Filmtips September 2018: Next Gen, Home Again en About Time
02/10/2018


filmtips netflix 2018 next gen home again about time filmtips netflix

Hoewel ik in de USA waarschijnlijk niet veel tijd (en zin) zal hebben om films te kijken, heb ik voor mijn vertrek een aantal oude favorieten gekeken (Bridget Jones! About Time!) én een aantal nieuwe onbekenden (NextGen! Home Again!). In dit artikel deel ik wat ik van deze films vond.

Filmtips September 2018

Bridget Jones’ Diary

Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones (Renée Zellweger), een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten. Haar eerste voornemen is, uiteraard, “tien kilo afvallen”. Haar tweede voornemen: “een leuk, verstandig vriendje” vinden. Maar Bridget heeft het niet makkelijk: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver (Hugh Grant), een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy (Colin Firth)?” (Bron)

Ik was even vergeten hoe fantastisch ik deze film vond, toen ik ‘m weer eens kijk op Netflix. Ik heb hardop zitten lachen alsof ik de film nog nooit eerder had gezien, en ik werd eraan herinnerd waarom deze film bij mijn all time favorites hoort. Bridget Jones is likeable en relatable en deze combinatie maakt deze film een feest der herkenning en plaatsvervangende schaamte.

Bridget Jones’ Diary: The Edge of Reason

In dit tweede deel onderhoudt Bridget (Renée Zellweger) een gezonde relatie met advocaat Mark (Colin Firth), totdat de competitie zich aandient in de vorm van een langbenige twintiger. Gelukkig staat haar ex-lover Daniel (Hugh Grant) te trappelen in de coulissen.” (Bron)

Soms kan het tweede deel van een populaire blockbuster enorm tegenvallen, maar Bridget Jones’ Diary: The Edge of Reason stelt beslist niet teleur. Ook bij deze film heb ik hardop gelachen, en is het een grote dromper zodra de aftiteling in beeld verschijnt. Houd je van een luchtige romantische komedie met een knipoog? Dan mag ook deze film niet in je kijklijstje ontbreken.

About A Boy

“Will Freeman (Hugh Grant) is een vrijgezel die leeft van de royalties van een door zijn overleden vader geschreven kerstliedje. Om aan afspraakjes te komen gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders.” (Bron)

Nog een heerlijke film met Hugh Grant! Hoewel deze film beslist niet kan tippen aan Bridget Jones’ Diary of Notting Hill, vind ik ‘m toch het bekijken waard. De ontmoeting van het hoofdpersonage met Marcus (Nicholas Hoult) geeft een extra laagje diepgang aan dit verhaal. Zijn moeder lijdt namelijk aan een depressie en doordat hij ook nog eens gepest wordt op school, zoekt hij hierdoor zijn toevlucht bij Will. Een film waar ruimte is voor een lach en ontroering.

The Flintstones

“Fred Flintstone en Barney Rubble leven in een moderne versie van het stenen tijdperk. Fred geeft Barney een som geld zodat hij met zijn vrouw Betty een kind kan adopteren. In ruil hiervoor geeft Barney Fred zijn (betere) resultaten bij een test voor een belangrijke promotie. Fred krijgt de baan, maar heeft niet door dat hij gemanipuleerd wordt door Cliff Vandercave om zo als schuldige aangewezen te kunnen worden bij een groot schandaal..” (Bron)

Geen cultureel hoogstandje, maar -voor mij- uit pure nostalgie weer enorm vermakelijk. ‘Vroeger’ hadden wij de live-action versie van de klassieke tekenfilmserie nog op videoband (ja, ja) en ik heb ‘m destijds meerdere keren gekeken. Ik kon me nog zóveel van deze film kon herinneren! Of de film leuk is als je ‘m vroeger nooit hebt gekeken? Waarschijnlijk niet écht. Maar mocht je op een regenachtige middag niets beters te doen hebben, geef ‘m dan zeker een kans.

About Time

De 21-jarige Tim Lake (Domhnall Gleeson) ontdekt na het zoveelste saaie, onbevredigende nieuwsjaarfeestje dat hij kan tijdreizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Hij besluit zijn eigen leven wat aangenamer te maken met het krijgen van een vriendin. Helaas blijkt daten via tijdreizen net zo lastig als het klinkt. (Bron)

Deze film zag ik destijds in de bioscoop en ik vond ‘m zo verrassend leuk. Het hoofdpersonage is ontzettend aandoenlijk en door zijn klungeligheid héél relatable. Voeg hier Rachel Adams als love interest aan toe en je hebt een tóp romantische komedie te pakken. Kleine waarschuwing: het is richting het einde wel een echte tranentrekker.

