Wild Babe Giftbox van Treasure Label tot The Sinner: mijn favorieten
28/11/2018


Het is alweer een paar maanden geleden dat ik mijn lijstje met favorieten deelde, maar -als ik dit soort dingen zelf mag zeggen- it was worth the wait. Zo ontving ik onlangs een fantastische giftbox (tip voor de feestdagen!), las ik twee fijne boeken die ik jullie niet wil onthouden én zat ik op het puntje van mijn stoel bij een nieuwe Netflixserie. Benieuwd?

Wild Babe Giftbox

Van Treasure Label ontving ik de Wild Babe Giftbox: een giftbox gevuld met tijge- en panterprint hebbedingen van allerlei webshops t.w.v. €115.- voor slechts €44,95.-. Inclusief verzendkosten. Ik was zo enthousiast over de box dat ik ‘m via Instagram Stories deelde. Toch vond ik dat deze giftbox in het kader van de feestdagen ook zeker nog een plekje heeft verdiend op mijn blog.

In de Wild Babe Giftbox vind je niet alleen de Wild Babe Sweater van Treasure Label (t.w.v. €59,95), maar bijvoorbeeld ook oorbellen van Faav.nl, een velvet haarband van Bandjes & Kantjes, verschillende ansichtkaarten van Studio Hoeked en een poster van Rocky Rosa. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Onwijs tof! Niet zo fan van deze wilde prints? Je kunt bij Treasure Label ook de Ultimate Chill Giftbox scoren met o.a. een fijne sweater van Treasure Label, een polkadot srunchie van Faav.nl en taupe kaarsen van Hip Huis. Denk je nu: ‘Yes yes, YES!’. Je kunt de Wild Babe Giftbox en de Ultimate Chill Giftbox hier bestellen.

The Sinner

Hoewel ik in eerste instantie de Netflix Original Maniac in mijn favorietenlijstje wilde delen, valt deze serie in het niet bij het tweede seizoen van The Sinner. Wat The Sinner een fantastische serie maakt, is dat het niet de vraag is wie de moord heeft gepleegd of hóé, maar de vraag ‘waarom’ wordt opengelaten. Vond ik het eerste seizoen van The Sinner al interessant, riep ik tijdens het tweede seizoen dat deze reeks ‘een Emmy in de wacht zou moeten slepen!’. Fijne bonus: je hoeft jezelf niet (per se) door seizoen 1 te ploeteren om seizoen 2 te begrijpen.

Seizoen 2 trapt af met de 13-jarige Julian die zijn ouders tijdens een roadtrip vergiftigd. Hij geeft onmiddellijk toe, maar toch staat de politie voor een raadsel. Waarom heeft een 13-jarige jongen dit gedaan? Wat waren zijn motieven? En waren dat eigenlijk wel zijn ouders? Geloof me: je kunt natuurlijk altijd gissen naar hoe de serie afloopt, maar wat The Sinner sterk maakt is dat je het (zeer waarschijnlijk) nóóit bij het juiste eind hebt. Gaat dat zien, gaat dat zien!

This Could Change Everything

Wat ik zelf enorm fascinerend vind aan het leven, is dat iedere keuze zóveel effect kan hebben op je leven. Zo had ik er onlangs nog met mijn beste vriendin over dat ik eigenlijk zou gaan studeren in Rotterdam en daar op kamers zou zijn gegaan. Sommige mensen zou ik niet eens hebben ontmoet – bizar! In het fictieve verhaal This Could Change Everything van Jill Mansell komt dit gegeven ook op luchtige wijze naar voren en ik vond het echt een heerlijk boek.

In het Nederlands heet het boek ‘Stuur me een berichtje‘. Het boek vertelt het verhaal van Essie wiens openhartige e-mail (die alleen bestemd hoorde te zijn voor haar beste vriendin) per ongeluk in een dronken bui door een kennis van haar broer is verstuurd aan iedereen in haar adressenlijst. Het betekent einde relatie, baan én huis, waarop Essie besluit in een dorp opnieuw te beginnen. Blijkt alleen net die kennis én veroorzaker van alle ellende haar nieuwe baas te zijn… Een fijn feelgood boek met vele interessante wendingen. Zowel Stuur me een berichtje (€19,99) als This Could Change Everything (€11,99) zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Gelukkigst

Via mijn uitgeverij kwam ik in contact met mede-auteurs Alissa van der Voort en Tjerk Klompmaker. Hun verhaal is zó bijzonder dat ik deze met jullie moest delen. In 8 maanden tijd bezochten zij namelijk niet minder dan 17(!) landen in de zoektocht naar geluk. Ieder jaar wordt er immers weer een lijstje met ‘meest gelukkige landen’ gelanceerd, maar wat betekent dit nu écht? Met deze vraag in hun rugzak gingen ze op pad.

