Productiviteit tips: mijn beste tips om productiever te werken
08/10/2018


productiviteit tips effectief werken tips productief werken tips

Sinds ik op werkdagen mijn to-do lists deel via Instagram Stories deel, krijg ik regelmatig de vraag: “Hoe doe je dat toch?” Nu jullie kunnen zien wat ik zoal op een dag doe, komt steeds vaker het verzoek of ik mijn ‘productiviteit tips’ met jullie zou willen delen. En natuurlijk lijkt me dat heel leuk!

Productiviteit tips

1. Deel met anderen wat je plannen zijn

Hoewel ik altijd al productief werkte voordat ik mijn to-do lists via Instagram Stories deelde, merk ik dat dit toch veel heeft bijgedragen aan mijn productiviteit. Het is mijn persoonlijke stok aan de deur. Door mijn to-do’s met anderen te delen is de druk om de punten op mijn to-do list af te vinken groter. In a good way. Ik voel me hierdoor enorm gemotiveerd om hard te werken. Zo kan ik op het einde van de werkdag met trots het resultaat met jullie delen. Is het delen van een to-do list via Instagram Stories niets voor jou? Het kan ook helpen om je plannen met een directe collega of vriendin te delen.

productiviteit tips effectief werken tips productief werken tips

2. Maak een eerlijke inschatting van de tijd die je nodig hebt voor een taak

Als er één ding is dat werkelijk killing is voor mijn productiviteit dan is het wel multitasken. Het wordt ook door meerdere wetenschappelijke onderzoeken bevestigd dat je brein dit helemaal niet kan. Ook ik ervaar dit direct. Ik maak daarom altijd met behulp van Google Calendar een planning. Hiervoor maak ik een eerlijke inschatting hoelang ik bezig denk te zijn met een taak. Dit voorkomt dat ik tijdens het werken aan die ene taak óók denk aan een tiental andere taken die nog afgerond moeten worden. Deze heb ik immers óók ingepland, dus er is geen reden om daar op dat moment mee bezig te zijn.

3. Plan ‘beloningen’ in

Een andere belangrijke motivatie om extra productief te werken, is door het inplannen van beloningen. Zoals ik eerder deelde in deze post geloof ik niet meer in de 8-urige werkdag. Ik voel me zoveel meer voldaan als ik 6 uur productief en effectief heb gewerkt dan wanneer ik mijn werkzaamheden uitsmeer over 8 uur. Het belangrijkste wat hier tegenover staat is de beloning: een vrije (halve) middag. Het moment om alsnog dat ene (YouTube-)filmpje te kijken, te Simsen of iets anders te doen waar ik op dat moment zin in heb. Geloof me: als je ergens productief van wordt dan is het wel dit heerlijke vooruitzicht.

Wat zijn jouw favoriete productiviteittips?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Fotografie: Ellen van Lent7 reacties


  8 oktober 2018

  Tip 2 is vooral iets wat bij mij heel belangrijk is. Ik ben een ster in onrealistische planningen maken, maar daar schiet je natuurlijk weinig mee op. Nu probeer ik wat beter te kijken naar wat wel en niet haalbaar is. Je eerste tip vind ik ook heel slim bedacht. Ik kan me voorstellen dat het delen van je to do list een fijne stok achter de deur kan zijn.  8 oktober 2018

  Die lijstjes die ik steeds voorbij zie komen op je Insta Stories vind ik altijd inspirerend. Geeft jezelf ook lekker veel motivatie om ervoor te gaan. Nummer 2 is trouwens wel een héle belangrijke!  8 oktober 2018

  Bij het lezen van tip 2 zit ik volledig ja te knikken alleen doe ik het toch iedere vrije dag weer. Te veel inplannen en niet meer zien waar te beginnen. Ik ga dus ook een reële lijstjes maken zodat ik mezelf wat meer motiveer.

  Ps. Heel veel plezier nog in Amerika!  8 oktober 2018

  Wat een fijne tips! Ik vind het soms nogal moeilijk om mezelf te belonen, haha. Misschien moet ik dat systeem ook eens proberen, eens zien of het dan wel werkt!  10 oktober 2018

  Deze tips gebruik ik ook altijd, ze werken voor mij heel fijn!  10 oktober 2018

  Die to-lists op Insta story werkte voor mij ook al motiverend. Het geeft een boost (en schop onder mijn luie kont) om te zien hoeveel jij gedaan krijgt op een dag. Is er een standaard template die je gebruikte?  10 oktober 2018

  Wat een handig artikel weer zeg, thanks voor het delen! belonen doe ik soms iets te graag haha oeps !