Instagram contentplanning: ideeën en inspiratie voor je Instagram contentkalender
05/10/2018


instagram contentplanning Instagram contentkalender contentplanning inspiratie instagram posts tips instagram tips

“Ik zou graag meer gebruik willen maken van Instagram, maar ik heb werkelijk géén idee wat ik moet posten”, is een opmerking die ik veel hoor van vriendinnen en ondernemers. Hoewel kwaliteit natuurlijk altijd boven kwantiteit gaat, is het natuurlijk wel goed voor je (online) zichtbaarheid om regelmatig te posten. Dat vindt het Instagram algoritme wel zo leuk. En je volgers natuurlijk ook. Geen idee wat te posten? Ter inspiratie maakte ik een handige Instagram contentplanning ter inspiratie.

Instagram contentplanning

Het voelt misschien een beetje abstract, maar het maken van een maandelijkse Instagram contentplanning kan absoluut lonen. Zeker wanneer je zelfstandig ondernemer bent. Door één keer per maand een Instagram contentplanning te maken creëer je niet alleen een helder overzicht voor jezelf, maar bespaar je ook tijd gedurende de (werk)week. Je hoeft immers niet op de dag zelf nog helemaal uit te vogelen wat je nu eigenlijk kunt of wilt posten.

Voeg waarde toe

Het maken van een Instagram contentkalender is ook nog eens heel leuk om te doen! Al is dit misschien de freelance content creator en coördinator in mij die dit liefdevol kirt. Het is één van mijn meest favoriete werkzaamheden om een logische, lonende en inspirerende Instagam contentplanning samen te stellen. Eén van de belangrijkste tips die ik aan opdrachtgevers probeer mee te geven die een tekort hebben aan inspiratie, is door te werken met verschillende thema’s. Begin de week bijvoorbeeld met een inspirerende quote, deel op woensdag een project waar je trots op bent en stel op vrijdag iemand voor uit je team. Maar bovenal: voeg altijd waarde toe. Als je volgers zin hadden in een voortkabbelend promotiepraatje gingen ze wel bivakkeren in een callcenter.

Inspiratie voor iedere dag

Hoe ga je echter te werk wanneer je een persoonlijk account of misschien zelfs wel zelfstandig ondernemer bent? Dan is er contentwise nog meer mogelijk. Om jullie op weg te helpen, maakte ik onderstaande Instagram contentplanning ter inspiratie. Deze handige Instagram contentkalender biedt (hopelijk) inspiratie voor iedere dag van de maand.

contentplanning instagram

Je kunt hier zowel qua beeld als caption op inspelen. Sommige ideeën zijn uiteraard wat meer straightforward dan de anderen. Juist zodat er meer ruimte is voor je eigen creativiteit. Deel bijvoorbeeld een mooie flatlay van je (mobiele) agenda op je werkplek waaronder je in de caption je plannen voor de week uit de doeken doet. Of host iedere derde vrijdag van de maand een Instagram live met een inspirerende (vrouwelijke) ondernemer en roep je volgers via een Instagram post op om hun vragen in te sturen. Er is zoveel mogelijk!

Meer weten?

Als freelance content creator en coördinator help ik bedrijven met impact maken op social media. Zo ook Instagram. Je vindt op mijn zakelijke website een overzicht van mijn diensten. Natuurlijk vind ik het ook leuk als je me volgt via Instagram.

Ik ben benieuwd: om welke redenen vinden jullie het leuk om iemand op Instagram te volgen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Fotografie: Fleur Joesten3 reacties


  5 oktober 2018

  Ik vind het leuk om mensen die ik persoonlijk ken te volgen op Insta. Ook wanneer ik een klein beetje afweet van degenen die zij weer volgen en ik heb interesse voor zijn of haar leven en hetgeen zij posten, kan ik de keuze maken om diegene te volgen. Ik volg enkele bekende mensen en volg ook mensen met wie ik bepaalde interessen deel…  5 oktober 2018

  Ah, superleuk zo’n contentkalender. Heb ‘m meteen even opgeslagen, want ik ben inderdaad zo’n persoon die dagelijks weer strugglet (?) met dit soort dingen. Even kijken of ik het op deze manier wel kan volhouden!  10 oktober 2018

  Super handig zoiets! Ik denk dat ik ook maar eens aan de slag ga voor mijn eigen planning. Als ik iemand wil volgen dan zijn dat vaak mensen waarvan de foto`s gewoon erg mooi zijn en mij aanspreken.