Een magisch weekend in Disneyland Parijs...
07/03/2019


disneyland parijs

Yes, ik ben weer terug na een lang weekend in Disneyland Parijs! Omdat mijn moeder in januari 60 is geworden en mijn vader in april 65 kaarsjes mag uitblazen namen ze het hele gezin mee naar één van onze favoriete bestemmingen. En de magische plaatjes wil ik jullie natuurlijk niet onthouden…

Disneyland Parijs

disneyland paris vienna dream castle hoteldisneyland parijsdisneyland paris vienna dreamcastle hotel

Vienna Dream Castle Hotel

De laatste keer dat we met het hele gezin naar Disneyland zijn geweest, is alweer ruim een decennium geleden. Misschien zelfs wel 15 jaar geleden. Heel leuk en bijzonder om hier dus afgelopen week weer met zijn allen te zijn. Mijn ouders hadden onze kamers geboekt in het Vienna Dream Castle Hotel. Een heel mooi Disneyhotel met een koninklijk tintje. En met de shuttlebus op slechts een paar minuten afstand van Disneyland Parijs zelf. En óf we er zin in hadden.

disneyland paris vienna dream castle hotel

disneyland paris vienna dream castle hotel

Fastpasses & Hyperspace Mountain

We besloten op de eerste dag naar Disneyland zelf te gaan. Te beginnen met Discoveryland! Hier bevonden zich namelijk meerdere van onze favoriete attracties, zoals Star Tours, Buzz Lightyear Lazer Blast en Hyperspace Mountain. Bij laatstgenoemde maakten we gebruik van een fastpass. Voor iedereen die dit niet kent: dit is een speciaal kaartje die je kunt bemachtigen door je entreekaartje bij de daarvoor bestemde machine(s) te scannen. Je krijgt vervolgens een tijd toegewezen waarop je terug moet komen. Op dit specifieke tijdstip kun je dan gebruikmaken van de speciale fastpass rij. Hiermee bespaar je al snel 30 (al dan niet meer!) minuten wachttijd. Aanrader voor populaire attracties, dus! Wel belangrijk om te vermelden: je kunt niet meerdere fastpasses tegelijk aanvragen.

disneyland paris vienna dream castle hotel disneyland paris vienna dream castle hotel

Natte voeten

Na onze trip in space gingen we naar Frontierland, Adventureland en -het échte sprookjesgedeelte- Fantasyland. Zo gingen we o.a. in de achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril, It’s A Small World, (verplichte kost als je in Disneyland bent, vind ik), Thunder Mountain (vroeger mijn absolute favoriet en werd eraan herinnerd waarom!) en Pirates of The Carribean. Laatstgenoemde leverde misschien wel één van de leukste foto’s op. We werden namelijk als gezin op de eerste twee rijen geplaatst niet wetende (als in: vergeten) dat we in deze attractie nat zouden worden. Mijn zus en ik waren er overduidelijk al snel klaar mee ;-)

img_1042.jpg disneyland paris vienna dream castle hotel img_1044.jpg

hoofdrol krijgt en bezoekers meeneemt op een reis door vele Disney films.

Disney Parade & Disney Illuminations

Natuurlijk was de dag niet compleet zonder een bezoek aan de dagelijkse Disney Parade en Disney Illuminations. Beide geven je echt het ultieme Disneygevoel! De award winning Disney Illuminations zag ik voor de tweede keer en ik had wederom kippenvel tijdens het kijken. Tijdens Disney Illuminations neemt Mickey Mouse je mee door de verschillende Disneyfilms aan de hand van prachtige projecties op het kasteel van Doornroosje, waterspektakel en vuurwerk. De show vindt iedere dag plaats rond sluitingstijd en -geloof me- mag je echt niet missen tijdens je bezoek.

disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios

disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios

hoofdrol krijgt en bezoekers meeneemt op een reis door vele Disney films.

Walt Disney Studios

Op de tweede (en laatste!) dag gingen we naar de Walt Disney Studios. Hier vind je de meest nieuwe attracties uit Disneyland, zoals Crush’s Coaster, Ratatouille en de Rock ‘n Rollercoaster. Ook hier maakten we slim gebruik van de fastpasses waarmee we véél tijd hebben bespaard. Ook vind je hier Toy Story Playland waar je je zelf ook even een stuk speelgoed in een gigantische wereld waant. Zo leuk!

disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios walt disney studios disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios walt disney studios

Twilight Zone Tower of Terror

Nog een foto die ik jullie niet wilde onthouden: mijn gezicht in de Twilight Zone Tower of Terror. Ik ging er voor het eerst in en het is overduidelijk dat ik niet van spannende attracties houd. Oké, achteraf gezien had ik het enórm naar mijn zin, maar de angst voor het onbekende woog op dat moment overduidelijk zwaarder. In de Twilight Zone Tower of Terror weet je namelijk niet of je één of meerdere verdiepingen een vrije val maakt. En gezien je meerdere vrije vallen achter elkaar maakt, is het iedere keer weer spannend. Dat valt wel van mijn gezicht af te lezen, toch?

disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios walt disney studios

Sfeervol afscheid

Gelukkig kon ik op adem komen bij de show Mickey and the Magician. Deze show was door meerdere van jullie getipt en daar ben ik zó blij mee. Het was echt een muzikale ode aan verschillende populaire Disneyfilms. Hierna gingen we gezellig eten bij King Ludwig’s Castle. Net als Annette’s Diner (een andere favoriet!) een hartstikke sfeervolle plek om te eten wanneer je in Disneyland Parijs bent. De mannen van het gezelschap besloten bovendien ter ere van de laatste avond in Disneyland samen 1 meter bier te bestellen. Dat zag er dus zó uit…

disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios walt disney studios

disneyland paris vienna dream castle hotel disney studios disney movie studios walt disney studios

Nog één laatste ronde…

Vervolgens was het natuurlijk de vraag waar we onze laatste minuten in Disneyland Parijs wilden spenderen. Gelukkig kozen we unaniem voor Thunder Mountain. Zoals eerder benoemd mijn favoriete achtbaan toen ik jonger was en nog steeds een favoriet. En wat hadden we geluk! Omdat het bijna sluitingstijd was en vrijwel iedereen zich al richting de Disney Illuminations show had begeven, stond er bijna geen rij. Uiteindelijk zijn we dus twee keer in deze attractie geweest en werden we er als allerlaatste uitgejaagd. En alsof het zo had moeten zijn: op de tonen van ‘Let It Go’ uit de film Frozen wandelden we met een glimlach (en oké:zéér pijnlijke voeten) het park uit…

Zijn jullie al eens in Disneyland  Parijs geweest? Wat is jullie favoriete attractie?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER4 reacties


  7 maart 2019

  Wauw, deze foto’s! Ik krijg acuut zin om ook een tripje naar Disneyland te boeken. Wat tof om dit met het hele gezin te doen! Het klinkt als een heel geslaagde vakantie, inclusief een wel heel toepasselijke afsluiting in Frozen-stijl ;)  7 maart 2019

  Het ziet eruit als jullie het heel gezellig hebben gehad! Leuke foto’s :)  9 maart 2019

  Aah als ik al die foto’s zo zie wil ik ook onwijs graag weer een keer naar Disneyland!  12 maart 2019

  Wat een heerlijke foto’s. Disneyland verveelt nooit. ♥ En die Ratatouille-attractie is zo ongelooflijk mooi!