5 handige tips om jouw blog groot te maken -
24/11/2015


5 handige tips om jouw blog groot te maken def
Nee, het is niet het allerbelangrijkste. Toch is het natuurlijk geen doodzonde als je wel graag een grote(re) blog zou willen. Als in: meer bezoekers. Ik deel mijn tips om jouw blog groot te maken. 

Wees aanwezig op (alle) socialmedia(kanalen)
Het valt mij altijd op dat mijn bezoekersaantallen groeien wanneer ik ook aanwezig ben op andere socialmediakanalen. En nee: niet omdat ik hier dan eindeloos op aan het spammen ben, maar juist omdat ik hier mezelf meer als persoon laat zien. Er zijn tegenwoordig zóveel goede en leuke blogs dat de enige manier waarop je jezelf eigenlijk nog kan onderscheiden, je persoonlijkheid is. En dat is eigenlijk juist ontzettend leuk, want hé: hoe makkelijk is het om jezelf te zijn?

Laat reacties achter op andere blogs
Persoonlijk krijg ik enorm veel kippenvel als ik sommige personen op álle blogs een reactie zie achterlaten à ‘leuk artikel’. Als je echter een inhoudelijk sterke en oprecht geïnteresseerde reactie achterlaat op andere blogs kan dit wèl in je voordeel werken. Het maakt niet alleen die blogger zelf nieuwsgierig naar jou, maar ook zijn of haar lezeressen. Dus heb je een artikel met veel interesse gelezen? Laat dan ook meteen even een reactie achter. Immers: je vindt het zelf toch ook fantástisch als iemand een reactie achterlaat op jóúw blog?

Maak (zelf!) mooie beelden
Eén van de belangrijkste redenen waarom iemand op een blog blijft ‘hangen’ is het beeld. Ik ben zelf ook geneigd om langer op een blog rond te neuzen (en volgen!), wanneer ik naar mooie plaatjes kan kijken. Je kan hier en hier lezen hoe ik mijn foto’s maak én bewerk. Oh, en om ‘gedoe’ met copyright te voorkomen: schiet alle beelden op je blog zelf. Je zal helaas niet de eerste blogger zijn die een fikse boete in zijn of haar inbox krijgt wegens copyrightschending.

handige tips om jouw blog groot te maken def

Wees origineel
Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar met het internet bomvol blogs blijft het lastig om originele content te verzinnen. Onderscheid jezelf door nét een andere insteek voor die standaard shoplog te bedenken. Of bedenk prikkelende titels waardoor iedereen gewoonweg op het artikel móét klikken. Nee, dit hoeft heus niet te betekenen dat je je lezer(es) misleidt. Maar eerlijk: zou jij eerder klikken op kop ‘Dit was mijn dag’ of ‘Wow! Wat ik vandaag heb meegemaakt…’? Dat bedoel ik. Ik schreef al eens eerder een artikel hoe originele ideeën te bedenken voor je blog én deelde een lijstje met blogideeën waar je altijd over kan schrijven.

Creëer een niche
Een andere manier om jezelf van anderen te onderscheiden, is om een niche voor je blog te creëren. Het makkelijkste is om voor jezelf een lijstje te maken van alle dingen waarover je wil schrijven of al schrijft en te kijken of hier overlap in zit. Door je blog te koppelen aan één specifiek onderwerp, zijn lezers vaak eerder geneigd om terug te komen naar je blog omdat ze weten wat ze van je kunnen verwachten en dit -blijkbaar- dus graag lezen. En ja, een blog die héél persoonlijk is kan natuurlijk ook een soort niche zijn: mensen die blij worden van… Jou!

Wat vinden jullie de beste tip om je blog groot te maken?



59 reacties


    24 november 2015

    Hele goede tips. Een niche is belangrijk om groot te worden, wordt vaak gezegd. Toch heb ik geen niche. Mijn doel is dan ook niet persé om groot te worden, natuurlijk zou dit leuk zijn maar ik vind het gewoon heerlijk om te bloggen. Ik ben hard aan het oefenen om mooie foto’s te maken, dat is zo veel makkelijker gezegd dan gedaan haha! Jouw foto’s zijn in ieder geval wel altijd prachtig!



    24 november 2015

    Hoe makkelijk is het om jezelf te zijn? Dat vind ik een hele mooie zin. Orgineel content is inderdaad lastig, zeker als je een make up review maakt. Er zijn zoveel beauty bloggers. Wat je reviewt kom je ergens op andere blog ook altijd eens tegen. Wel je persoonlijk verhaal kan je orgineel blijven. ” Leuk artikel” “staat je goed” heb je niet veel aan, vind ik ook. Leuke tips hier, zeker.



