Instagram Stories template maken: stap-voor-stap tutorial
18/09/2018


instagram stories template maken canva tutorial how to

Sinds ik mijn dagelijkse to-do lists op Instagram Stories deel, krijg ik regelmatig de vraag hoe ik deze to-do lists heb gemaakt. Het leek me leuk om dit stap voor stap in dit artikel uit te leggen. Inclusief download van mijn to-do lists templates. Zo kun je zelf aan de slag met je eigen templates of -net zo makkelijk- die van mij gebruiken. 

Instagram Stories template maken

instagram stories template maken canva tutorial how to

1. Kies het juiste Instagram Stories formaat

Een Instagram Stories template maken doe ik met behulp van Canva. Dit is een (gratis!) online designprogramma waarmee je uiteenlopende designs kunt maken. Om te beginnen kies je voor de optie ‘Create a design’ en vul je de afmetingen 1080 x 1920 pixels (width x height) in. Dit is het ideale Instagram Stories formaat.

instagram stories template maken canva tutorial how to

2. Bepaal de achtergrondkleur

Ga naar Elements > Shapes en kies vervolgens een rechthoekig figuur uit om op de achtergrond te plaatsen. Deze is vaak zwart, grijs of wit, maar de kleur kun je makkelijk aanpassen met behulp van het kleurenpalet.

instagram stories template maken canva tutorial how to

3. Maak de to-do lists blokken

Blijf bij het onderdeel Elements > Shapes en kies voor dezelfde rechthoekig figuren om de witte blokken van te maken. Je kunt ze naar wens draaien en groter of kleiner maken.

instagram stories template maken canva tutorial how to

4.  Voeg tekst toe

Een to-do list is natuurlijk niet compleet zonder tekst. Kies in het menu voor ‘Text’, voeg jouw favoriete lettertype toe en typ de gewenste tekst.

instagram stories template maken canva tutorial how to

Voel je dat je nog zoveel meer uit Stories zou kunnen én willen halen? Met het digitale kennispakket ‘Creëer krachtige Instagram Stories’ ontvang jij alle hulpmiddelen om van jouw Stories een succes te maken. Op eigen tempo en kennisniveau. Je ontvangt het e-book, 12+ creatieve video-tutorials, 20+ mini-tutorials en nog veel meer. Inclusief een handige mini-guide over Instagram Reels.

5. Voeg de ‘afvinkvakjes’ toe

Ga naar Elements > Shapes en voeg een aantal elementen toe die je kunt gebruiken om de punten op je to-do list mee af te vinken. Valt een element van de achtergrond per ongeluk op de voorgrond? Maak gebruik van de functie ‘Arrange’ (rechtsboven) en rangschik het desbetreffende element ‘Back’. Of vice versa natuurlijk.

instagram stories template maken canva tutorial how to

6. Maak je template persoonlijk

Om mijn template extra persoonlijk te maken én te voorkomen dat anderen de template zonder credits gebruiken, heb ik mijn Instagram handle (@femkekamps) toegevoegd aan de template.

instagram stories template maken canva tutorial how to

7. Decorate!

Vanzelfsprekend mijn favoriete onderdeel van het maken van eigen templates. Door het mixen en matchen van verschillende elementen en het spelen met kleur kun je je template helemaal eigen maken. Je kunt ook foto’s, frames, illustraties, iconen en statistieken toevoegen.

instagram stories template maken canva tutorial how to

Download mijn to-do lists Instagram Stories templates

Denk je: leuk, maar ik download liever meteen jouw templates. Dat kan! Ik heb ze als download beschikbaar gesteld. Uiteraard stel ik het wel op prijs als je mijn Instagram handle (@femkekamps) laat staan, zodat ook anderen weten wie de creator is. Mocht je het leuk vinden, kun je de Instagram Stories templates hier downloaden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Wat vinden jullie van mijn Instagram Stories templates? Lijkt het jullie leuk om jullie eigen templates te maken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  18 september 2018

  Super bedankt voor deze uitleg. Ik heb een canva account, maar wist totaal niet wat ik ermee aanmoet. Nu kan ik eens gaan stoeien :D


  Femke - Youniqueblog

  18 september 2018

  Zo leuk! Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken. Keep me posted!  18 september 2018

  Oooh wat is dit super zeg! Ik ga dit eens even proberen <3


  Femke - Youniqueblog

  18 september 2018

  Leuk, ik ben heel benieuwd wat je gaat maken! Houd me op de hoogte.  18 september 2018

  Canva blijft toch echt ontzettend handig. Ik gebruik het weleens om een afbeelding te maken om op onze bedrijfs-Facebook te zetten. Duidelijke tutorial, thanks!


  Femke - Youniqueblog

  18 september 2018

  Precies daar is Canva ook echt perfect voor! Zo’n handige site.  18 september 2018

  Heel tof gedaan! Simpel maar overzichtelijk.  19 september 2018

  Jaa, wat een leuke tutorial! Ik zat ook al met ekster-ogen te kijken naar je leuke templates. Ik gebruik Canva ook voor andere dingen, zal eens kijken naar de dingen voor de stories, want volgens mij kun je er nog veel meer mee doen! Thanks for sharing!


  Debbie

  19 september 2018

  Super leuk! Meteen gedownload
  Thnx  21 september 2018

  ah zo makkelijk en simpel! Ik dacht al dat je het via canva had gemaakt :)