#INSTAPROOF recensie: in 15 stappen naar insta(nt) succes op Instagram
12/09/2018


#INSTAPROOF recensie kirsten jassies joyce nafzeg instaproof boek instagram boek instagram handleiding recensie review

Toen bekend werd dat Instagram-experts Kirsten Jassies en Joyce Nafzger een boek zouden lanceren, wist ik het zeker: die móét ik hebben. Zowel voor mijn werk als privé ben ik dagelijks bezig met Instagram en er is altijd wel iets nieuws te leren. De belofte van #INSTAPROOF? In 15 stappen naar Insta(nt) succes op Instagram. 

#INSTAPROOF

#INSTAPROOF recensie kirsten jassies joyce nafzeg instaproof boek instagram boek instagram handleiding recensie review

First things first en beslist niet onbelangrijk voor een boek dat zich focust op een visueel platform: #INSTAPROOF is prachtig vormgegeven. En niet alleen de buitenzijde is #INSTAPROOF. Ook de binnenzijde is dankzij de frisse tinten en prachtige begeleidende (Instagram)foto’s een feestje om naar te kijken. Ieder hoofdstuk wordt geïntroduceerd met een frisse pasteltint of knalkleur en matching beeld – geheel opgemaakt in de stijl van Instagram. Ook de lopende tekst wordt afgewisseld met pastelkleurige kaders, fijne Instagramkiekjes en Instagramwaardige hashtags. Superleuk!

#INSTAPROOF recensie kirsten jassies joyce nafzeg instaproof boek instagram boek instagram handleiding recensie review

Het ultieme Instagram handboek

Wanneer je het boek opent, vind je hier in een notendop alle pijlers die in het boek worden besproken – inclusief quick tip. Van het algoritme en hashtags tot Instagram Stories en adverteren. #INSTAPROOF ontpopt zich meteen tot het ultieme Instagram handboek om je persoonlijke én zakelijke account een boost te geven.

Tijdens het lezen van #INSTAPROOF krijg je beslist kriebels om aan de slag te gaan met je eigen account. Denk aan hands-on tips en tricks om je eigen account slim in te richten en je eigen signature te creëren. Daarnaast biedt het boek ook daadwerkelijke tools om je Insta-game naar een nieuw level te tillen. Van inplan- tot photoshopsapps. Ook bevat het boek inspirerende verhalen en tips van succesvolle Nederlandse Instagrammers.

#INSTAPROOF recensie kirsten jassies joyce nafzeg instaproof boek instagram boek instagram handleiding recensie review

Inspirerend voor beginners en gevorderden

Hoewel sommigen zullen pleiten voor het feit dat #INSTAPROOF een boek voor beginners is, ben ik het hier absoluut niet mee eens. Het boek biedt ook inspiratie voor gevorderden en dient bovendien als fijn naslagwerk. Daarnaast duikt het Instagram handboek ook dieper in op de stof dan slechts de basis. Zo wordt het formuleren van persona’s en het hero-hub-hygiene model uitgelegd. Vanzelfsprekend ook interessante stof voor beginners, maar ook stof tot nadenken voor verder gevorderden.

Het enige dat ontbreekt? Een hoofdstuk over InstagamTV. Van co-auteur Joyce Nafzger begreep ik echter dat het boek nét bij de drukker lag toen deze nieuwe feature werd gelanceerd. Enorm balen. Alle snelle veranderingen zijn dan ook de reden dat de lancering van het boek vergezeld ging met de lancering van de gelijknamige website, waar het laatste Insta-nieuws wordt gedeeld.