    24 november 2015

    Wat een goede en handige tips Femke! Dat vind ik inderdaad ook één van de dingen die je blog helpen om groter te maken; mooie foto’s en op social media actief zijn! Leuk artikel op de dinsdagochtend :)!



    24 november 2015

    Eerlijk gezegd zou ik niet echt kunnen zeggen wat de beste tip is, ik denk dat het echt een combinatie is van al deze factoren bij elkaar op een blog groter te laten groeien…Ook denk ik dat ik dat veel geduld en volhouden een van de manieren kan zijn om je blog groter te laten groeien…



    24 november 2015

    Handige tips stuk voor stuk! Ik merk dat er bij ons nog wat werk is. Vooral qua social media aanwezigheid, want ik gebruik enkel nog Facebook & Instagram (en Pinterest). Ik merk dat ik Twitter écht niet mis, maar misschien houdt ‘t wel bezoekers tegen! X



    24 november 2015

    Handige tips. Ik vind het zelf belangrijk om aanwezig te zijn op sociale media, voornamelijk instagram en ook om andere blogs te reageren en hier ook een reactie achter te laten.



    24 november 2015

    Handige tips! Die ik zelf ook probeer toe te passen. Morgen een nieuwe camera en dan hopelijk ook mooier beeld X



    24 november 2015

    Handige tips! Ik gebruik eigenlijk alleen Instagram omdat ik de rest van de social media kanalen niet echt leuk vind voor mijn blog maar misschien moet ik daar toch eens over gaan nadenken. En ik wil graag meer mooiere foto’s gaan maken.



    24 november 2015

    Vooral je kwaliteit foto’s en kwaliteit is erg belangrijk om groot te worden dat heb ik ook wel gemerkt!



    24 november 2015

    Ik heb er juist bewust voor gekozen om geen niche te kiezen. Ik schrijf over van alles en dat wordt bij mij juist gewaardeerd. Misschien omdat ik een man ben. Of zo.



    24 november 2015

    Handige tips! Vooral origineel blijven en mooie foto’s maken zijn in mijn ogen heel belangrijk!



    24 november 2015

    Ik blijf altijd op jouw blog terugkomen Fem, ik vind jouw foto’s en schrijfstijl altijd zo uniek! Wanneer ik dan door mijn feed heen scroll en ik zie een foto, kan ik vaak meteen zeggen of het die van jou is, hihi! Een niche vind ik zelf er lastig, maar ik probeer wel uniek te zien of in ieder geval unieke content te maken!



    24 november 2015

    hele handige tips! vooral originele content hebben vind ik erg lastig omdat er zoveel bloggers zijn dat er altijd al iemand hetzelfde soort artikel heeft geschreven. Mijn foto kwaliteit moet ik nog verbeteren. Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi:)



    24 november 2015

    Wauw, wat een mooie foto van On Top! En die niche vond ik altijd wat ‘flauwekul’, want ik wil gewoon schrijven over alles wat ik leuk vind… Maar als je het zo bekijkt, ben ik inderdaad zelf gewoon mijn niche, haha!



    24 november 2015

    Ooh, ik kan mij groen en geel ergeren aan mensen die alleen ‘leuk artikel’ als reactie achterlaten. Vooral als het onderwerp helemaal niet leuk is! In zo’n laatste geval verwijder ik de reactie ook gewoon, haha. Bitchy. :p

    Eerlijk gezegd vind ik een niche niet per se noodzakelijk. Zelf blijf ik juist hangen op een blog met veel afwisseling. Mijn eigen blog bevat eigenlijk ook geen niche. Ik denk dat als ik echt een niche – in de zin van travel, interieur, food of beauty – zou koppelen aan mijn blog, ik het bloggen als minder leuk ervaar. Ik duw mijn blog niet in een hokje en beschrijf het vaak als een ‘bij elkaar geraapt zootje met inhoud’, haha. Maar goed, misschien is mijn niche wel ‘mijzelf’. ;)



    24 november 2015

    Wederom weer ontzettend fijn om te lezen, Femke! Ik probeer bijna altijd wel mijn eigen foto’s te schieten voor een artikel, maar soms lukt het mij niet en haal ik iets van Pinterest. Daar zet ik vervolgens dan natuurlijk wel netjes de échte bron bij..



