Ik zie je op het strand, Overcooked en Kacey Musgraves: 5 favorieten van dit moment
07/08/2019


ik zie je op het strand jill mansell kacey musgraves that's you overcooked 100 baby challenge kelsey impicciche

Eén van mijn favoriete artikelen om te schrijven, is -grappig genoeg- altijd mijn lijstje met favorieten. Een random verzameling van dingen die de afgelopen tijd mijn aandacht wist te grijpen. Dit keer een Spotify-ontdekking waar ik werkelijk elke dag naar luister, bingewaardige YouTube-serie en luchtig leesvoer.

Kacey Musgraves

Golden Hour. Het was een nummer dat ik tegenkwam in afspeellijst van Spotify met ontspannende nummers. Ik was meteen om. In eerste instantie dacht ik dat het werd gezongen door Noah Cyrus (‘zusje van’). Het bleek echter om Kacey Musgraves te gaan. Een Amerikaanse countryzangeres die de laatste tijd meer naar pop leunt. En laat dat nu nét mijn twee favoriete genres zijn. Misschien ben ik onwijs ‘spuit elf’ met deze ontdekking, maar sindsdien luister ik dus werkelijk elke dag naar haar nummers. Mijn favorieten? Golden Hour (duh),  Slow Burn, Love is A Wild Thing, Biscuits en Follow Your Arrow.

100 Baby Challenge by Kelsey Impicciche

Als je graag The Sims speelt en regelmatig op YouTube te vinden bent, dan kan de 100 Baby Challenge met Kelsey Impicciche je bijna niet ontgaan zijn. Het doel van de 100 Baby Challenge is in de basis simpel: baar honderd baby’s baren in zo min mogelijk aantal generaties. Zo zwart-op-wit klinkt het nogal als een bizarre challenge -oké, dat is het eigenlijk ook- maar het is tegelijkertijd ook hilarisch. Er zijn al verschillende YouTubers deze challenge aangegaan, maar ik volg al vanaf dag één Kelsey Impicciche. Ik vind haar onwijs grappig en vooral relatable.

Ik zie je op het strand

Als je zin hebt in een romcom op papier dan zit je met de boeken van auteurs als Sophie Kinsella en Jill Mansell altijd wel goed. Ook één van de laatste verschijningen van Jill Mansel ‘Ik zie je op het strand’ is weer zo’n pareltje. Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Ze hebben een klik, maar uiteindelijk verdwijnt hij uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is. Natuurlijk kunnen jullie wel invullen wie dit is! Laat je echter niet misleiden door dit zoetsappige en dunne plot. In dit boek zijn verschillende verhaallijnen met elkaar verweven. En er zitten oprecht een paar verrassende plottwists tussen. Verrassend leuk!

femke kamps thats you

Overcooked en That’s You

Wanneer Roy en ik afspreken met vrienden doen we regelmatig een spelletjes. Hoewel ik het onwijs leuk vind om bordspelletjes en andere offline spelletjes te spelen (zoals die keer dat we ooit de Boom Boom Balloon Challenge speelden met Hans en Shifra), kan ik ook net zo genieten van online games. Eén van mijn favorieten? Overcooked. Hierbij sta je met max. 4 spelers in de keuken en moet je samen verschillende gerechten bereiden. Samenwerken is hierbij cruciaal. Een ander populair spel onder onze vrienden is That’s You. Bij deze game beantwoord je (inschattings)vragen over elkaar, zoals hieronder. Al is misschien nog wel het leukste dat je je profielfoto steeds kunt aanpassen. Zoals je ziet.

femke kamps thats you

Wat zijn jullie favorieten van dit moment?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Fotografie: Mariska van der Haven5 reacties


  7 augustus 2019

  *Klikt ”Ik zie je op het strand” in winkelwagentje”, klinkt goed!  7 augustus 2019

  Die 100 baby challenge kijk ik ook! Vind het ook super tof om te zien en ze is inderdaad grappig :) Het boek lijkt me leuk en als ik straks thuis ben ga ik Kacey eens beluisteren.  7 augustus 2019

  Die 100 baby challenge is wel geniaal bedacht! En het boek klinkt ook tof. Denk dat ik ‘m dan eerder in het Engels koop bij The Book Depository, is weer een stukkie goedkoper :)  7 augustus 2019

  Ik ben gek op Kelsey haar 100 babies challenge! Ze is zo’n leuk mens, echt een aanrader inderdaad! :)  8 augustus 2019

  De roman ‘ik zie je op het strand’ is inderdaad een wegzwijmelboek.