Geitenyoga bij Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos (recensie)
11/07/2018


geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

Er zijn bepaalde uitzonderingen te noemen die ervoor zorgen dat je toch gewillig in je sportkleding op de kiek gaat op de vroege morgen. Nou, eigenlijk maar één. En dat is geitenyoga. Yep, dat lees je goed. Geitenyoga. In deze post vertel ik meer over deze bijzondere ervaring.

Geitenyoga

In de zoektocht naar een origineel verjaardagscadeau voor mijn zus en haar man opperde Roy tijdens een feestje voor de grap ‘geitenyoga’. We gingen meteen googelen en het bleek nog eens te bestaan ook. ‘Wat een goed idee!’, dachten we met een wijntje achter onze kiezen. En zo vonden we onszelf afgelopen zaterdag bij de (prachtige!) Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos.

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

Op naar de yogastudio

Nadat we kennis hadden gemaakt met een aantal geitjes op het terrein werden we om 9 uur bij elkaar geroepen voor een korte introductie. Hier werden we meteen verrast met een opvallend onderdeel van de les: we moesten zelf een geit uitkiezen en na de ‘yogastudio’ dragen. De yogastudio was een aparte stal waar de geitjes konden rondwandelen, terwijl wij diverse yogaposes aanhielden.

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

Kennismaken met de geitjes

Ietwat sceptisch liep ik op blote voeten (want: was aangeraden) de geitenstal binnen om een geitje uit te kiezen. We werden geinstrueerd om gewoon te gaan zitten en dan zou er vanzelf een geit op je af komen. Uiteraard hoopte ik vurig op een geitje van bescheiden formaat zodat ik deze makkelijk zou kunnen optillen. Aanvankelijk leek het alsof mijn wens in vervulling zou gaan. Er kwam direct een kleiner geitje met mij knuffelen. Helaas voor mij werd deze echter al snel verjaagd door een grotere geit. Na een korte ruzie met wéér een andere geit (‘Ik ben populair!’, riep ik enthousiast), leek mijn lot bezegeld: ik was genoodzaakt een geit van aanzienlijk formaat mee te nemen naar de yogastudio.

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

Eenmaal in de yogastudio mochten we onze geiten loslaten en een kring vormen. De yogalerares praatte ons door de verschillende poses heen terwijl de geiten om ons heen wandelden. Bang om een kopstoot te krijgen hoefde je beslist niet te zijn. De geiten waren heel lief en zelfs aanhankelijk te noemen!

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

A goat’s gotta do what a goat’s gotta do

Ontspannend was echter anders. Ten eerste, omdat de geiten vrolijk achter aan rennen. Ik moest soms een hand of voet geschrokken terugtrekken om te voorkomen dat één van de geiten er per ongeluk eroverheen zou lopen. Ten tweede, omdat de geiten uiteraard gewoon daar hun behoefte doen. De yogastudio was al voorzien van de nodige keutels en toen voelde ik ook opeens een warme straal langs mijn been lopen. Met een geschrokken gil keek ik om en zag ik dat er een geit bij mijn been aan het plassen was. A goat’s gotta do what a goat’s gotta do, zullen we maar zeggen.

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

Downward facing goat

Wat geitenyoga echter juist zo leuk maakt is dat de geiten gewillig meedoen met de yogaposes. Zodra de geiten de kans hadden sprongen ze op je rug of buik tijden de child’s pose of bij (een poging tot) de downward facing dog. Of zoals deze daar liefkozend de ‘downward facing goat‘ werd genoemd. Ook kwamen de geiten gezellig tegen je aan liggen. Op het einde was er dan ook tijd om met de geiten te knuffelen alvorens we ze zelf weer onze ‘eigen’ geit naar de stal terug mochten dragen.

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos geiten yoga cadeautip yogalesje

Got milk?

Na afloop kregen alle deelnemers een kopje koffie of thee én notencake. Tegen een meerprijs kon je na afloop ook genieten van een volledig ontbijt. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om op de boerderij te blijven hangen. Naast een net ‘restaurant’ waar je ook terecht kunt voor softijs op basis van geitenmelk en een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten geitenkazen, was er ook een groot zonterras, een speeltuin en kippenren. Daarnaast kon je ook voor €1.- een flesje melk kopen en de geitjes in de stallen melk geven. Een verleiding die ik uiteraard niet kon weerstaan.

Het was zonder twijfel een ontzettend unieke ervaring en beslist leuk om eens gedaan te hebben. Of cadeau te doen. Moet je niet vies zijn van een beetje poep, maar daar staat tegenover dat je wel de dag kunt beginnen met een knuffel van een geit (of vijf). En een betere start kun je je natuurlijk niet wensen.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar geitenyoga? Wisten jullie dat dit bestond?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  11 juli 2018

  Oh, dit lijkt me helemaal geweldig! Misschien dat ik me ook maar eens wil opgeven hiervoor, ondanks de keutels en mogelijke warme straaltjes langs je been ;) Superleuk dat jullie dit hebben gedaan. Best een goede ingeving voor als je net een wijntje op hebt ;) Zo schattig, die geitjes! ♥  11 juli 2018

  Haha dit lijkt me echt hilarisch om een keer te doen! Heb je je eindelijk in zo’n houding geforceerd sprint er een geit op je rug, hihi.  11 juli 2018

  Ik hoopte al dat je hier nog een artikeltje over zou schrijven! ;) Ik vind het koddig en zou het graag eens doen, al lijkt het me wel een grote slapstick. Niks mis mee, ik vind de geitjes toch leuker dan de yoga!  11 juli 2018

  Hilarisch! Hoe iemand dit bedenkt, dunno, maar ik vind het er echt super luek uit zien. Wat een grappige en unieke ervaring! Wel een beetje jammer van je natte broek fem, hahahah  15 juli 2018

  Ik had er een maand geleden ongeveer van gehoord en ik was gelijk enthousiast haha. De poep en de plas moet je inderdaad een beetje overheen kijken maar het ziet er wel super leuk uit haha! en knuffelen met dieren word je als mens toch altijd vrolijk van?