Instagram Stories hacks: regenboogkleurige tekst en schermopnames
12/10/2018


Instagram Stories hacks tekst regenboogkleur screenrecording video instagram stories video foto's en video's in één story foto en video instagram stories unfold app ervaring review

Zoals jullie weten vind ik het ontzettend leuk om te experimenteren met Instagram Stories. Ik ontdek dan ook regelmatig leuke nieuwe hacks. Denk bijvoorbeeld aan hoe je de tekst met één simpele handeling een regenboogkleur kan geven tot hoe je gelijktijdig een foto en video kan laten zien in één Story. In dit artikel deel ik een aantal handige Instagram Stories hacks die je waarschijnlijk nog niet kent.

Instagram Stories hacks

Instagram Stories hacks tekst regenboogkleur

Tekst in regenboogkleur

Deze hack vereist enige handigheid van je vingers (of beter gezegd: je duimen). Als je echter eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het een simpele manier om de tekst(en) van je Instagram Stories te voorzien van regenboogkleuren. Zo doe je dat: 1) Schrijf de tekst 2) Selecteer de gehele tekst 3) Houd je rechterduim vast op de paarse kleur (of een andere tint die je aan het uiteinde van de regenboog wilt hebben) 4) Houd je linkerduim op de tekstcursor 5) Veeg beide vingers langzaam en gelijktijdig naar links. Als het goed is, zie je nu de letters van kleur veranderen. In mijn geval vereiste het enige oefening, maar hierdoor voelt het ook aan als een échte hack.

 

Instagram Stories hacks tekst regenboogkleur screenrecording video instagram stories video foto's en video's in één story foto en video instagram stories unfold app ervaring review

Foto’s én video in één story

Wat ik ook altijd heel tof vind, is wanneer er in één story zowel een foto als een video te zien is. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van de plek waar je aan het eten bent, terwijl je gelijktijdig een video van de omgeving laat zien. Dit geeft je Instagram Story direct meer beleving. En het is nog simpel ook! Download de app Unfold, kies de gewenste template en voeg hieraan de door jouw gemaakte foto(‘s) en video(‘s) toe. Kleine kanttekening: kies bij voorkeur niet meer dan één video per Story. Anders wordt de bestandsgrootte erg groot waardoor het lang(er) duurt voordat deze laadt. En dat is dan weer niet aantrekkelijk voor je volgers.

Instagram Stories hacks tekst regenboogkleur screenrecording video instagram stories video

Voorvertoning van blogpost of artikel

Iets waar ik ook vaker vragen over krijg is hoe ik een voorvertoning van mijn blogpost of een artikel deel via Instagram Stories. Je raadt het al: ook dat is heel simpel. Het enige wat ik doe is een schermopname maken terwijl ik door het desbetreffende artikel scroll. Wanneer je een iPhone hebt is deze functie vaak al standaard aanwezig. Swipe hiervoor op ieder gewenst moment omhoog, zodat het hoofdmenu uitrolt. Je hoeft nu alleen nog maar op de recordbutton te drukken. Vervolgens zal je iPhone alles opnemen wat op je scherm te zien is. Om de opname te beëindigen tik je bovenin je scherm. Je krijgt dan ter dubbelcheck een melding of je de opname definitief wilt stoppen. Deze is natuurlijk niet te zien in de uiteindelijke schermopname.

Er zijn ook verschillende apps te vinden in de App Store en Google Play Store waarmee je schermopnames kunt maken. Dit is slechts een kwestie van zoeken en ontdekken welke app voor jou het beste werkt. Zoals linksboven is te zien plaats ik met behulp van de app Unfold de schermopname soms ook in een frame. Hierdoor ziet het er net iets minder rommelig uit en is er (meer) ruimte om eventueel nog tekst aan de schermopname toe te voegen. Aanrader!

Voel je dat je nog zoveel meer uit Stories zou kunnen én willen halen? Met het digitale kennispakket ‘Creëer krachtige Instagram Stories’ ontvang jij alle hulpmiddelen om van jouw Stories een succes te maken. Op eigen tempo en kennisniveau. Je ontvangt het e-book, 12+ creatieve video-tutorials, 20+ mini-tutorials en nog veel meer. Inclusief een handige mini-guide over Instagram Reels.

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Fotografie: Fleur Joesten7 reacties


  12 oktober 2018

  De eerste is nieuw voor mij, die ga ik eens even proberen want vind ik super leuk :-)!  12 oktober 2018

  Ik heb net die regenboogtekst geprobeerd en bij mij doet het het niet. Ligt vast aan mij, haha! Unfold staat bij dezen ook op m’n iPhone. Bedankt voor de tips, Femke!  12 oktober 2018

  Er opent zich een heel nieuwe wereld voor mij! Ik ga ze meteen uitproberen! Dankje voor het delen van deze tips! :)  12 oktober 2018

  Ooooh, zo maak je een schermopname, haha. Moest het even toevoegen aan m’n bedieningspaneel, maar nu werkt het. Enorm handig! Unfold heb ik idd al geinstalleerd en vind ik en hele fijne app.  12 oktober 2018

  De eerste voor mij is nieuw, de rest kende ik al wel! Thanks for sharing  14 oktober 2018

  Zulke handige tips! Wat lief dat je ze deelt met ons. De schermopname zocht ik al langer maar eindelijk gelukt.  15 oktober 2018

  Wat een handige tips! Ik heb de regenboog tekst geprobeerd maar bij mij lukt dat helaas echt niet haha! Wel hele handige apps trouwens, ik ga Unfold even downloaden!