Maja Magazine, A Design Kit & Sick Note: favorieten van dit moment
15/01/2019


maja magazine jennie gielen eerste indruk jennie from the blog magazine tijdschrift

Zoals jullie weten vind ik het ontzettend leuk om nieuwe dingen te ontdekken. En misschien wel nog leuker om deze met jullie te delen. Dit keer alles over het nieuwe tijdschrift Maja Magazine, een handige app om eigen designs te maken en een paar favoriete Netflixseries. Kijk je mee?

a design kit a beautiful mess

a design kit a beautiful mess

A Design Kit

gratis voor iOS 

Als ik ergens veel plezier aan kan beleven, dan is het wel het creëren van creatieve Stories. Een app die mij hierbij enorm helpt is de (gratis!) app A Design Kit. Hoewel je binnen de app aanvullende features kunt kopen, kun je met de gratis versie al een behoorlijk eind op weg. Zo kun je uit talloze achtergronden kiezen, fonts, maar ook leuke brushes, designs en stickers. Vooral dit laatste vind ik een interessante aanvulling. Ik heb immers al genoeg apps waar ik talloze fonts kan gebruiken. Brushes, designs en stickers zijn echter een leuke nieuwe feature om mee te spelen. Leuk om eens te proberen!

Sick Note

Sinds het Harry Potter-tijdperk heb ik nog maar weinig vernomen van acteur Rupert Grint a.k.a. Ron Wemel. Ik was dan ook maar wat nieuwsgierig toen er een nieuwe Netflix Original serie werd gelanceerd met de redhead in de hoofdrol. En wat een fijne verrassing is deze serie! Nee, het is geen cultureel hoogstandje. Ook bevat de serie geen diepere, serieuze boodschap. Wat dan wel? Een luchtige serie om vooral niet al te serieus te nemen. Fijne bonus: actrice Lindsay Lohan komt in het tweede seizoen prominent ten tonele. Niks te doen vanavond? Geef deze serie eens een kans.

maja magazine jennie gielen eerste indruk jennie from the blog magazine tijdschriftmaja magazine jennie gielen eerste indruk jennie from the blog magazine tijdschrift

Maja Magazine

Online ondernemer Jennie Gielen heeft haar eigen magazine gelanceerd: Maja Magazine. “Een meidenblad zoals vroeger, voor de ondernemende vrouw van nu”, zo luidt het motto. Hiermee speelt Jennie in op een gat die ze zelf opmerkte in de tijdschriftenmarkt. Als vrouwelijke ondernemer was ik maar wat nieuwsgierig naar dit blad en bestelde ‘m direct.

maja magazine jennie gielen eerste indruk jennie from the blog magazine tijdschrift

In Maja Magazine zijn een aantal klassieke rubrieken in een nieuw jasje gestoken. Hoewel een aantal rubrieken voor mij (te) jong aanvoelden of te weinig nieuwswaarde bevatten, is het overwegende gevoel wel heel positief. De rubrieken Dr. Money (gebaseerd op de populaire rubriek Dr. Love, maar nu een rubriek waarin geldvragen worden beantwoord), Offline Getaway (waarin toffe vakantiestemmingen worden besproken) en Business Class (waarin belangrijke ondernemersvragen worden behandeld), vind ik héél leuk en interessant. Ook het interview met Evelien de Vries (founder van MDV Europe) en een panel die de 5-urige werkdag test, vind ik heel tof. Al met al een mooi magazine die me nieuwsgierig heeft gemaakt naar het vervolg. De printversie is inmiddels al uitverkocht, maar je kunt de digitale editie hier bestellen voor  €4,95.

You

Je kunt er bijna niet omheen: de nieuwe Netflix Original You. Ook Roy en ik hebben deze serie gebinged. Dat verklapt waarschijnlijk al meteen hoe wij tegenover de serie staan: it’s a yes from us! Het hoofdpersonage Joe is een cocktail van intrige, mysterie en charme, maar een kijkje in zijn innerlijke belevingswereld verklapt al snel dat dit alles een zeer duister randje heeft. Hoewel Roy het einde naar eigen zeggen al had voorspeld, was ik persoonlijk in shock. Ben heel benieuwd hoe jullie hierover denken!

sticker maker app whatsapp sticker maker app whatsapp

Sticker Maker

gratis voor iOS en Android

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden, en daarom wil ik graag de app ‘Sticker Maker’ met jullie delen. Hiermee maak je zelf -jawel- stickers van bestaande of ter plekke gemaakte foto’s die je via bijvoorbeeld WhatsApp kunt delen. Niet dat gifjes ooit gaan vervelen, maar soms is het nu eenmaal leuker om een sticker van jezelf, huisdier of partner te sturen. Right? Right! Het enige wat je hoeft te doen is je eigen sticker uitsnijden en vervolgens met een simpele klik te importeren bij WhatsApp. Have fun!

Wat zijn jullie favorieten van dit moment? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Follow my blog with Bloglovin13 reacties


  15 januari 2019

  Die apps klinken geweldig! Vooral die stickermaker ziet er zo leuk uit. Haha, Nox staat er geniaal op! ;) Naar de serie You ben ik ook onwijs benieuwd. Ik denk dat ik die serie dit weekend maar eens ga kijken.


  Femke - Youniqueblog

  16 januari 2019

  Ja, leuk! Laat me weten wat je ervan vindt :-)  15 januari 2019

  Ahh die apps lijken me echt heel leuk, ga ik proberen! De serie You staat hoog op mijn to-watch-list, maar eerst even the Affair afkijken en seizoen 4 van How to get away with murder! <3


  Femke - Youniqueblog

  16 januari 2019

  Oh, dan heb je nog behoorlijk wat uurtjes te gaan ;-)!  15 januari 2019

  Dat online tijdschrift klinkt heel erg leuk, ik ben erg benieuwd!  15 januari 2019

  Leuke tips! Ik ga A Design Kit sowieso eens downloaden, ben benieuwd.


  Femke - Youniqueblog

  16 januari 2019

  Leuk, veel plezier ermee :-)!  15 januari 2019

  Heel leuk om te lezen, maar het klopt toch dat A Design Kit niet voor Android is? Alleen A color story?


  Femke - Youniqueblog

  16 januari 2019

  Shit, je hebt gelijk! Ik zie het inderdaad nu. Wat jammer…  15 januari 2019

  Van A Design Kit ben ik ook fan! You wil ik ook graag kijken maar wij zijn nog bezig aan The Sinner. Ook een aanrader!


  Femke - Youniqueblog

  16 januari 2019

  Oeh, ja ik vond The Sinner fantastisch! Vooral seizoen twee. Thanks voor de tip though!  15 januari 2019

  Ik ben gisteravond begonnen aan You, en Sick Note staat hoog op mijn list! Even weer wat anders :)


  Femke - Youniqueblog

  16 januari 2019

  Oh, wat leuk om te horen! Wat vind je ervan?