Nox wordt vandaag 1 jaar!
09/10/2018


nox jarig

Na maandenlang zeuren wist ik Roy eind vorig jaar eindelijk te overtuigen om nog een kitten te adopteren. Dat leek me wel zo gezellig voor Wikkie. En natuurlijk ook voor ons. Half december was het zover: na een speurtocht in het diepste geheim verraste Roy me met het feit dat hij ons potentiële nieuwe familielid op Marktplaats had gevonden. En vandaag mag ze haar eerste kaarsje uitblazen.

Tuinieren

Eerlijk is eerlijk: ik vond (en vind) het wel een beetje zielig dat we op Nox haar eerste verjaardag in de VS zijn. Al zeg ik natuurlijk graag tegen mezelf dat ze het toch niet in de gaten heeft. Waarschijnlijk is ze vandaag toch te druk met ‘tuinieren’, zoals ik dat graag noem. Rollen in het gras, achter bijen en vlinders aan zitten, graven bij de bosjes… Ik ken geen enkele kat die zó blij wordt van rondrennen in de tuin. Soms kijken Roy en ik elkaar even vertwijfeld aan of we niet per ongeluk een hond hebben geadopteerd in plaats van een kat.

kitten nox

Niet voor de poes

In (minder dan) een jaar tijd is Nox vooral enorm gegroeid. Was ze bij haar adoptie te klein en te mager voor haar leeftijd, steeg ze na minder dan een half jaar qua lengte al boven Wikkie uit. Niet dat dat gek is: Wikkie is dan ook weer een erg kleine kat en bovendien is Nox een kruising tussen een Europese Korthaar en een Maine Coone. Ze zou door haar genenpakket groter moeten worden dan de gemiddelde poes.

Knuffelsessies

Het enige wat onveranderd is gebleven, is haar lieve karakter. Hoewel ze nog steeds de voorkeur geeft aan Roy, komt ze iedere ochtend wel gezellig met me knuffelen op bed. Op het moment dat mijn wekker gaat springt ze op bed en komt ze gezellig tegen me aan liggen en kopjes geven. En ja: we hadden eigenlijk gezegd de katten nooit op bed toe te laten, maar inmiddels zet ik mijn wekker een kwartier eerder zodat ik de dag al knuffelend met Nox kan beginnen. Dat begrijpen jullie vast wel, toch?

Liefs,
Femke

P.s. Mocht je blij worden van nóg meer kittenkiekjes dan raad ik jullie vooral aan deze eerste post over Nox te lezen. In dit artikel vertel ik ook over de inspiratie voor haar naam!

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Categorie: Persoonlijk
Tags:


2 reacties


    9 oktober 2018

    Aaaah, die kittenfoto!! *smelt* Gefeliciteerd, Nox!    9 oktober 2018

    Zoo lief! Heel veel digitale verjaardagsknuffels voor Nox!