#INSTAPROOF recensie kirsten jassies joyce nafzeg instaproof boek instagram boek instagram handleiding recensie review

Winactie

Of ik enthousiast ben over #INSTAPROOF? Yes, yes, yes! Daarom vind ik het extra leuk dat ik een exemplaar van dit pareltje onder jullie mag verloten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is mij te volgen via Instagram (@femkekamps) en hieronder een reactie achterlaten dat je meedoet. Meedoen is mogelijk t/m woensdag 19 september 2018. Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Het boek #INSTAPROOF (€17,50) is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Wat is jullie eerste indruk van #INSTAPROOF? Doen jullie mee met de winactie?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER78 reacties


  12 september 2018

  Dit boek klinkt zó leuk! Ik ben er echt heel nieuwsgierig naar. Toevallig ben ik nu net het e-book van Jennie (How to win the gram) aan het lezen, maar ik ben nu ook zeker heel nieuwsgierig naar #Instaproof en of ik daar nog veel uit kan leren :) Ik waag graag een kansje bij de winactie.  12 september 2018

  Jaa ik was al heel benieuwd naar een review van dit boek! Die vormgeving is echt zo tof. Ik doe heel graag mee!  12 september 2018

  Ik doe heel graag mee!! Ik ben nu bijna 1 jaar actief als zelfstandig ondernemer (voedingscoach), maar schiet nog heel erg tekort op social media vlak ( lees: ik doe maar wat). Dit boek komt als geroepen!!  12 september 2018

  Wat is het toch iets fascinerends, Instagram. Vroeger toen ik de app downloadde dacht ik nog doodleuk dat het slechts een bewerkingsapp was. Als ik toen had geweten dat het zou worden wat het nu is, dan had ik mn insta game even aangepast Anyway, ik doe mee, ik wil dit boek wel lezen.  12 september 2018

  Ooh lijkt me een fijn boek en het ziet er prachtig uit! Ben er best wel benieuwd naar dus ik doe graag mee! Heb net als Romy ook het e-book van Jennie gelezen en daar vond ik ook al fijne tips in staan. Wist niet dat er ook een website van was. Die ga ik eens bekijken :)  12 september 2018

  Wat een mooi boek! Ik ben de laatste tijd erg veel bezig met Instagram in de hoop wat meer engagement te krijgen, fijne tips zijn dus zeker welkom!


  Evelien

  12 september 2018

  Ik doe heel graag mee! Ik volg je al op ig (@devosevelien) en er is nog heel wat werk aan mijn account :-) Dus ik wil heel graag tips krijgen om foto’s beter te kadreren, af te wijken van de clichés en ervoor te zorgen dat mijn feed qua kleurtonen harmonieuzer is.  12 september 2018

  Leuk! Ik doe mee! En ij ga op de website kijken. :)  12 september 2018

  Jaaaa, ik doe mee! Ik ben ein-de-lijk bezig om rondom mijn blog en mijn bedrijf meer te gaan doen met Insta, maar deze digibeet/oma weet niet waar te beginnen en hoe het goed te doen.  12 september 2018

  Oh Yes deze wil ik zo graag lezen. Ik volgde al met @simscupoftea, nu ook met @simscupofbooks ;-)  12 september 2018

  Gaaf! Dit boek maakt me super nieuwsgierig naar wat ik er als creatieveling en IG gebruiker allemaal uit kan halen en dat is vast veel! Ik ontdek graag nieuwe dingen en zou mijn IG account graag verder ontwikkelen, want groei is geluk aldus een gekeerde.  12 september 2018

  Wauw wat een gaaf boek, de vormgeving is echt onwijs mooi! Ik vind het altijd leuk om meer over Instagram te leren, ook al ben ik er al dagelijks mee bezig, er zijn toch nog veel dingen die ik kan verbeteren! Ik doe heel graag mee met de winactie!  12 september 2018

  Dit boek klinkt super leuk en interessant! Ik heb nog zoveel te leren over instagram en lijkt me super fijn om dit boek te winnen. Als ik het niet zou winnen ga ik het denk ik kopen! Ben mega enthousiast!  12 september 2018

  Jaaaa, ik doe mee! Ik vind mijn Instagram account best leuk, maar heb soms het idee dat ik nog net iets mis, hoe schiet je het perfecte plaatje en bereik je nog net wat meer mensen. Dit boek lijkt me dus geweldig!


