Nijmegen hotspots: 7 favoriete plekken die je niet mag missen
28/08/2019


Nijmegen hotspots tips hotspot hotel nimma

Om te vieren dat we op 18 augustus alweer 9 jaar samen zijn, besloten Roy en ik onszelf te trakteren op een weekendje weg. De bestemming? Nijmegen! Grappig genoeg waren we daar nog nooit écht geweest. Als in: dat we de stad op ons gemakje hebben verkend. En wat heeft het ons verrast! 

Nijmegen hotspots

Qua gevoel heeft Nijmegen als stad wel wat weg van ‘s-Hertogenbosch. Terwijl je er loopt, voel je dat er veel geschiedenis en verhalen in de gebouwen schuilt. Dat maakt de stad vanaf het eerste moment ontzettend sfeervol. Al moet ik eerlijk bekennen dat we niet bijzonder veel culturele dingen hebben gedaan. We hadden echt zin om samen te genieten, een beetje rond te wandelen en vooral leuke eettentjes te ontdekken. En óf we veel keuze hadden! Op Instagram vroeg ik om tips en die kregen we ongetwijfeld méér dan genoeg. In dit artikel deel ik graag een aantal favorieten.

nijmegen hotspots tips kushiin nijmegen hotspot

Kushiin

Eén van onze eerste stops was Kushiin – een leuk, kleinschalig tentje waar eigenlijk alleen maar ‘pure’ gerechten op de kaart staan. Ik koos voor de Coco Loco bowl en Roy ging voor een broodje geitenkaas. Allebei ontzettend lekker! Ook onze drankjes werden op een leuke houten plank geserveerd met wat lekkers erbij. Zeker een fijne stop tijdens onze verkenningstocht.

Nijmegen hotspots philipse koffie brocante hotspot

Nijmegen hotspots philipse koffie brocante hotspot

Philipse

Een tentje die ook veel was getipt was Philipse Koffie & Brocante en ik snap volledig waarom. De buitenzijde is haast net zo leuk als de binnenzijde! Je hebt echt het gevoel alsof je even teruggaat in de tijd. Naast verschillende versbereide gerechten, kun je tijdens je bezoek ouderwetse spelletjes spelen zoals Mens-Erger-Je-Niet en Domino. Je schijnt hier bovendien ook héél lekker te kunnen High Tea’en.

Nijmegen hotspots toon tapasrestaurant tapas hotspot Nijmegen hotspots toon tapasrestaurant tapas hotspot

TOON

Twijfel je over waar ‘s avonds te eten? Wat mij betreft mag TOON niet op je lijstje ontbreken. Bij dit tapasrestaurant kun je genieten van de meest diverse (en niet onbelangrijk: heerlijke!) gerechten voor een fijne prijs. Niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook zeker voor je ogen – TOON is namelijk ontzettend leuk ingericht. Zeker een plek waar we nog eens naar terug zouden gaan.

Nijmegen hotspots mood conceptstore blend

Nijmegen hotspots mood conceptstore blend

Conceptstore Mood & BLEND

Eerlijk? Het was even een zoektocht, maar toen we eenmaal in De Lange Hezelstraat en Houtstraat waren dacht ik: “Yes!” Eindelijk de originele boutiques waar ik naar op zoek was. Conceptstore Mood en BLEND waren dan ook direct favoriet. Niet op de laatste plek omdat bij BLEND een schattig hondje de wacht hield. Ik wilde ‘m direct meenemen!

nijmegen hotspots hotspots muzieum ervaring museum blinden slechtzienden museum nijmegen hotspots hotspots muzieum ervaring museum blinden slechtzienden museum

MuZIEum

Het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Nijmegen, was zonder twijfel het bezoek aan het MuZIEum. Hier kun je via een speciale tour, waarbij je wordt begeleid door iemand met een visuele beperking, ontdekken hoe het is om blind te zijn. Hoewel het natuurlijk wel extra confronterend was vanwege de slechtziendheid van mijn moeder, was het vooral interessant. We werden door verschillende kamers begeleid en wauw… Wat had ik er moeite mee om blind te zijn. Ik werd er heel zenuwachtig en zelfs een beetje claustrofobisch van. Terwijl Roy zich vrijwel moeiteloos en héél dapper zich door alle ruimtes wist te bewegen. Grote aanrader!

hotel nimma nijmegen hotspot hotspots overnachten hotel overnachting hotel nimma nijmegen hotspot hotspots overnachten hotel overnachting

 

Hotel Nimma

Tijdens ons bezoek aan Nijmegen verbleven we in Hotel Nimma. Een relatief nieuw en modern hotel, die er vooral uitspringt qua inrichting. Het ligt wel nét buiten het centrum, maar met mooi weer is het prima te doen met de ‘benenwagen’. Bovendien kun je ook in het hotel lunchen en dineren, en ontdekten we dat het een favoriete plek is voor borrels en andere feestjes. Een gezellige plek, dus!

Ben jij al ooit in Nijmegen geweest? Wat zijn jouw favoriete plekken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER2 reacties


    28 augustus 2019

    Wat een mooi hotel! En leuk, dit lijstje met hotspots! Mijn broertje woont in Nijmegen, dus ik kom er zo nu en dan en ben altijd op zoek naar leuke hotspots. Philipse Koffie klinkt ook geweldig. Daar wil ik zeker eens naartoe gaan. Met mijn broertje zat ik ook een keer bij een leuk tentje vlak bij het centrum waar je zowel op een terrasje kon zitten als je bestelling in een picknickmand kon meekrijgen om iets verderop te gaan picknicken. Echt leuk! Het tentje heet Bairro Alto, mocht je benieuwd zijn :)    28 augustus 2019

    Ik heb in Nijmegen gestudeerd, en de stad heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart. Het is wel al even geleden dat ik mijn studie afrondde, dus de meeste van deze plekken kende ik nog niet. Alleen het MuZIEum, wat echt heel tof is inderdaad. Meestal kom ik wel eens per jaar in Nijmegen, dus ik ga jouw hotspots zeker op mijn lijstje zetten!