Filmtips 2018: Like Father, Something Borrowed en Blended
04/09/2018


netflix filmtips 2018

Een nieuwe maand, een nieuw lijstje met films die ik de afgelopen tijd heb gekeken. Ditmaal vooral één die gevuld is met oudere films. Denk bijvoorbeeld aan Never Been Kissed, Something Borrowed en Pride & Prejudice. Al keek ik ook nieuwere films, zoals Beauty and the Beast, Like Father en Blended. Benieuwd?

Filmtips Augustus 2018

Beauty and the Beast

Belle (Emma Watson), een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest (Dan Stevens) in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt. (Bron)

Deze real life remake van de bekende Disneyklassieker stond nog geen 24 uur op Netflix of mijn beste vriendin en ik besloten ‘m meteen te kijken. Ook al was het half één ‘s nachts. Het feit dat ik deze film in de bioscoop al tweemaal had gezien, verklapt mijn oordeel: ik vind ‘m fantastisch! Zowel qua visuals als muziek. Niet alleen de bekende nummers zijn leuk, de original songs zijn misschien wel nóg mooier. Zien!

She’s Out Of My League

Kirk (Jay Baruchel), een normale jongen, ontmoet de perfecte vrouw (Alice Eve) en tegen alle verwachtingen in, valt ze ook nog voor hem. Kirk is in de zevende hemel, maar zijn gebrek aan zelfvertrouwen en zijn vrienden en familie die niet met de relatie meewerken, zijn storende factoren die een gevaar zijn voor Kirk’s ”droom”. (Bron)

Deze film had ik al eens eerder gezien, maar ik blijf ‘m erg vermakelijk vinden. Gewoon een fijne, luchtige komedie met een snufje romantiek. De perfecte film als je zin hebt in een romcom, maar je vriend niet al die zoetsappigheid aan wilt doen. Ook een goede film om met vrienden te kijken.

Pride & Prejudice

In het klassenbewuste Engeland van het einde van de 18de eeuw worden de vijf zusjes Bennet – waaronder de vastberaden Elizabeth (Keira Knightley) en de jonge Lydia (Jena Malone) – door hun moeder (Brenda Blethyn) opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. Als een rijke vrijgezel zijn intrek neemt in één van de herenhuizen uit de buurt, zijn de Bennets hoopvol: onder de vele vrienden van de nieuwe buurman zullen de zussen ongetwijfeld hun gading vinden. Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en – zo zegt men – eerder snobistische Mr. Darcy (Matthew MacFadyen) gaan de poppen aan het dansen… (Bron)

Over zoetsappig gesproken! Al bevat deze film wel meer humor dan de titel en de synopsis doen vermoeden. Deze film heeft een mooie balans van romantiek, drama en humor. Visueel bovendien ook enorm leuk om naar te kijken vanwege alle historische details en de 18e eeuwse pracht en praal die de revue passeren. Als je van zwijmelfilms houdt zeker leuk om te kijken.

Monte Carlo

Een jonge vrouw (Selena Gomez), haar stijve stiefzuster(Leighton Meester) en haar beste vriendin (Katie Cassidy) gebruiken al hun spaargeld om een langverwachte droomreis naar Parijs te maken. Dit draait echter uit op een grote teleurstelling. Wanneer ze besluiten om hun tegenvallende reis te onderbreken en de lobby van een luxehotel induiken, wordt één van hen verward met een verwende Britse erfgename. Vooraleer ze hun echte identiteit kenbaar kunnen maken raken ze echter verwikkeld in allerlei problemen tijdens een vakantie in Monte Carlo. (Bron)

Als je zin hebt in een échte chickflick, dan moet je deze film beslist bovenaan je lijstje noteren. Het is een ‘foute’ film (lees: voorspelbaar plot en overvloed aan romances), maar daarom juist heerlijk om met je verstand op nul te kijken. Persoonlijk houd ik ook altijd van films met persoonsverwisselingen (The Parent Trap! Freaky Friday), dus ook deze film schaar ik onder mijn favorieten.