  Sanne

  12 september 2018

  Doe graag mee sta op het punt om met een business te beginnen. Kan wel wat tips gebruiken want wat is tegenwoordig nog een goede business, zonder goede insta?  12 september 2018

  Ben erg benieuwd naar het boek! Ik zag het al bij @sannyzoektgeluk. Ik ben aan het verkennen wat ik met instagram kan, dus daar kan het me goed bij helpen! Groetjes


  Marije

  12 september 2018

  Super leuk! Ik doe mee. Je recentie maakt mij nieuwschierig! <3


  Machteld

  12 september 2018

  Ik doe heel erg graag mee!


  Diana

  12 september 2018

  Ik doe graag mee!


  Lisanne Tinga

  12 september 2018

  Wat leuk! Hierdoor krijg ik heel veel zin om mijn Instagram feed helemaal perfect te maken!  12 september 2018

  Omg, ja, ik wil het! Heel erg benieuwd naar.  12 september 2018

  Ik doe graag mee!


  Renee Jansonius

  12 september 2018

  Super leuke winactie & blog post! Ik doe graag mee om dit boek te winnen, zodat ik alle tips & trics kan lezen en toepassen.  12 september 2018

  Wat een leuke win actie zeg! Ik doe heel graag mee omdat ik een startende ondernemer ben die insta nog niet echt (helemaal niet )onder de knie heb. Dit boek lijkt me het middel om alles van insta te leren en mijn bedrijf een hele goeie start te geven!  12 september 2018

  Jaaaa die hoort natuurlijk thuis in m’n boekenkast ;) Kan ik mooi m’n nieuwe account gaan optimaliseren!


  Ashley

  12 september 2018

  Ja ik doe graag mee! Ik heb net mijn eigen bedrijf en wil gebruiken maken van Instagram om zo meer klanten aan te trekken en daar kan ik dit boek goed bij gebruiken.  12 september 2018

  Klinkt als een super interessant boek! Ik doe graag mee met de winactie om mijn insta kennis te verbreden!  12 september 2018

  Was heel benieuwd geworden naar jou review aangezien jij al langere tijd met insta bezig bent. Ik wil graag meedoen want ik kom niet echt verder met mijn instagram, zou dat wel heel graag willen.  12 september 2018

  Supertof! Ik ben voor mijn blog en voor mijn werk ook dagelijks bezig met Instagram, dus ik zou heeel graag kans willen maken op dit toffe boek :-)


  Babs

  12 september 2018

  Je hebt mij aangestoken met je enthousiasme! Ik heb het boek al een paar keer voorbij zien komen, maar nu weet ik zeker dat ik hem graag zou willen hebben om ons zakelijke account een boost te geven! :)  12 september 2018

  Wat een onwijs toffe winactie, ik doe zeker mee! Ben de laatste tijd steeds meer bezig met Instagram, maar kan wel een duwtje in de rug gebruiken. Ik volg je uiteraard op Instagram met @makemeblushnl Een onderdeel met Instagram TV was denk ik inderdaad nog wel leuk geweest, balen dat hij toen net bij de drukker lag. Extra motivatie voor een deel twee denk ik dan ☺️


  Lynn

  12 september 2018

  Ik doe mee! Ik wil al heel lang professioneler aan de gang met mijn Instagram-account dus dit zou een perfecte start zijn :D  12 september 2018

  Een prachtig pastelgetint boek zou wel een hele mooie aanvulling zijn in mijn boekencollectie. Meestal ben ik zodanig benieuwd, dat ik niet kan wachten om het boek aan te kopen en eens lekker te doorbladeren in de boekenwinkel, maar van deze keer wacht ik mijn kans af bedankt voor het maken allesinds van zulke leuke boeken!


  Amber

  12 september 2018

  Ik doe graag mee! Ben erg benieuwd naar alle tips en hij misstaat zeker niet in m’n boekenkast!


