De 15 meest originele recepten die ik maakte in 2015 -
27/12/2015


originele recepten
Van sushi bitterballen en vegan cookie dough tot roze marble cake en marshmallowkoekjes. Ondanks dat ik niet bepaald een keukenprinses ben, kan je niet zeggen dat ik afgelopen jaar niks origineels gebakken heb. Om deze reden wilde ik dan ook mijn favoriete recepten van afgelopen jaar nog’één keer op een rijtje zetten. Kijk je mee?

 

avocado chocolademousse
Avocado – Chocolademousse. Chocolademousse als gezond tussendoortje? Het kan écht. Wat heb je hiervoor nodig? 2 rijpe avocado’s, 30 gram cacao poeder, 1 banaan, 50 – 75 gram honing en 1 opgeklopt eiwit. Het eerste wat je doet is de avocado’s (uiteraard zonder schil), de banaan en honing prakken tot één moesje. Voeg hier de cacao poeder en het opgeklopte eiwit aan toe. Et voilá: gezonde chocolademousse. Vind je de mousse nog iets te bitter qua smaak? Een paar drupjes honing does the trick.

nutella kaneel
Nutella – Kaneel Rolls
Wat heb je nodig? Kant-en klaar croissantdeeg (6 croissants), een pot (pure) Nutella, kaneel én -jawel- tandenflos. Het eerste wat je doet, is het croissantdeeg uitrollen en deze volledig besmeren met Nutella. Sprenkel hier nu kaneel overheen en rol het deeg op tot een soort Nutella-wrap. Deze rol kun je nu -met behulp van tandenflos- verdelen in stukjes van gelijke grootte (check dít filmpje). Laat de rolls op bakpapier of in een cupcake mal bakken in de oven (volg de instructies op de verpakking van het croissantdeeg). Jawel. Binnen 10 minuten, heb jij je eigen Nutella – Kaneel Rolls gebakken! Ik beloof je: het is minstens net zo lekker, als dat het ruikt..

unicorn chocolate bar
DIY: Unicorn Chocolate Bar
. “Always be yourself, unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn,” luidt het bekende gezegde. Ook ik ben fan van deze op regenboog galopperende vier(-erm-)hoevers. Als klein eerbetoon aan deze mythische dieren én mijn grote liefde chocola, bedacht ik de Unicorn Chocolate Bar.

vegan cookie dough
Vegan Cookie Dough
Wat heb je nodig? 300 gram kikkererwten (nadat je ze hebt laten uitdrogen), 80 gram pindakaas, 25 ml honing en naar gelieve (vanille)suiker en pure chocoladedruppels. Mik alle ingrediënten -behalve de chocoladedruppels!- in een beslagkom en mix deze tot één creamy geheel. Het beste is om eerst de kikkererwten, pindakaas en honing door elkaar te mixen en hierna (naar gelieve) de hoeveelheid suiker hierop af te stemmen. (Ik ben dol op zoet deeg, dus bij mij ging er een shitload in ;-)). Wanneer het ‘deeg’ gereed is, kan je de pure chocoladedruppels er doorheen scheppen.

ice cream cupcakes
Ice Cream Cupcakes
Dit heb je nodig: Een (boeren)cakemix voor cupcakes, frosting, sprinkles en ijsbekertjes. Bereid de cakemix volgens de verpakking en giet deze in de verschillende vormpjes. Net als dat je normaal zou doen wanneer je cupcakes maakt. Het enige dat anders is, is dat je hier nu bovenop een ijsbekertje drukt. Wanneer de cupcakes zijn afgebakken en afgekoeld, shape je het deel van de cupcake dat boven het hoorntje uitsteekt tot een ronde vorm. Mijn vriend en ik gebruikten hiervoor een mes. Drapeer hier nu de frosting omheen. Even wat sprinkles erop en tadááá: je hebt zelf een Ice Cream Cupcake gemaakt.

oreo milkshake
Oreo Milkshake
Dit heb je nodig voor één glas: 4 oreo’s en -schrik niet- 180 gram vanille roomijs. Je begint door de witte crème van 2 oreo’s af te halen en de resterende biscuits vervolgens te verkruimelen. Bewaar deze kruimels voor later (en eet de crème lekker op ;-)). Doe nu de 2 andere (hele) oreo’s in een blender mét de vanille roomijs en meng dit samen tot een roomachtige substantie. Ofwel -voor de oplettende lezer- een milkshake. Is het gelukt? Pak een glas en sprenkel een laagje kruimels over de bodem totdat deze is bedekt. Giet nu de milkshake in het glas en breng als topping nóg een laagje oreokruimels aan. Aanvallen!

Vegan-Bloemenpizza-header
Vegan Bloemenpizza
Wat heb je nodig? Een (kant-en-klare) pizzabodem, tomatenpuree, lactose/koemelk-vrije kaas, handjevol walnoten, rucola én -uiteraard- eetbare bloemen. Ik koos voor de ‘Majesteitelijke Mix’ van de webshop Bloom Bites (€3,95), omdat je hierdoor een vrolijke verzameling hebt van verschillende soorten bloemen. Té leuk! Het enige wat je hoeft te doen is de pizzabodem te beleggen met  tomatenpuree en kaas en deze 9 tot 11 minuten af te bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Hierna beleg je de pizza met een handjevol walnoten, rucola én de eetbare bloemen. Tadaaa! Uw kleurrijke pizza is klaar.