    24 november 2015

    Hey ! Dankje voor de tips om te beginnen :) Ik moet eerlijk zeggen dat ik met de eerste wat moeite heb, ik zit wel op Instagram en heb het destijds geprobeert om het via daar men blog wat te promoten, maar ofwel verloor ik daar wat volgers ofwel kreeg ik er kritiek op van mensen uit mijn omgeving… Sindsdien durf ik het niet, bang dat mensen het te veel vinden. En dat van de foto’s ben ik helemaal mee akkoord!

    Love of Lou!



    24 november 2015

    Goede en bruikbare tips, maar toch is het zo moeilijk om het na te leven. Vooral het niche gedeelte. Dit gaat voor mij als een moet aanvoelen, ik kan niet continu met 1 ding bezig zijn, stom he! De rest probeer ik zoveel mogelijk na te leven, foto’s “jatten” vind ik uit den bozen dus dat doe ik niet. Van social media ben ik geen grote liefhebber, dat neem ik dus maar voor lief en doe het erbij met soms lange tanden.



    24 november 2015

    Super tips zeg!
    Waar jij echt een kei in bent is goede titels verzinnen! Ik reageer nauwelijks maar kom zo vaak even kijken a.d.h.v. je berichten op facebook mét die pakende titels. Daar kan ik nog heel veel van leren!
    Xx



    24 november 2015

    Leuk artikel ;) Sociale media: ik vind Twitter maar niets, enkel journalisten en andere profs zitten daar in België op. Instagram vind ik wel leuk, daar laat ik meer van mezelf zien dan op mijn blog. En ook andere zaken dan op mijn blog. Ik twijfel om een facebookpagina te beginnen, volgens mij levert dat wel een groter publiek op, maar dan moet ik daar ook tijd in steken om toch iets kwalitatief aan te bieden. En tijd, dat ontbreekt mij toch dikwijls…



    24 november 2015

    Leuk artikel! Haha nee, grapje. Maar ik herken je kippenvel, want dat krijg ik ook! Zeker als je zelf zoveel moeite doet om een leuke reactie terug te posten. Nuja. Ik sluit me trouwens volledig aan bij het foto-gedeelte (bij de rest ook hoor, maar hier nog meer), zeker dat over het zelf fotograferen! Iedereen kan dat wel :D



    24 november 2015

    Dit zijn pas echt goede tips. Ik wil sowieso gaan werken aan het maken van foto`s. Dit is niet bepaald mijn sterkste kant.
    Liefs



    24 november 2015

    Ik geef het toe: ik blijf ook altijd langer hangen op een blog met mooie foto’s en toch… Ik raak er zelf maar niet aan toe om mijn eigen foto’s te verbeteren. Ik moet me er dringend eens in verdiepen, want telkens als ik een tip over ‘goeie foto’s’ lees, dan bekruipt me het irritante gevoel dat ik daar niet genoeg werk van maak. Luiheid en tijdsgebrek, vermoed ik ;-)



    24 november 2015

    Jeetje. Als het zo netjes en goed omschreven voor je neus staat, lijkt het zo makkelijk. Maar het is oprecht nog moeilijk ook om deze tips echt door te voeren. Ik vind zelf mooi beeld creëren bijvoorbeeld, echt ontzettend lastig.. Ik hoop altijd maar dat meiden mijn schrijfsels lezen omdat ze zichzelf erin herkennen, en omdat ik hoop dat ik soms mensen aan het lachen kan maken. Maar, het is inderdaad lastig om ten eerste de aandacht te trekken. Maar, mezelf blijven probeer ik wel altijd te doen. En ik denk stiekem dat dat ook echt wel het allerbelangrijkste is! Liefs!



    24 november 2015

    Ik dacht vroeger dat een niche niet zo belangrijk was. Tot als ik eindelijk mijn niche vond.
    Sociale media is zeker belangrijk, alleen moet het ook passen bij je blog. Pinterest vind ik meer voor foodblogs, diy blogs.
    Foto’s zijn zeker belangrijk, tegenwoordig is het uniek als je zelf je foto’s maakt. :)



    24 november 2015

    Leuke tips! Ik klik echt altijd op jou artikels door de leuke titels :)



    24 november 2015

    Handige tips, die had ik net nodig! Vind het zelf ook altijd ontzettend fijn om een blog te lezen die goed in elkaar zit en mooie foto’s bevat, die het liefst niet rechtsreeks van We Heart It zijn gehaald met pixels tot de max, haha. Liefs.