Next Gen

Wanneer de eenzame Mai onverwacht een band krijgt met een geheime robot, gaan ze samen op een wervelend avontuur om het plan van een boosaardige schurk te verijdelen.” (Bron)

Deze Netflix Original ontpopte zich als een échte verrassing en doet -naar mijn mening- niet onder voor een Pixarfilm. Next Gen heeft alle juiste ingrediënten voor een goede animatiefilm: humor, ontroering en een onverwachte wending. De film is wel ietwat grover dan de gemiddelde animatiefilm -waarschijnlijk te wijten aan de Japanse roots- dus niet (zomaar) geschikt om met je jongere neefje of nichtje te kijken.

Home Again

Alice is onlangs gescheiden en besluit samen met haar twee dochters terug te keren naar Los Angeles. Tijdens een avondje uit op haar 40e verjaardag ontmoet ze drie aspirant filmmakers die op zoek zijn naar een plek om te verblijven. Alice gaat ermee akkoord om de jongens tijdelijk in haar gastenverblijf te laten wonen. De regeling blijkt echter anders uit te pakken als haar ex-man plots weer opduikt.” (Bron)

Toen ik deze film uit 2017 tegenkwam op Netflix vroeg ik me oprecht af waarom ik hier niet eerder van had gehoord. Zoals jullie inmiddels wel weten houd ik van die typisch Amerikaanse romcoms. Ook deze film past perfect in het rijtje. Of de film net zo goed is als eerdere klassiekers? Nee, dat niet. Maar dit neemt niet weg dat het een heerlijke feelgood movie is. Zeker leuk om in je eentje of met vriendinnen te kijken.

Sydney White

Rachel (Sara Paxton) is de leidster van de Kappa Phi sociëteit en de nr. 1 op de ‘hottie’ ranglijst van de universiteitswebsite. Haar status wordt echter bedreigd door nieuwelinge Sydney White (Amanda Bynes), een vriendelijke brunette die bovendien bij Rachels vriendje Blaine in de smaak valt.” (Bron)

Yes, dit is een typische chickflick zoals deze alleen in de 00’s werd gepresenteerd. Amanda Bynes? Check! Een knapperd op de campus? Check. Een verhaallijn waarin een toffe chick van buitenbeentje transformeert tot het populairste meisje van de school? Check, check, check. De perfecte film om schaamteloos van te genieten. Al is het maar uit pure nostalgie.

Valentine’s Again

Katherine (Nicky Whelan), een succesvolle carrièrevrouw, beleeft de ergste Valentijnsdag van haar leven, die ervoor zorgt dat ze het geloof in het vinden van de ware liefde verliest. Op weg naar huis komt ze een mysterieus figuur tegen die een spreuk over haar uitspreekt. De volgende dag, wanneer Katherine wakker wordt, blijkt het weer Valentijnsdag te zijn en ze zal deze dag blijven herbeleven totdat ze de ware liefde ontmoet.” (Bron)

Als je zin hebt in een luchtige, oppervlakkige chickflicks dan is Valentine’s Again de go to film. De film is het beste te omschrijven als een zoetsappig aftreksel van Groundhog Day (waar overigens ook naar wordt verwezen in de film). Matig acteerwerk, flinterdun verhaallijn, maar heerlijk om je hoofd te legen na een drukke dag. Althans dat vond ik.

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gekeken? Wat is jullie favoriet?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  2 oktober 2018

  Ja, Bridget Jones is écht geweldig! Ik heb toevallig de eerste twee films ook laatst opnieuw gekeken en vind ze zó leuk. Nu ben ik alleen nog keihard aan het hopen dat deel 3 een keer op Netflix komt te staan. Valentine’s Again lijkt me ook heel leuk trouwens. Altijd leuk om wat filminspiratie uit jouw lijstjes te halen :)  3 oktober 2018

  Bridget Jones, zo lang geleden! Binnenkort nog maar eens kijken.  15 oktober 2018

  Er zitten zeker nog wat films bij die ik zou willen zien.
  Next Gen is een leuke film om te zien.