  Anita te Gussinklo

  12 september 2018

  Wat een tof boek, ik wil graag wat meer weten/lezen over Instagram. Ik doe graag mee en volg je ook op Instagram  12 september 2018

  Ik volgde je al lang en ben erg benieuwd naar dit boek, dus ik loot graag mee!


  Mandy

  12 september 2018

  Dat lijkt me een heel leuk en nuttig boek! Wie weet kan hij nog mee in mijn koffer richting Cuba, waar geen internet is.. Haha maar daardoor wel alle tijd om te lezen!  12 september 2018

  Ik doe graag mee met de winactie! Lijkt me voor mij als fotograaf ook een heel leerzaam boek, en als jij zo enthousiast bent dan moet het wel een goed boek zijn ;)

  Liefs,
  Eline


  Inse

  12 september 2018

  Superleuk blog! Het boek ziet er heel leuk uit!


  Aniek

  12 september 2018

  Leuk! Ik doe mee! Ik weet zeker dat ik hier iets van kan leren.


  Bas Takken

  12 september 2018

  Wat een leuke actie, ik doe zeker mee en kan denk ik veel leren van dit boek


  Maeike

  12 september 2018

  Wat ziet dat boek er gaaf uit! Eindelijk een goed overzicht van alle instagram tips en tricks bij elkaar!  12 september 2018

  Leuk ik volg je
  En dit boek lijkt me super handig om te kunnen groeien met mijn accounts  12 september 2018

  Ik doe zeer zeker mee! Het lijkt me een heel tof boek waar ik veel van kan leren. Ik groei heel erg gestaag op Instagram de laatste tijd en zou het graag een nieuw impuls geven.  13 september 2018

  Ik doe mee!  13 september 2018

  Wat tof!! Lijkt me heel leerzaam :D Elke dag ben ik bezig met Instagram en om mijn accounts leuker te maken. Ik volg je met @fashionillustrationsbyme en @mymerrymorning.
  Ik doe dus graag mee met de winactie!


  Naomi

  13 september 2018

  Yes, ik doe zeker mee met deze actie! Het boek ziet er zo prachtig uit.  13 september 2018

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over het boek! En wat ik er zo van kan zien prachtige kleuren en vormgeving. Ik ben erg actief op Insta, maar wel nog een beetje een noobie haha. Dus ik doe graag mee met de winactie!
  Liefs  13 september 2018

  Ben me-ga benieuwd! Dus ik doe mee! :) :)  13 september 2018

  Jaaa leuk! Ik ben ook zo benieuwd naar dit boek en hoe ik nog meer uit Instagram kan gaan halen :) Voor mij zal het echt een boek zijn waar ik veel van kan leren en inspiratie uit kan halen omdat ik best wel een beginner ben, dus ik doe graag mee!  13 september 2018

  awesome ik doe graag mee :D  13 september 2018

  Jaa, dit lijkt me zo’n leerzaam boek! Ik waag een kansje en hoop dat ik mijn Insta binnenkort naar een hoger niveau kan tillen  13 september 2018

  Ik doe mee!! Kan het goed gebruiken voor het instapmodel maken van mijn restaurant :)  14 september 2018

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek en doe graag mee aan de winactie.


  Merel

  14 september 2018

  Wat leuk dat hier een boek over geschreven is. Ik doe graag mee met de winactie. Ik vind het interessant en misschien is het ook nog handig voor mijn (toekomstige) werk. En ik volg je uiteraard al via instagram.  14 september 2018

  Wat een fijne review Femke! Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek, hopelijk kan ik er ook uit leren!  15 september 2018

  Leuk! Ik doe graag mee!
  Ik ben tegenwoordig veel actiever op Instagram en vind het ook erg leuk om er mee bezig te zijn. Van het boek van Jennie heb ik al veel geleerd, maar ik denk dat ik hier nog wel meer toffe dingen uit kan gaan gebruiken! :)  16 september 2018

  Ik doe heel graag mee met de winactie. Lijkt me een heel interessant boek. Ik volg je al heel lang op Instagram (mamaminke.nl is mijn naam).