    24 november 2015

    Hm, goede tips. Ik denk dat ik wat pakkendere titels moet gaan gebruiken, ik heb hier dus zeker iets aan!



    24 november 2015

    Tja, die niche.. ik hoor ook wel eens, massa=kassa. Maar het is voor jezelf ook wel handig om een niche te kiezen natuurlijk! Het beeldmateriaal vind ik zelf ook belangrijk, daarom kom ik altijd naar jouw blog toe :) jouw fotos = <3!



    24 november 2015

    Handige tips! Ik ben ook druk bezig met facebook en instagram, alleen twitter vind ik echt niks. en een bepaalde niche vinden vind ik nog best moeilijk. -x-



    24 november 2015

    Jaaa wat een goede tips! En ik vind het grappig om te lezen dat veel mensen het zo ‘eng’ vinden om een niche te kiezen. Terwijl ik denk dat veel mensen al zonder het door te hebben in een bepaalde niche zitten (al is die misschien niet zo duidelijk als ‘beauty’ of ‘travel’). Mijn blog begon ook als een vanallesennogwat-blog, maar in de afgelopen jaren heb ik er steeds meer een rode draad in gevonden, ook al blijven mijn onderwerpen wel gevarieerd, en merk inderdaad dat dat goed werkt. Ik vind het zelf ook fijn als ik weet wat ik kan verwachten als ik naar een bepaalde blog ga. Dat hoeft niet per se content over één enkel onderwerp te zijn maar kan ook meer qua stijl, zoals jouw blog bijvoorbeeld!



    24 november 2015

    Handige tips! Zelf heb ik geen niche en vind dat ook niet nodig eigenlijk. Ik wil niet beperkt worden en juist over alles kunnen schrijven. Het staat wel allemaal in het teken van mijn leven in een ander land. Verder denk ik dat de combinatie van deze factoren goed werken!



    24 november 2015

    Handige tips! Ook al heb ik het idee dat ik alles al heb/doe (behalve die enige échte niche tenzij ik die onbewust toch heb), maar het wil alsnog niet helemaal lukken. Maar nu heb ik eigenlijk ook erg weinig tijd om veel te reageren op andere blogs in verband met mijn studie… Guys, ik weet het allemaal niet meer.
    xxx



    26 november 2015

    Ik ging nieuwsgierig even kijken ;-) en zie dat je juist wel aardig een niche hebt: je schrijft erg veel over make-up en beauty. Daar zou juist ook een verklaring kunnen liggen, er zijn e-norm veel beauty bloggers, en ook de andere dingen waar je over schrijft (een paar shop logs, een affiliate? artikel – ik weet toevallig dat zij ook op trade tracker zitten – over een webshop voor overhemden tussendoor, een keer een uitje) zijn dingen die ik op nog wel tig andere blogs tegenkom. Helemaal uniek zijn is moeilijk, zoals Femke al schrijft, maar ik denk (sorry) dat je op dat punt meer uit je blog kunt halen, en dat dat een ‘groter’ puntje is dan je niche. (En als dit de dingen zijn waar je hart ligt is dat prima, niets mis mee, geweldig! Deze reactie heeft meer te maken met je opmerking dat groot worden niet wil lukken, en is geen waarde-oordeel)



    24 november 2015

    Fijne tips! Ik merk zelf dat er ook steeds meer bezoekers via social media komen, dus daar probeer ik dan ook actief op te zijn. Mooi beeldmateriaal vind ik ook wel heel belangrijk, alleen een niche vind ik zelf nog wel lastig, omdat ik vooral graag dichtbij mijzelf wil blijven!



    24 november 2015

    Hele fijne tips. Ik heb de laatste tijd een dipje dus het is wat lastiger om iedere keer mijn social media bij te houden hahaha


    Loïs

    24 november 2015

    Erg goede tips! Hier kan ik wel wat mee:) Ik vind het af en toe nog best lastig om echt vaak iets online te zetten want ik heb het gewoon echt ontzettend druk maar dit probeer ik steeds wat beter te doen. Ik heb wel echt respect voor je, zo vaak iets online zetten en dan ook nog hele leuke dingen:) Ik heb nog een vraagje, ik weet niet of ik nu een hele domme vraag stel maar wat is een niche? Ik heb al even gegoogled maar werd er niet wijzer door… :)


    Femke - Youniqueblog

    27 november 2015

    Hoi Loïs! Dat is helemaal geen domme vraag hoor. Simpel uitgelegd is ‘niche’ eigenlijk een soort specialisatie. Je blog kan dus een specifieke specialisatie hebben qua thema en/of publiek (bijvoorbeeld: een blog die gaat over chicklits voor meiden tussen 16 en 25 jaar die graag boeken lezen). Ik schreef er ook een post over: http://femkekamps.nl/blog/2015/05/bloggers-opgelet-zo-vind-je-je-niche/. Hopelijk heb ik je een beetje vooruit geholpen ;-)


    Loïs

    28 november 2015

    Ahaa! Dankjewel, nu snap ik het:) ik ga maar eens kijken wat mijn niche is!
    Liefs!


