Raamdecoratie van rijstpapier: je eigen raamdecoratie maken is leuk en makkelijk
07/09/2018


ramdecoratie van rijstpapier diy zelf maken rijstpapier interieur interieurtips raamdecoratie maken

In de post waarin ik schreef over de grootste veranderingen in onze woonkamer het afgelopen jaar, vertelde ik onder andere over de raamdecoratie van rijstpapier die we zelf hadden gemaakt. Hierop kreeg ik veel leuke reacties en Nynke vroeg zelfs of ik hier geen post aan kon wijden hoe we dit hebben gemaakt. Mijn antwoord? Natuurlijk, heel leuk! 

Raamdecoratie van rijstpapier

Tijdens een feestje van de ouders van één van ons beste vrienden kwamen we voor het eerst in aanraking met rijstpapier als raamdecoratie. We waren zó enthousiast en wisten meteen: dit wilden we ook. En we hadden geluk! Ze hadden namelijk nog wat van dit rijstpapier waarmee ze niks meer zouden doen, en dit mochten wij zomaar meenemen. Fijn! Het enige wat ons restte was dus een paar bijpassende smalle, houten latjes kopen, visdraad en wat haakjes om de raamdecoratie aan op te hangen.

raamdecoratie van rijstpapier diy zelf maken rijstpapier interieur interieurtips raamdecoratie maken

Maatwerk

Het enige dat lastig is aan deze ‘DIY’ is dat ik jullie niet -net zoals met een recept voor carpaccio pastasalade of carrot cake– precies kan zeggen hoeveel je van welke materialen nodig hebt. Dit is natuurlijk volkomen afhankelijk van hoe groot het raam is dat je hebt. Dat gezegd hebbende is de uitvoering makkelijk uit te leggen. Wanneer je net als ons raamdecoratie uit rijstpapier wilt bestaande uit twee banen, kun je beide banen het beste -aangesloten tegen elkaar- op de grond leggen. Bevestig het rijstpapier vervolgens -aan beide zijdes- met een smal houten latje aan elkaar.

raamdecoratie van rijstpapier diy zelf maken rijstpapier interieur interieurtips raamdecoratie maken

Decoratief en praktisch

Het handigste is om eerst één zijde te doen en wanneer deze is gedroogd het papier (voorzichtig) om te draaien. Bovendien kun je dan meteen de sierstrips aan de boven- en onderzijde bevestigen. Alhoewel deze natuurlijk niet volledig voor de sier zijn. Zo houden de smalle, houten latjes het rijstpapier door hun gewicht niet alleen gladgestreken, maar is de bovenzijde noodzakelijk om ze met visdraad te kunnen ophangen. Maak hiervoor een klein gaatje in het hout en rijg hier de visdraad doorheen. Knoop het goed vast.

raamdecoratie van rijstpapier diy zelf maken rijstpapier interieur interieurtips raamdecoratie maken

Passen en meten

Zodra de lijm goed is gedroogd en de visdraad aan de raamdecoratie van rijstpapier is gerijgd, kan het met behulp van (kleine) haakjes aan het plafond worden bevestigd. Ook dit vergt even wat meet- en paswerk. Onze tweebaanse raamdecoratie bestaat vanwege de opzet van ons raam uit drie verschillende delen. Het was dus echt even nauwkeurig passen en meten voordat deze op gelijke hoogte hingen. Het voordeel is natuurlijk wel dat je dankzij het visdraad de raamdecoratie wel makkelijk een ‘tikkie omhoog’ of een ‘tikkie naar beneden’ kunt doen. En het resultaat mag er, als je ons vraagt, zeker wezen.

Wat vinden jullie van onze raamdecoratie van rijstpapier? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties

  Nynke B

  7 september 2018

  Dankjewel! Ik word op mijn wenken bediend. Nu nog mijn vriend lief aankijken, want alleen gaat me dit niet lukken.  9 september 2018

  Wij zijn nog op zoek naar raamdecoratie in de woonkamer van ons nieuwe huis en ik moet zeggen dat dit heel vet is! :D


  Angela

  9 september 2018

  Heel tof! Weet je ook waar je dit materiaal kunt kopen? Heb het eerlijk gezegd nooit eerder gezien..