Like Father

‘Like Father’ volgt een vrouw (Kristen Bell) die altijd aan het werk is en aan het altaar wordt verlaten door de bruidegom. In een dronken bui besluit ze met haar vader (Kelsey Grammer), die ze sinds haar vijfde niet meer heeft gezien, toch op huwelijksreis te gaan. (Bron)

Deze film heb ik drie, misschien wel vier, verschillende delen gekeken wat eigenlijk al genoeg zegt. Dat een film voorspelbaar is vind ik geen probleem, maar ik miste toch enige diepgang qua verhaallijn. Wat ik van de film vond? Mwah. En daarmee is het eigenlijk ook wel gezet.

Harry Potter and the Goblet of Fire

Toen Tedje een dag bij mij kwam werken, besloten we die avond niet alleen om sushi te maken maar ook een Harry Potter-film te kijken. Ik vind uiteraard álle delen helemaal fantastisch, waarop Roy en Tedje unaniem kozen voor Harry Potter and the Goblet of Fire. Hier ga ik verder dan ook geen woorden aan vuil maken. Als je bekend bent met Harry Potter, weet je dat je alle films eens gezien moet hebben. Of een keer of twaalf.

Blended

‘Blended’ vertelt het verhaal van een gescheiden moeder Lauren (Drew Barrymore) en weduwnaar/vader Jim (Adam Sandler), die een vreselijke blind date met elkaar beleven. Bij toeval komen ze elkaar later weer tegen tijdens een vakantie in Afrika, waar ze elkaar alsnog leuk beginnen te vinden. (Bron)

Je moet zo nu en dan tegen de hysterische humor van Adam Sandler kunnen (lees: overdreven en onrealistisch), maar afgezien daarvan vind ik dit een heel leuke film. Bovenal grappig en heerlijk luchtig, maar ook met ontroerende en fijne romantische momenten. Eén van de weinige films met een dosis romantiek die je vriend waarschijnlijk óók leuk vindt.

Never Been Kissed

Josie Geller (Drew Barrymore), 25 jaar, is journaliste bij de Chicago Sun-Times. De eigenaar van de krant wil dat zij een undercover-verhaal gaat schrijven over de high-school jeugd van tegenwoordig. Josie accepteert de opdracht en valt al snel terug in haar eigen gewoonten tijdens haar schooltijd: ze had geen vrienden en werd constant vernederd. Als Josie verliefd wordt op een leraar komt ze voor een groot dilemma te staan. (Bron)

Een heerlijk romantische komedie zoals ze deze -in mijn beleving- alleen ‘vroeger’ maakten. De film is voorspelbaar, maar de anticipation hoe alles stukjes precies op hun plek gaan vallen, maken deze film het kijken zeker waard. Verstand op nul en gáán.

Something Borrowed

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud-studiegenoot én … Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en ze proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing? (Bron)

Het was alweer járen geleden dat ik deze film had gezien en juist dat maakte het des te leuker. Ik had namelijk géén idee meer hoe de film uiteindelijk afliep. Geheel voorspelbaar vond ik ‘m dus absoluut niet. Wederom een heel fijne chickflick gevuld met romantiek en sprankjes humor. Een leuke film om met je vriendinnen of in je eentje te kijken.

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gekeken? Wat zijn jullie aanraders? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  4 september 2018

  Er zitten leuke films tussen die ik nu ook zeker nog een keer wil zien! Leuk dat er zo veel romcoms bij zitten :) Maar naar Beauty & the Beast ben ik ook heel benieuwd. Snel maar eens kijken!
  Zelf ben ik afgelopen weekend naar Mamma Mia Here we go again geweest. Die film vond ik helemaal ge-wel-dig.  4 september 2018

  Beauty and the Beast, zo’n mooie film! Blij dat ik hem in de bioscoop gezien heb. :-) Ik ben trouwens net nog eens begonnen aan alle Harry Potter-boeken. Daarna moet ik natuurlijk de zoveelste HP-filmmarathon houden; hoe kan het ook anders? ;-)  5 september 2018

  Een goeden dag.
  Ik kwam hier even langs wippen en je hebt een leuke website.
  Kom zeker vaker kijken hoor.