5 favorieten van dit moment: Samson & Gert afscheidsshow & Virgin River
07/01/2020


favorieten def

Een nieuw jaar met nieuwe favorieten. In dit lijstje vind je twee fijne series, een verrassende videocursus én -jawel- de Samson & Gert afscheidsshow. 

Virgin River

Liefhebbers van romantiek opgelet: de Netflix Original ‘Virgin River’ is de ultieme romantische dramafilm, maar dan uitgesmeerd over 10 fijne afleveringen. Virgin River vertelt het verhaal van verpleegster Melinda (“Mel”) uit LA die een frisse start wil maken in een pitoresk dorpje in het noorden van Californië: Virgin River. Dit gaat niet zonder slag of stoot – zeker als haar pad kruist met dat van oorlogsveteraan -en nu kroegbaas- Jack Sheridan. Voorspelbaar? Zeker. Cliché? Absoluut. Heb ik er van genoten? JA! Ik kijk nu al uit naar het tweede seizoen.

Unlimited Me

Op de laatste dag van 2019 trakteerde ik mezelf op de videocursus ‘Unlimited Me’ van Charlotte van ‘t Wout. Het was zeker een investering (toen nog: €247,- excl. BTW), maar het leek me fijn om juist aan het einde van het jaar even naar binnen te keren. De videocursus omvat 5 modules in totaal: ‘Doelen stellen’, ‘Reflecteren’, ‘Vergeven’, ‘Dromen’ en ‘Realiseren’. Ik ben op 31 december direct aan de slag gegaan met de eerste twee modules en ik vond het direct de investering waard. De videocursus motiveert je op positieve wijze en met praktische tips om een eerlijke blik op je leven te werpen en hierin direct verandering aan te brengen. Waar sta je? Waar wil je naartoe? Wat vind je belangrijk? Zelfcompassie staat hierbij voorop. Ik heb nu al zin om aan de slag te gaan met de volgende modules.

The Witcher

Heb jij net als ik ook altijd zo genoten van Game of Thrones? Wellicht dat de 10-delige Netflix Original The Witcher je kijklust kan stillen. In deze serie volg je (grotendeels) Geralt of Rivia: een witcher wiens baan het is om monsters af te slachten. De serie omvat echter veel meer dan brute actiescènes, waardoor het ook voor de faint-hearted leuk is om naar te kijken. Goed om te weten: de serie kan aanvankelijk een beetje verwarrend zijn omdat er verschillende tijdlijnen door elkaar heen (blijken te) lopen, maar richting het einde valt alles mooi samen. De slotaflevering maakt bovendien nieuwsgierig naar meer, maar eindigt op bevredigende wijze. En laten we eerlijk zijn: dat is zeldzaam.

Camilla Cabello – Romance

Het voelt alsof ik één van de laatste ben op de aardbol die nog immens geniet van CD’s. Zo kijk ik met smacht uit naar het moment dat het nieuwe album ‘Rare’ van Selena Gomez op de mat valt. Via Spotify ontdekte ik echter het album Romance van Camilla Cabello en my oh my (pun intented) sindsdien luister ik dit album vrijwel non-stop. In elk nummer schuilt een potentiële hit. Het album biedt dan ook een fijne afwisseling tussen sexy ballads en heerlijke meezingers. Mocht je ‘m nog niet hebben beluisterd: je vindt het album o.a. op YouTube en Spotify.

samson en gert afscheidsshow studio 100 pop-up theater puurs

Samson & Gert afscheidsshow

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als kind zat ik elke zondag om 09.00 klaar voor Samson & Gert. Het was misschien wel de enige serie waar mijn broer, zus en ik alledrie met plezier naar keken. Toen ik tijdens een weekend in Antwerpen flyers zag dat de Samson & Gert afscheidsshow een feit was, wist ik: hier móét ik heen. Eind december ging ik met mijn moeder en zus naar één van de avondshows (speciaal voor fans van het eerste uur!) en het overtrof al onze verwachtingen. De sfeer in het publiek was fantastisch, de wisselende decors prachtig en de show zat boordevol humor. Echt mocht je nog twijfelen: GA! Nog t/m april 2020 te zien in het Studio 100 pop-up theater in Puurs.

Wat zijn jullie favorieten van dit moment? Hebben jullie nog leuke tips voor mij?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  7 januari 2020

  Een romantische film gegoten in een serie? Dat móet ik zien! Wat een leuke favorieten allemaal. En hoe leuk dat Samson en Gert op deze manier officieel afscheid nemen.


  Anne

  7 januari 2020

  Haha, de Samson en Gert afscheidsshow, dat is pas een originele favoriet!  7 januari 2020

  Virgin River heb ik al veel over gehoord, ik denk dat ik hem toch maar eens ga kijken. Klinkt wel heel leuk! The Witcher is ook een van mijn favorieten maar het was inderdaad verwarrend met die verschillende tijdlijnen. Gelukkig had ik mijn vriend naast me zitten, die heeft de boeken gelezen en wist nog wat uit te leggen maar zelfs hij was even in de war.  7 januari 2020

  Oh, ik heb ook zó genoten van Virgin River. Ik kan niet wachten op het tweede seizoen!


  Femke Kamps

  10 januari 2020

  Same here! Ben heel benieuwd wanneer ‘ie uitkomt :)  8 januari 2020

  Unlimited Me is echt goud, hè? Ik doe ‘m ook en ben echt heel erg onder de indruk.


  Femke Kamps

  10 januari 2020

  Ja, maar écht! Vooral de eerste meditatie/hypnose was verrassend. Ik mediteer dus echt nooit, maar dit was… Intens. Op een goede manier!  8 januari 2020

  Haha zo ontzettend leuk die Samson en Gert show! En ik ga vanavond maar eens aan Virgin River beginnen aangezien ik door al mijn series heen ben op het moment. Ik ben benieuwd!


  Femke Kamps

  10 januari 2020

  Ja, leuk! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt :-)  11 februari 2020

  Och ja Samson & Gert, daar kwam echt niks tussen. Ik weet nog dat m’n vader me binnenriep omdat er ene nieuw nummer van S&G werd aangekondigd dat was Repeteren. Ik zing dat nog mee.