze kleur te versterken voeg je de krabsticks toe én de rucola. De groente tint van de rucola haalt de kleur van roze risotto namelijk écht naar boven. Voeg de ongezouten cashewnoten toe en het culinaire feestje is compleet. Zin in nog een feestelijk recept? Maak ook eens deze cake pizza.

roze risotto recept basisrecept risotto bietensap hellofresh recept

Wat vinden jullie van dit recept voor roze risotto? Wat is jullie favoriete risotto recept?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  8 juni 2018

  Wat ziet dit er super leuk uit. Ben sowieso dol op risotto, maar deze variant past helemaal in m’n straatje!  8 juni 2018

  Jeeezus, wat een vrolijk gerechtje! :-D Ik heb nog nooit risotto klaargemaakt, maar binnenkort komt daar verandering in! Risottorijst haalde ik alvast in huis, haha!  9 juni 2018

  Wow dat ziet er zo tof uit!