Van Fuck the quarterlife crisis tot Proudly Imperfect: dit zijn mijn favoriete zelfhulpboeken voor innerlijke rust
20/01/2019


proudly imperfect sabrina van roest recensie review

Als ik ergens geen genoeg van kan krijgen dan zijn het wel zelfhulpboeken. Je kunt hier altijd wel iets uithalen voor jezelf. Een mooi inzicht, een persoonlijke learning of een handige mindset hack om je leven nét dat leuker en makkelijker te maken. In dit artikel wil ik graag mijn favoriete boeken delen voor meer innerlijke rust.

fuck the quarterlife crisis femke kamps millennial burnout jong burnout young professionals

Fuck the quarterlife crisis van Femke Kamps

Persoonlijker dan dit wordt het niet. Mijn boek Fuck the quarterlife crisis zal altijd een speciale plek in mijn hart behouden en natuurlijk op mijn boekenplank. In Fuck the quarterlife crisis deel ik mijn persoonlijke ervaring met prestatiedruk, hoge verwachtingen en de zoektocht naar mezelf. Inclusief die nare hyperventilatieaanvallen. Naast persoonlijke verhalen deel ik mijn mooie inzichten en praktische tips om meer innerlijke rust voor jezelf te creëren. En niet te vergeten: dit alles met een flinke dosis humor. Iedereen doet namelijk maar wat. Nieuwsgierig geworden?

Fuck the quarterlife crisis (€14,95) is o.a. verkrijgbaar bij Uitgeverij Thema en Bol.com.

Fokking Druk Thijs Launspach recensie psycholoog

Fokking Druk van Thijs Launspach

Tegenwoordig is iedereen ‘fokking druk’. En hoe gewoon dit ook lijkt te zijn geworden, het is is allesbehalve een gezonde gewoonte. In zijn boek Fokking Druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Aan de hand van verschillende thema’s geeft Thijs Launspach bijpassende tips en opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als ‘Druk zijn is een keuze’, ‘Rust in je hoofd’ en ‘Werken met aandacht’. Sterke thema’s waar iedereen wel de nodige learnings voor zichzelf uit kan halen. Lang verhaal, kort? (Want je bent immers druk) Een mooi cadeau voor jezelf of één ieder in je omgeving die ook altijd ‘Fokking Druk’ is.

Fokking Druk (€15,99) van Thijs Launspach is o.a. verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

nienke thurlings jong burn-out jong burnout boek recensie

Jong Burn-Out van Nienke Thurlings

Het is geen geheim meer dat burn-outs een groot probleem zijn in de huidige maatschappij. Nienke Thurlings helpt je aan de hand van theorieën, wetenschappelijke onderzoeken, persoonlijke inzichten en praktische inzichten het roer van je leven weer terug te pakken. Wat mij bovenal opviel aan het boek, is met hoeveel liefde en warmte het is geschreven. Nienke zegt niet belerend wat je moet doen, maar neemt je aan de hand mee om de koers voor je eigen leven te bepalen. En hiermee is het boek net even anders dan anders. In a very good way. Onmisbaar wanneer je burn-out bent, maar zeker net zo waardevol wanneer je meer in je kracht wil staan in de huidige maatschappij.

Jong burn-out (€17,99) van Nienke Thurlings is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

je moet bijna niks lianne keemink recensie

Je Moet (Bijna) Niks van Lianne Keemink

Als er iemand veel zelfhulpboeken heeft verslonden, dan is het wel Lianne Keemink a.k.a. The Self-Help Hipster. In haar boek Je Moet (Bijna) Niks deelt Lianne op humoristische en scherpe wijze haar levenswijsheden en persoonlijke verhalen. Zonder poespas (daar heeft ze immers kat Beyoncé voor) en zweverig gedoe, maar wel met no-nonsense inzichten. Je Moet (Bijna) Niks deelt zonder twijfel mooie handvatten en learnings om meer innerlijke rust te creëren in je leven. Al moet je natuurlijk helemaal niks.

Je Moet (Bijna) Niks (€20.-) van Lianne Keemink  is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

proudly imperfect sabrina van roest recensie review

Proudly Imperfect van Sabrina van Roest

Sabrina van Roest is als geen ander bekend met die inner mean girl. In dit boek vertelt ze als “herstellend perfectionist’ open en eerlijk over haar eigen worsteling met Miss Perfect. Aan de hand van verhalen, inzichten en interviews met bekende en minder bekende vrouwen geeft ze hands-on inzichten en praktische tips om je mindset te veranderen en van je ware zelf te leren houden. Inclusief alle imperfecties. Eveneens een fijn boek met mooie inzichten om meer innerlijke rust te creëren.

Proudly Imperfect van Sabrina van Roest (€20.-) is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Welke boeken uit dit lijstje spreken jullie het meeste aan? Wat zijn jullie favoriete zelfhulpboeken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  20 januari 2019

  Wat een fijne tips! Ik ga ze allemaal even noteren, jouw boek staat sowieso nog op mijn lijstje :D  20 januari 2019

  Vooral het een na laatste boek lijkt me interessant. Ik lees de laatste tijd veel boeken over groener en minimalistisch leven.
  Liefs  20 januari 2019

  Ik zet ze allemaal op mijn lijstje!  20 januari 2019

  Dit lijken me hele interessante boeken, ik schrijf ze allemaal op mijn lijstje:)


  Robin

  20 januari 2019

  De laatste spreekt mij het meeste aan! Zo jammer dat ik er geen geld voor heb op dit moment.  20 januari 2019

  Kijk, dit vind ik echt een waardevol en leuk artikel! Ik ga er een aantal op mijn lijstje zetten. Een aantal heb ik er al en een aantal kende ik namelijk nog niet.  20 januari 2019

  Mooi lijstje! Ik ben benieuwd naar een aantal, dus dit artikel wordt zeker gesaved.  21 januari 2019

  Interessant lijstje, ik ga ze zeker even bekijken!  23 januari 2019

  Ik ben vooral erg benieuwd naar het laatste exemplaar, ik heb dit boek dus eventjes op mijn wishlist gezet! en jouw boek heb ik helemaal uitgelezen, wat een heerlijk boek was dat ook zeg  3 februari 2019

  Wat een fijne boekentips! Die Fokking Druk en Jong Burn-out ben ik ook nog wel erg benieuwd naar!