Milkshake app: personaliseer de 'link in bio' op Instagram
12/02/2020


milkshake app ervaring review link in bio instagram tip

Als je een beetje bekend bent met Instagram, weet je dat inmiddels vast dat je slechts één link in je bio kunt plaatsen. En dat kan behoorlijk lastig zijn als je – net als ik- al twee verschillende websites hebt. De oplossing hiervoor is simpel: één landingspagina met meerdere uitgaande links. Linktree is misschien wel de meest bekende. Onlangs ontdekte ik echter de app Milkshake die mij erg enthousiast heeft gemaakt.

Milkshake app

Een landingspagina waarop je meerdere links plaats, kun je uiteraard ook zelf maken. Maar laten we eerlijk zijn: tools zoals Linktree maken het je wel erg lastig. In een paar tikken heb jij zó een nieuwe link toegevoegd aan je landingspagina. Ook kun je direct de statistieken checken. Maar qua design… Daar laat Linktree wat mij betreft behoorlijk wat te wensen over. Juist terwijl Instagram zo’n visueel gestuurd platform is.

milkshake app ervaring review link in bio instagram tip

Via een adverentie ontdekte ik de (gratis!) app Milkshake. Een handige app waarmee je in een handomdraai je eigen Insta website maakt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaarten. Op het moment van schrijven zijn dit: About (over mij), Links (je snapt ‘m), Top Picks (favoriete producten), Splash (hier kun je bijvoorbeeld een quote delen) en YouTube (je account). Vervolgens kun je kiezen uit verschillende designs en de verschillende kaarten vormgeven.

milkshake app ervaring review link in bio instagram tip

Met de Milkshake app kun je meerdere kaarten aan je landingspagina kunt toevoegen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om -net als ik- een landingspagina te maken voor je links én een About-pagina. Of voeg je Top Picks toe – extra aantrekkelijk als je gebruik maakt van affiliate links. Het enige wat je volgers hoeven te doen, is even swipen om de volgende kaart te zien.

milkshake app ervaring review link in bio instagram tip

In ontwikkeling

Het enige nadeel vind ik dat de laatste kaart automatisch een promotiekaart voor de Milkshake app is. Logisch omdat je de app gratis kunt gebruiken, maar natuurlijk wel wat minder aantrekkelijk. Maar hé… Verder is de app momenteel volop in ontwikkeling. Er volgen dan ook regelmatig nieuwe kaarten, designs en hierdoor ook mogelijkheden. En wie weet is daar binnenkort ook wel de optie om die promotiekaart te verwijderen.

 Heb jij al eerder gehoord van de Milkshake app? Wat is jouw eerste indruk?

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip.8 reacties


  12 februari 2020

  Aah wat tof! Ik ga dit zeker uitproberen. Mooi Design ook.  12 februari 2020

  Wat een handige (en mooie!) app, dankjewel voor de tip!  12 februari 2020

  Wat super tof Fem. En leuk dat je dit deelt. Ga meteen even downloaden! <3  12 februari 2020

  Goede tip, en het ziet er mooi uit!  13 februari 2020

  Gaaf! Ik wil dit nu meteen gebruiken maar ik heb maar een link om in mijn bio te zetten  13 februari 2020

  Wat een super handige app thanks for sharing :)  13 februari 2020

  Oh wauw, best een uitkomst! Hopelijk is het binnenkort ook mogelijk om de advertentie te verwijden voor een klein bedrag. Dan zou het al helemaal top zijn!  17 februari 2020

  Ik zag het toevallig ook voorbij komen en dit lijkt me wel wat!