EVEN BIJKLETSEN | Editie NL, spontane vakantie & eerste conceptversie boek
25/06/2019


vrouwenpolder zeeland strand nederland femke kamps

Als je me volgt op Instagram dan weet je dat ik de afgelopen maand niet stil heb gezeten. Toch bleef het op mijn blog angstvallig stil. Maar hé, dat betekent ook dat we veel hebben om bij te praten. Zo werd ik geïnterviewd door Editie NL, leverde ik de eerste conceptversie in van het tweede boek en besloot ik spontaan om vakantie te nemen.

“Ik heb een vakantie verdiend”, was een gevoel dat vrij plotseling opkwam toen ik de eerste conceptversie van het tweede boek inleverde. Ik besefte ineens dat ik dit jaar nog helemaal geen week vrij had genomen. Een allesbehalve welkom gegeven. Ik besloot om de week die volgde direct vrij te nemen. Voor mijn opdrachtgevers geen probleem en na het inschakelen van mijn ‘out of office’-mail een onbetwistbaar feit.

zoo veldhoven papegaaienpark veldhoven ervaring zoo veldhoven papegaaienpark veldhoven ervaring koeveringsedijk 5 schijndel funda

Zoo Veldhoven en zwemmen in de achtertuin

Traditiegetrouw is het voorjaar altijd erg druk qua opdrachten. Een belangrijke reden waarom ik de afgelopen tijd hier even van de radar verdween. Tijdens mijn week vrij vond ik het dab ook heerlijk om níét achter mijn laptop te zitten. Zo gingen Roy en ik naar Zoo Veldhoven, zwommen we in de jaloersmakende achtertuin van zijn ouders (voor iedereen die hier ook graag eens wilde komen zwemmen: het huis staat op het moment van schrijven te koop!) en gingen mijn moeder en ik een dagje naar het strand.

vrouwenpolder zeeland strand nederland femke kamps vrouwenpolder zeeland strand nederland femke kamps

Vrouwenpolder

Mijn moeder en ik besloten om op één van de warmste dagen van de week naar Vrouwenpolder in Zeeland te gaan en het bleek de beste beslissing ooit. Het was er heerlijk vertoeven met de verkoelende zeewind! Bovendien was het inmiddels alweer jaren geleden dat ik in Vrouwenpolder was geweest, zodat alles weer even als ‘nieuw’ aanvoelde. We hebben in Vrouwenpolder dan ook niet veel meer gedaan dan eten, kletsen, wandelen en -eh- eten. Zo lunchten we bij Paviljoen Breezand en sloten we de gezellige dag af met een diner bij strandpaviljoen De Dam. Allebei aanraders mocht je eens in de buurt zijn!

vakantie 3

Ouderwets gezellig

De overige dagen ben ik gezellig op bezoek geweest bij Shifra en haar dochter Zara (die mij meteen aan het werk zette ;-)), heb ik een aantal oude favorieten gekeken zoals You’ve Got Mail en Kate & Leopold en stond vrijdag het spelen van het nieuwe uitbreidingspakket Sims 4: Eiland Leven op het program. Dit liep alleen nét wat anders…

vakantie 5

Lieve Mona…

Ik werd op donderdagmiddag gebeld door de hoofdredacteur van Fashionchick Girls. Ze was benaderd door Editie NL met interesse in de lezersrubriek ‘Dare To Ask’ van Fashionchick Girls. Journalist Loek Kessels, die ruim 25 jaar lang de populaire rubriek ‘Lieve Mona…’ in Story had gerund, was helaas overleden. Editie NL vroeg zich af of er nog wel animo was voor dit soort rubrieken. Het leek de hoofdredacteur van Fashionchick Girls leuk als de journalist achter deze rubriek (joe!) hier iets over wilde vertellen. Zo stond nog geen 24 uur later een verslaggever en cameraman van Editie NL op de stoep. En ontpopte mijn ‘Ik ga in pyjama Simsen’-dag spontaan in een ‘Get camera ready!’-dag.

femke kamps freelance tekstschrijver freelance content creator fashionchick girls

Zenuwachtig voor de buis

Uiteindelijk is de filmploeg er in totaal een uur geweest. En ja, natuurlijk was ik er best een beetje nerveus voor. Wat nou als ik iets enorm stoms zei? Of over mijn woorden struikelde? Hoewel het voor mijn gevoel goed was gegaan, zat ik ‘s avonds toch zenuwachtig voor de buis. Gelukkig is het een erg leuk item geworden, waarin beide kanten goed worden belicht. Mocht je het leuk vinden om het volledige artikel te lezen of het tv-fragment terug te kijken, dan kan dat hier.

En laten we eerlijk zijn: het was toch wel een knaller om op deze wijze de vakantie te mogen afsluiten. Al zal ik niet ontkennen dat ik direct na het interview mijn laptop heb opengeslagen om een tropisch vakantieoord te bouwen voor mijn Sims… Dag Dag!

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER8 reacties


  25 juni 2019

  Naar aanleiding van je instastories wil ik toch wel even benoemen dat ik onwijs heb genoten van je blog. Juist in de tijden van de snelle instastories was het stiekem toch wel fijn om even wat langer weer de tijd te nemen voor het bekijken van alle mooie foto’s die er bij stonden. Thanks!


  Femke - Youniqueblog

  25 juni 2019

  Wat lief dat je dit zegt! Heel blij dit te horen <3 Ik vind het ook nog steeds leuk om te bloggen, dus ik ben blij dat dit terug te zien is. Vind het zelf ook heerlijk om zo nu en dan wat langere blogs te lezen :-)  25 juni 2019

  Fijn, zo’n spontane vakantie! Die kon je inderdaad wel gebruiken. Ik ga even het item bij EditieNL terugkijken :)


  Femke - Youniqueblog

  25 juni 2019

  Ja, het was echt zo fijn! En superleuk dat je het gaat terugkijken. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt :-)  25 juni 2019

  Wat tof zeg, dat interview! Ik ga het item ook snel terugkijken. Zeker geen verkeerde afsluiter voor de vakantie (al helemaal als je daarna weer vrolijk The Sims kunt spelen)! :) Fijn dat je zo genoten hebt van deze welkome vakantie. Vrouwenpolder ziet er echt heel leuk uit trouwens. Geen verkeerde bestemming voor zo’n zonnige dag :)  26 juni 2019

  Wat heerlijk zo’n vakantie! En oh, wat tof dat jij ook nog altijd de Sims speelt. Ik vind dat zo’n ontzettend leuk spel, het verveelt nooit. Kan me er helemaal creatief uitleven met het bouwen van huizen en hotels, haha :D. Ik denk dat ik binnenkort ook even een heerlijk Sims dagje inplan, als het een keer wat minder weer is.  26 juni 2019

  Wat een leuke dingen allemaal! Nu ik mijn laatste tentamen heb gehad ga ik keihard genieten van mijn vrije weken, hopelijk worden ze net zo leuk als die van jou!  27 juni 2019

  Wat een fijn tv-fragment! En wat voel je je op je gemak voor de camera! Dat moet ik niet proberen, haha.