    Femke - Youniqueblog

    28 november 2015

    Graag gedaan! En natuurlijk: héél veel succes <3



    24 november 2015

    Grappig, ik dacht bij de coverfoto meteen: dit heeft niet echt iets met het onderwerp te maken, maar past eigenlijk wel bij je blog. Laat zien dat je soms niet letterlijk een foto hoeft te maken over het onderwerp van je blog (en dat doe ik wel altijd, dus leuk om over na te denken).
    En wat betreft de niche ben ik het deels met je eens. Er zijn al zoveel algemene blogs, dat het een goed idee kan zijn om een niche te kiezen. Het gevolg is wel dat je je doelgroep verkleint. Aan de ene kant jammer, want je hebt niet de grote getallen, maar aan de andere kant kun je er dan wel vanuit gaan dat je kwalitatieve volgers hebt, en dat is ook iets waard :)

    (enne, tipje, in dit geval moet het misleidt zijn, met dt dus.)



    24 november 2015

    Femke, je hebt het al zovaak gehad over het vinden van je niche, maar ik geef het op. :’) Ik kwam niet ver en dat kom ik nu nog niet, haha. Jammer dan…

    Liefs,
    Nadeche



    24 november 2015

    Hele leuke en handige tips! Ik vind foto’s en een mooie layout belangrijk bij een blog. Jou blog spreekt me ontzettend aan door de leuke schrijfstijl en orginele artikels :)



    24 november 2015

    Leuk artikel.

    Hahaha, nee grapje. Sorry, haha.
    Super artikel met veel goede en bruikbare tips!
    Jij maakt echt mooie foto’s trouwens!
    Die titels ben ik inderdaad echt met je eens! Dat kan het verschil maken.
    Qua social media doe ik veel op Facebook en Instagram. Twitter wat minder, maar ik ben wel aanwezig.
    Zijn er nog andere social media kanalen die je aan kan raden?


    Femke - Youniqueblog

    27 november 2015

    Het is misschien hypocriet om dit aan te raden (want: ik doe er zelf niets mee), maar: snapchat! Vele blogexperts zeggen dat dit een steeds groter en belangrijker platform gaat worden. Ook voor adverteerders. Dus als je denkt dat dit bij je past: zeker doen ;-)



    24 november 2015

    Handige tips geef je, sinds ik weer plaats op mijn Facebook pagina merk ik dat ik meer bezoekers krijg. Maar ik heb helaas niet zo heel veel tijd om op andere blogs te reageren :(



    24 november 2015

    Leuk artikel!

    Nee grapje, haha. Of ja ik vind het wél een leuk artikel, maar je snapt wel wat ik bedoel :) Ik ben het helemaal met je eens en ik vind bloggers die persoonlijk zijn zelf ook veel leuker om te volgen. Daarom probeer ik dat zelf ook te zijn met mijn eigen blog :)



    24 november 2015

    Altijd handig om nog eens goede tips te lezen die echt helpen bij het groot maken van je blog. Goede tips!



    24 november 2015

    Ik vind sommige dingen zoals een niche toch echt zo lastig. Ik ben nou eenmaal een besluiteloos persoon dus een niche…hell no. Misschien maak ik ‘ ik heb geen idee wat ik af en toe post ‘ maar mijn niche? Is dat ook oké, haha?!


