Instagram posts inplannen? Het kan met deze tool.
10/07/2019


instagram posts inplannen instagram tools canva sked social

Voor mijn werk als freelance content creator ben ik vrijwel dagelijks met Instagram bezig. Is het niet voor een opdrachtgever, dan is het wel voor mijn persoonlijke account. Regelmatig deel ik via Stories hoe ik dit aanpak en gezien dit geregeld vragen oplevert, leek het me makkelijk om mijn favoriete tools in één post te verzamelen.

instagram posts inplannen instagram tools canva sked social

Sked Social

Prijs vanaf 25 dollar per maand

Ik kan er gif op innemen dat elke keer wanneer ik Sked Social via Stories deel, ik minstens drie privéberichten ontvang met de vraag: “Welke tool is dit?!”. Nou, Sked Social dus. Sked Social is een superhandige tool waarmee je Instagramposts kunt inplannen. Je krijgt binnen Sked Social niet alleen een voorvertoning van de feed te zien, maar deze tool plaatst ook daadwerkelijk de posts zonder dat je hier nog een extra handeling voor hoeft te verrichten. Nog fijner is dat je met Sked Social zelfs Instagram Stories kunt inplannen. Het enige hekelpunt hierbij is dat er minstens 15 minuten tussen de geplande Stories moet zitten. Dit is natuurlijk niet ideaal wanneer je een mooi, rond verhaal wilt posten, maar het weegt voor mij niet op tegen de andere voordelen van deze tool.

instagram posts inplannen instagram tools canva

Canva

Gratis, betaalde versie met meer opties beschikbaar

Hoewel ik vaak al een eind op weg kom met een photoshopprogramma, merk ik dat ik toch graag teruggrijp naar het online designprogramma Canva. Van brochure en e-book tot Facebookpost en Instagram Story: Canva maakt het makkelijk om de meest mooie uitingen te ontwerpen. Ook als je geen grafisch vormgever bent. Voor verschillende opdrachtgevers werk ik regelmatig in Canva om Instagram Stories op te maken. Het is bovendien ook de tool waarmee ik mijn eigen Instagram Stories templates heb gemaakt. Makkelijk in gebruik, mooie basisontwerpen… Canva gaat je ongetwijfeld een heleboel tijd en frustratie besparen.

instagram posts inplannen instagram tools canva lightroom cc

Lightroom CC

Gratis

Ik heb inmiddels al veel fotobewerkingsapps verslonden, maar Lightroom CC lijkt toch wel een blijvertje te zijn. Deze mobiele versie van Adobe Lightroom is een waar wonder in meeneemformaat en is mijn go to app om foto’s te bewerken. Dit heeft eigenlijk voornamelijk te maken met zogenaamde presets die je kunt creëren. Een preset is een voorinstelling qua bewerking, waarbij zaken als de gewenste belichting, de temperatuur en de scherpte van een foto al is ingesteld. Deze voorinstelling kun je vervolgens met slechts twee kliks kopiëren en plakken naar een nieuwe afbeelding. Heel handig om foto’s in eenzelfde stijl te bewerken en het scheelt bovendien véél tijd. Heb je een preset eenmaal geplakt over een nieuwe afbeelding, dan hoef je alleen nog te spelen met de basis om tot het perfecte resultaat te komen.

Gebruiken jullie ook Instagram tools? Welke tool spreekt jullie het meest aan?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  10 juli 2019

  Ik ben ook fan van Lightroom, ik doe er tegenwoordig alles mee.. en hierdoor hou je ook makkelijk een ”feed” aan! Thanks voor die andere tips, ik ga er gelijk mee aan de slag.  10 juli 2019

  Ik gebruik Color Story voor het bewerken van mijn foto’s. Je kan er ook heel veel mee en zelf filters maken door dingen te combineren. Lightroom heb ik ook maar vind ik voor mij minder handig. De rest ken ik niet!  10 juli 2019

  Ik vind Lightroom zo’n geweldig programma! Ik heb het geluk dat ik op kantoor de Adobe CC heb en die programma’s ook gewoon privé kan gebruiken. Canva vind ik ook ontzettend handig, al gebruik ik die tool eerder voor Pinterest. Ik heb de app op m’n telefoon staan, maar klik hem eigenlijk nooit aan!  10 juli 2019

  Oh wauw, wat een uitvinding Sked Social! Ik kende de app nog niet, maar ga zeker even een kijkje nemen. Lightroom CC is trouwens echt sinds jaren al mijn vriend. Eerst al op mijn laptop en nu ook op mijn mobiel! :)  10 juli 2019

  Ik gebruik Lightroom voor het bewerken van mijn foto’s, verder vind ik het leuk om wat te spelen in Unfold. Canva ken ik wel, maar ik had er nog nooit aan gedacht  12 juli 2019

  Wat een fijne tips! Ik moet eens gaan kijken naar Lightroom, lijkt me erg handig :D