  Jip

  16 september 2018

  Ik doe mee!! Klinkt als een leuk en leerzaam boek!! <3  16 september 2018

  Dit boek is gewoon instawaardig! Ben benieuwd naar de tips die er in staan en voornamelijk ook de vormgeving :)


  Tine

  17 september 2018

  Ik doe graag mee om dit boek te winnen.
  Heb de ambitie om binnenkort te starten met mijn eigen zaak, dit zou een enorme stap in de goede richting zijn!  17 september 2018

  Ik ben benieuwd, ik doe mee!  17 september 2018

  Heel benieuwd naar dit boek. Ik doe graag mee met de winactie


  Vera Onverwagt

  17 september 2018

  Jaaa ik doe mee! Instagram is zo’n tof medium en verslavend :)


  Chantal van de Giessen

  18 september 2018

  Graag. Ik ben nog zo onbekend met instagram. Dit boek lijkt mij leuk/handig/fijn.


  Nadiah

  18 september 2018

  Aaaah ja! Ik zie deze winactie nu pas, zo leuk! Voor mn werk ben ik heel veel met Instagram bezig, dit boek is een perfecte aanvulling :)  18 september 2018

  Yess, ik doe graag mee. Ik ben zo benieuwd geworden naar dit boek!


  Femke Smits

  18 september 2018

  Wat een toffe winactie, Femke!
  Ik doe graag mee! Het boek is ideaal voor mijn opleiding Communicatie en voor mijn privé account.  18 september 2018

  Heel tof,
  Mijn zakelijke account kan wel wat hulp gebruiken :)  18 september 2018

  Hoi Femke! Het boek ziet er mooi uit en ik heb er zin om in te duiken en meteen uit te lezen! En uiteraard de tips in praktijk te brengen! Ben benieuwd of jij dat al toevallig gedaan hebt? Goes without saying: Ik doe mee! ☺️  18 september 2018

  Jaa leuk! Ik doe mee Wilde ‘m zelf eventueel al aanschaffen, voor zowel werk als privé maar winnen is natuurlijk nog leuker  18 september 2018

  JA! Lijkt me een hele leuke :)  19 september 2018

  Dit boek lijkt me super! Ben me zelf steeds meer aan het verdiepen in Instagram en daar zal dit boek zeker bij helpen!  19 september 2018

  Lovely Femke ✨ YOU CAN MAKE MY DAY! Via het Instaproof Instagram account kwam ik bij jou terecht en voordat ik het wist, had ik al op de follow button geklikt! Je feed is werkelijk waar een plaatje en daar kan ik nog veel van leren. Over leren gesproken.. Ik ben bang dat ik verslaafd zal raken aan het Instaproof boek zodra ik hem in handen heb, want er zijn nog zoveel kneepjes van dit bijzondere vak die ik mezelf nog bij kan leren. Ik hoop dat ik als Lot, het winnende lot uit deze loterij mag zijn!  19 september 2018

  Wauw! Dit is nou echt een boek die nog ontbreekt in m’n collectie! Het lijkt me super tof om dit boek uit te pluizen en alles toe te passen op mijn Instagram accounts! Ik doe zeker mee  19 september 2018

  Wat een super leuke win actie! Ik doe graag mee zo op de valreep…
  Ik denk dat er nog veel te leren valt op het gebied van Instagram. En hoe handig is het dan om er zo’n leuk boek over te kunnen lezen. Ik wil mijn account meer zakelijk gaan gebruiken.
  En ben heel benieuwd naar de inhoud en de beelden die er in staan..
  Spannend!!  19 september 2018

  Ik ben super benieuwd naar dit boek en doe dus graag mee met de winactie! In de vakantie heb ik het boek van Jenny gelezen, how to win the gram, en dat vond ik al een leuke. Wel mistte ik daar nog een paar tools in om verder te kunnen en ik ben dus benieuwd of die in dit boek wel genoemd worden. Het is in ieder geval al een plaatje voor op de koffietafel!  5 november 2018

  Ik doe mee! Leuk!