Instagram Exclusive Stories: 5 dingen die moet weten
13/10/2021


instagram exclusive stories exclusieve stories

Instagram heeft weer een nieuwe feature in ontwikkeling: Exclusive Stories. Dit zijn -zoals de naam al doet vermoeden- exclusieve stories op Instagram die enkel tegen betaling zichtbaar zijn. In dit artikel vertel ik je er alles over. Volg mij op Instagram voor meer Instagramtips.

Instagram Exclusive Stories

In navolging van populaire platformen als Twitch en Only Fans, is Instagram momenteel in hoog tempo een nieuwe feature aan het ontwikkelen: Instagram Exclusive Stories. Het is een verdiepingsslag op de huidige feature Instagram Stories. Met deze nieuwe feature kunnen contentmakers exclusieve content (Stories én livesessies) aanbieden aan volgers tegen betaling.

Hoe werken Instagram Exclusive Stories?

Volgers kunnen zich tegen een vast bedrag per maand abonneren op Instagram-account. Als contentmaker kun je -voordat je je Stories deelt of een Livestream begint- kiezen of deze openbaar zijn, alleen zichtbaar voor je beste vrienden óf exclusief beschikbaar stellen voor members. Kies je voor ‘Members’ dan krijgen enkel volgers die zich hebben geabonneerd op jouw account de geplaatste content te zien. En nee, het is niet mogelijk om een schermafbeelding- of opname te maken van de geplaatste Stories. Leuk geprobeerd. Ook krijgen members een badge naast hun naam – hierdoor komen ze bovenaan in je inbox te staan wanneer ze je een DM sturen.

Instagram Exclusive Stories Exclusieve Stories tips

(Bron: Alessandro Paluzzi)

Hoeveel gaat Instagram Exclusive Stories kosten?

Elke contentmaker kan zélf beslissen hoe duur zijn of haar abonnement is.

Betekent dit dat alle content enkel tegen betaling zichtbaar is?

Dat is zover bekend niet het plan. Het is ook niet zo dat alle Stories en Livestreams enkel tegen betaling zichtbaar zullen zijn. Elke contentmaker kan zelf kiezen welke Stories of Livestreams hij of zij exclusief aanbiedt aan betalende volgers. Dit betekent niet dat een contentmaker verplicht is om álle Stories en Livestreams tegen betaling beschikbaar te stellen. De meeste contentmakers zullen -als ze verstandig zijn- genoeg content openbaar blijven aanbieden. Ook feedposts, Instagram-video’s, Instagram Reels en Instagram Gidsen blijven vrij beschikbaar. Al kan ik me goed voorstellen dat bij succes ook hierin nog zal worden geëxperimenteerd.

Instagram Exclusive Stories Exclusieve Stories tips

(Bron: Alessandro Paluzzi)

Wat is de toegevoegde waarde van Instagram Exclusive Stories?

Er zitten veel talentevolle contentmakers op Instagram die momenteel afhankelijk zijn van advertenties en adverteerders om een inkomen via hun kanaal te kunnen generen. Met de intrede van Instagram Exclusive Stories kunnen contentmakers direct geld verdienen aan hun achterban. Dit kan een interessante win-win situatie opleveren voor beiden. De contentmaker krijgt betaalt voor de kennis en uren die ze investeren in het platform en de volger krijgt exclusieve content die enkel een select groepje members ontvangt.

Vooral voor kennisondernemers ligt hier een grote kans. Je zou exclusieve tips, challenges en inzichten met enkel betalende volgers kunnen delen. Of exclusieve masterclasses kunnen geven in de vorm van een livestream. Maar denk ook aan het delen van exclusieve beelden van een nieuwe collectie of product. Misschien wel enkel members laten meebeslissen over de ontwikkeling van een nieuwe dienst of product. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer wordt deze nieuwe feature uitgerold?

Er is op het moment van schrijven geen officiële lanceringsdatum bekend.

Wat vind jij van de komst van Instagram Exclusive Stories?

Volg mij op Instagram voor meer Instagramtips.0 reacties