In het boek Gelukkigst (€22,95) delen Alissa en Tjerk lessen van de inwoners van de meest, én van de minst gelukkige landen ter wereld. Van het Finse Sisu tot de Costa Ricaanse pura vida-lifestyle. De kleurrijke beschrijvingen van de landen en de bijzondere ontmoetingen zijn doorweven met wat wetenschappelijk onderzoek ons vertelt over het menselijk geluk. Ingrediënten uit de wereldkeuken om jouw persoonlijke versie van geluk te definiëren. Persoonlijk, maar ook zeker eigentijds dankzij de eigentijdse wetenschappelijke inzichten en interview met geluksexperts als Ap Dijksterhuis en Ruut Veenhoven. Aanrader! Mocht je het leuk vinden, dan kun je ‘m hier bestellen.

De Sims 4: Word Beroemd

In het artikel over De Sims 4 Mods vertelde ik al dat ik het heerlijk vind om zo nu en dan te Simsen. Mezelf trakteren op een nieuw uitbreidingspakket hoort hier zo nu en dan ook bij. Eén van mijn meest recente aanwinsten is De Sims 4: Word Beroemd. Het uitbreidingspakket waarbij je je Sim een beroemde acteur, zanger(es) en -lekker eigentijds- influencer kan worden.

Niet alleen is de nieuwe buurt (die veel weg heeft van L.A.) ontzettend leuk, maar bovenal de gameplay is interessant. Zo kun je niet alleen Meet & Greets organiseren voor je fans (ik had onlangs à la Taylor Swift gezellig een groepje fans in het huis van mijn Sim uitgenodigd’), maar kun je ook diverse challenges aangaan. Wil jij immers een voorbeeldige celeb zijn of een lastpak? Ik vind het fantastisch.

Wat zijn jullie favoriete dingen van dit moment? Waar zijn jullie het meest nieuwsgierig naar?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  28 november 2018

  Beide boeken spreken me heel erg aan. Wat een tof idee van die roman om te focussen op die ‘Wat als?’-vraag. Ik houd me daar ook weleens mee bezig op een positieve manier. Wat als ik bijvoorbeeld niet net de vacature had gezien voor mijn huidige baan. Interessant om eens bij stil te staan!
  En die giftbox ziet er ook zó gaaf uit!  28 november 2018

  The Sinner is echt gaaf, steengoede serie. Ik heb genoten en kan niet wachten op seizoen 3. Beide boeken lijken me enorm interessant en zoals ik gisteren al zei, ik MOET de Sims weer eens gaan spelen! ;-) Wist je trouwens dat je de uitbreidingen via CJS CD Keys vrij goedkoop kunt aanschaffen?  28 november 2018

  Ik wil The Sinner zooo graag zien! Zou tof zijn mocht de serie hier eindelijk ook op Netflix verschijnen. :-P  28 november 2018

  Jaa The Sinner is geweldig, het eerste seizoen keken we in een middag uit (toen was ik nog zwanger), het tweede seizoen verspreidde we over een paar avonden (hoi baby!). Die 2 boeken wil ik allebei nog eens lezen. Die giftbox klinkt goed zeg :-).  28 november 2018

  Leuk om te lezen! Ik heb de Wild Babe sweater toevallig ook maar helaas voordat de box er was haha, ziet er erg leuk uit. Ik heb gisteren het tweede seizoen van The Sinner gekeken, wat een geweldige serie inderdaad!  28 november 2018

  Oeeh ben benieuwd naar The Sinner! Die ga ik wel kijken denk ik. Ben sinds gisteren ook weer aan het Simmen door jouw post over mods. Haha. Hooked! Heb helaas nog geen uitbreidingspakketten want vind het moeilijk om iets te kiezen :p