    Femke - Youniqueblog

    27 november 2015

    Hahaha! Ik reken het goed ;-)



    24 november 2015

    Wat een handige tips waar je echt wat aan hebt. Zelf merk ik ook nudqt ik op verschillende social media actief ben mijn bezoekers aantallen groeien. En de rest zoals het beeld materiaal ben ik erg mee aan het expirimenteren vooral om goed om mij heen te kijken voor tips. Leuke blog. Liefs soraya



    25 november 2015

    Bedankt voor de tips Femke!
    Ik vind het soms best lastig allemaal. Mijn blog heeft een niche, namelijk Amerika en daarom spreekt het natuurlijk niet iedereen aan. ( ook al probeer ik dat wel ;) ) Daarom heb ik soms het idee dat het niet zo snel gaat met de bezoekers en het groot worden. Maar ik houd vol :)



    25 november 2015

    Helemaal mee eens. Ik merk dat sinds ik actiever ben op Facebook, mijn bezoekers aantallen omhoog schieten. Met instagram vind ik dat nog wel lastig. Ik krijg wel steeds meer volgers, maar daar laat ik zelf nog een behoorlijke steek vallen. Ik koppel mijn foto’s bijvoorbeeld niet aan mijn blog ;-( Voordeel ik ben me er wel bewust van dus moet dat zeker meer gaan doen. Ook op twitter moet ik wat actiever worden.



    25 november 2015

    Dit zijn zo’n leuke tips, ik blog zelf nog niet zo lang en doe het echt gewoon voor mijn plezier. Als ik minder huiswerk zou hebben zouden er waarschijnlijk echt veel meer artikels online staan want ik blog toch zo graag :)



    26 november 2015

    Ik vind dit hele fijne tips. Er wat mee doen is niet altijd fijn, maar soms wel erg leuk ;-)

    In alle social media gebruiken ben ik niet goed. Ik heb instagram en twitter en gebruik die zo af en toe persoonlijk, waarbij twitter maar zo heel af en toe. Soms denk ik eraan daar ook een linkje van mijn blog achter te laten, al doet bloglovin’ dat ook automatisch.
    Facebook en google+ zijn voor mij kanalen waarbij ik wat actiever ben, in ieder geval op blog-gebied, maar bijvoorbeeld Snapchat gebruik ik echt niet. Ik vind er niets aan, voel me schuldig als ik iets verstuur naar een ander omdat het als ‘spammen’ voelt, al is het een persoonlijk iets, en … nee, niet mijn ding.

    Ik merk wel dat ik wel degelijk een niche heb, al heb ik geen vastomlijnde niche. Op de een of andere manier ben ik mijn eigen niche of zo.

    En ach, gelukkig vind ik bloggen ook nog fijn als ik niet heel groot word :) Dan nog haal ik een hoop plezier uit kijken of ik op dit soort punten mijn blog kan verbeteren.



    27 november 2015

    Fijn artikel! Ik heb zelf een niche voor mijn blog (meer career girl lifestyle gericht) en toch vind ik het soms lastig. Ik ben namelijk bang dat ik me dan juist te veel focus. En ik stoei nog een beetje met hoeveel persoonlijkheid ik laat zien (lees: zitten mensen daar wel op te wachten :-) Maar bloggen blijft sowieso leuk, het plezier straalt bij jou er ook vanaf.



    27 november 2015

    Super handige tips! Hier kan ik zeker wat mee, en het werkt bij jouw blog sowieso! Doordat je altijd vrolijk schrijft wil ik elke keer weer een kijkje nemen en ik vind het eigenlijk juist wel leuk dat ik niet helemaal kan verwachten waar je volgende artikel over zal gaan!



    27 november 2015

    Ik heb ook een nicheblog (Ditisierland.nl), over Ierland dus :-), en merk dat het lastig is om daar veel volgers in mee te krijgen. Het is geen land dat superpopulair is in Nederland dus de groep actieve volgers is ook beperkt. Maar dat geeft niet want ik vind het fantastisch om over Ierland te schrijven!

    Voor wat betreft jouw puntje over titels schrijven: ik vind het inderdaad vaak lastig om een goede titel te bedenken. Maar waar ik me soms aan stoor, zijn de bewust uitlokkende titels, zoals ‘vijf tips over Londen die jij nog niet wist’, waarbij bij mij alle haren overeind staan want de blogger weet helemaal niet wat ik wel of niet over Londen weet! :-)
    Ik bedoel maar, soms ligt het er té dik bovenop dat een titel bedacht is om lezers binnen te lokken en dan werkt het bij mij juist averechts. Maar het is voor mij wel een puntje waar ik aan wil werken, evenals meer identiek-achtige foto’s. Nu is het nog een beetje een rommeltje maar vanaf januari heb ik wat meer rust in mijn leven en hopelijk ook meer tijd om er in te steken!



    17 februari 2017

    Handige tips, maar hoe houd je nu het overzicht in al die social media. Tegenwoordig moet je al Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram, Snapchat en weet ik niet wat nog allemaal gebruiken. Een zeer tijdrovende klus overigens. Zou graag eens weten hoe jij hier een goede belans in vind