Thuis date-ideeën: 12 romantische én originele thuis date tips
02/04/2020


thuis date-ideeën thuis date tips budget date tips

Nu romantische uitjes voorlopig geen optie zijn, zit er niets anders op dan het thuis extra gezellig te maken. En eigenlijk is dat nog helemaal niet zo ingewikkeld. Van wijnproeverij tot het creëeren van je eigen thuisbioscoop: dit zijn 12 romantische én originele thuis date-ideeën. 

Thuis date-ideeën

 

1. Oriënteer je alvast op je toekomstige vakantie

Droom weg op sites als AirBnB en sla opvallende vondsten op in jouw wishlist, zoals deze Seashell Home of dit mini-kasteeltje. Leuk om te weten: als je jezelf nog nooit hebt aangemeld voor AirBnB en je jezelf via deze link aanmeldt, ontvang je €34,- korting op je eerste reis.

2. Strijd met elkaar in een bake-off

Of je nu een Jamie Oliver in de dop bent of niet: een bake-off is dé manier om voor eens en altijd te beslissen wie nu écht de beste in de keuken is. Ontdek wie het allerlekkerste worstenbroodje kan maken of strijd in een bake-off wie de mooiste themataart kan maken. Denk aan thema’s als: Netflix-series, Harry Potter of ‘kinderfeestje’.

thuis date-ideeën thuis date tips budget date tips

3. Organiseer een wijnproeverij

Koop verschillende soorten (mini-)flessen wijn, zorg voor wat passende snacks en… Laat de wijnproeverij maar beginnen! Wij kochten bovenstaande wijnflesjes bij HEMA à €1,80 per stuk.

4. Ga samen sporten

Iets te veel calorieën achterover getikt? Ga dan samen sporten! Er zijn diverse sportscholen die (gratis!) online lessen aanbieden, zoals Les Mills. Werk je samen in het zweet met Bodypump of ga voor een zen yogales.

5. Maak een knus kampvuur

Komen de vier muren van je huis op je huis? Maak dan buiten een knus kampvuur! Extra romantisch met een warm dekentje en een zak marshmallows.

6. Huur een (bioscoop)film

Kijk de nieuwste (bioscoop)films vanaf de bank met diensten als Pathé Thuis. Het fijnste: je betaalt per film en zit dus nergens aan vast.

thuis date-ideeën thuis date tips budget date tips

7. Speel een spelletje

Roy en ik ontdekten onlangs de spelletjes ‘Speed Cups‘ en ‘Bananagrams‘. Vooral het laatstgenoemde Bananagrams spelen we inmiddels bijna elke avond. Bij dit spel krijgt elke speler 21 letters: degene die als eerste met álle ontvangen letters woorden bij elkaar weet te scrabbelen heeft gewonnen. Met Speed Cups moet je dan weer zo snel mogelijk de vijf gekleurde cups in de juiste volgorde zetten op basis van het kaartje dat je omdraait. Ook onwijs leuk!

8. Ga samen in bad

Als je de luxe hebt: ga samen in bad. Steek wat kaarsjes aan, zet een ontspannende playlist op en laat het bad verkleuren met badschuim of een bruisbal van bijvoorbeeld Douglas of één van de heerlijke badproducten van The Body Shop.

9. Zet een speurtocht uit in huis

Van mysterieuze raadsels tot hilarische opdrachten: als je toch tijd over hebt, is een speurtocht een originele manier om elkaar te vermaken en misschien zelfs wel beter te leren kennen. De prijs? Dat hoef ik vast niet voor je uit te stippelen…

10. Maak een portret van elkaar

Voor koppels in een creatieve bui: maak een portret van elkaar. Of verras elkaar met een zelfgeschreven limerick, haiku of -om het eens over de andere boeg te gooien- rap. Uiteraard niet voor publicatie.

thuis date-ideeën thuis date tips budget date tips

11. Geef een kamer in je huis een make-over

Of je nu de slaapkamermuur een ander tintje geeft of de planten in huis eens een andere plek geeft: het zijn vaak de kleine veranderingen waardoor de ruimtes in je huis direct gezelliger (en misschien wel romantischer!) ogen. Maak van tevoren wel samen een moodboard om een eventuele (interieur)ruzie te voorkomen.

12. Bestel bij jullie favoriete restaurant via een bezorgservice

Uit eten zonder de deur uit te gaan? Er zijn verschillende restaurants die niet alleen thuisbezorgen, maar zelfs volledige 3-gangenmenu’s aanbieden. Soms zelfs inclusief bijpassend drankarrangement. Informeer bij je favoriete restaurant naar de mogelijkheden.

Wat zijn jouw favoriete thuis date-ideeën? Deel vooral jouw tips in een reactie hieronder om elkaar te inspireren!

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip.4 reacties


  2 april 2020

  Leuke ideeën! Wij waren wel weer opzoek naar inspiratie. Het afgelopen weekend hebben wij zelf cocktails gemaakt. En daarna lekker op drinken onder het genot van een spelletje. Ook zeker een aanrader!  3 april 2020

  Helaas hebben wij hier amper tot geen bezorgservice.. alleen van de coop en de pizzeria haha, liefst hebben we sushi. Maar dan moeten we helaas nog eventjes wachten. Verder is een bakwedstrijd en een spelletje altijd leuk om te doen!  6 april 2020

  Leuke ideetjes allemaal Fem! Ik sla er even een paar op. Ook die spelletjes kende ik nog niet en dat verbaasde me zelfs want ik heb echt een flinke collectie aan spellen haha. Deze 2 ga ik zeker even opzoeken! :D  6 april 2020

  Wat een leuke ideeën!