Brood-maken-van-ijs-1
Brood maken van ijs
Wat heb je nodig? 315 gram zelfrijzend bakmeel, 420 gram ijs (ofwel: ongeveer één bak Ben & Jerry’s), twee eieren en zes theelepels suiker. Zelf koos ik voor de Cookie Dough Ice Cream van Ben & Jerry’s . Verwarm de oven voor op 175 graden en mix alle ingrediënten met elkaar in één beslagkom. Zorg er wel voor dat je vóór het bakken het ijs al een tijdje uit de vriezer hebt staan om te voorkomen dat je bevroren chuncks moet mixen (lees: onmogelijk). Doe het beslag in een broodvorm (of cakevorm) en bak het brood 55 tot 60 minuten af in de oven. Laat het brood hierna afkoelen en beleg het met datgene wat jij het liefst op je brood doet. Of eet het gewoon op zónder beleg.

sushi bitterballen
Sushi Bitterballen
Wat heb je nodig? 500 gram sushirijst, sesamzaadjes en vulling voor de sushi bites naar keuze. Zelf koos ik voor garnalen en gerookte zalm. Het is het makkelijkst te werk te gaan met handschoenen besmeerd met een kloddertje mayonaise. Dit zorgt ervoor dat de sushi niet aan je handen blijft plakken. Pak een beetje rijst en duw deze plat op het aanrecht. Doe dit nogmaals zodat je twee platte plakken rijst hebt. Ze hoeven niet precies even groot te zijn ;-). Leg nu de vulling op één plak rijst en leg de andere plak erbovenop. Maak nu -al knedend- een bol. Even rollen in sesamzaadjes en je hebt je eerste sushi bitterbal gemaakt. Roll on!

gezonde bounty
Healthy Bounty
Degene die de kokos – chocoladecombinatie ooit heeft bedacht, ben ik absoluut een bloemetje verschuldigd. Als ik dan ook ergens vrolijk van word, dan is het wel een bounty. Ik dook de keuken in om mijn favoriete candy bar na te bootsen. Het resultaat? Een gezonde bounty, met een vleugje bananensmaak. Echt verrassend lekker!

Nutella-Bonbons-31
Nutella Bonbons
Dit heb je nodig: 180 gram pure chocolade, nutella, een plastic ijsblokjesmal en een kwastje. Het eerste wat je doet is de chocolade au bain-marie laten smelten en met behulp van een kwastje de binnenkant van een ijsblokjesmal hiermee besmeren. Leg de chocola een kwartier in de koelkast zodat het een beetje kan opstijven. Voor een extra stevige laag breng je nu nóg een laagje chocola aan. Laat nu de chocola opnieuw opstijven. Haal de ijsblokjesmal weer uit de koelkast en vul deze met nutella. Vooruit. Af en toe zelf een beetje meepikken is toegestaan. Het enige wat nog rest is de lege plekken in de mal opvullen met de overige gesmolten chocola, zodat het een échte bonbon kan worden. Laat de bonbons nog eenmaal opstijven in de koelkast en haal ze na een uur weer eruit. Nutella bonbons, anyone?

Marshmallowkoekjes-3
Marshmallowkoekjes
Het is alweer een tijdje geleden dat ik op de blog van Marloes deze marshmallowkoekjes spotte, maar ik was op slag verliefd. ‘Dit. Moet. Ik Ook. Proberen!,’ was het enige wat ik sindsdien kon denken. And so I did! Met een nét iets andere aanpak, maar minstens net zo lekker. Denk ik, tenminste.

Carrot-cake-met-chocoladepepernotentopping-header
Carrot cake met chocoladekruidnotentopping
“Waarom heeft Sinterklaas eigenlijk nog niet zijn eigen taart?,” dacht ik in aantocht van 5 december ietwat gepikeerd. Ik dook de keuken in om de ultieme Sinterklaastaart samen te stellen. Het resultaat is een carrot cake met chocoladekruidnotentopping. Want hé: Sinterklaas’ trouwe knol Amerigo is immers dól op wortelen en wat is 5 december zonder zakje chocoladekruidnoten aan je zijde? Op mijn blog liet ik zien hoe deze speciale sinterklaastaart te maken.

camouflage cake
Roze Camouflage Cake
Aanschouw het allereerste baksel wat ik maakte in ons nieuwe stulpje: roze camouflage cake. Ik had zo mij bedenkingen toen ik met dit project begon, maar ik ben echt op een positieve manier verrast met het resultaat. In dit artikel leg ik uit hoe ook zelf deze camouflage cake te maken.

Roze chocolademelk 1
Roze chocolademelk
.
En…. Alweer het laatste culinaire kunstwerkje van dit jaar: roze chocolademelk. Wat heb je nodig voor één glas? Eén glas halfvolle melk, een paar (kleine) handjes witte chocolade chips en roze kleurstof. Alleen het ingrediëntenlijstje verklapt al dat dit recept echt héél makkelijk is. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de melk op te warmen in een klein pannetje, hieraan de chocolate chips toevoegen en dan één à twee druppels roze kleurstof. Om de roze chocolademelk af te maken kan je natuurlijk kiezen voor de (eveneens klassieke) slagroom of -zoals mij- pure chocoladeballetjes.

Ik ben ontzettend nieuwsgierig: welke van deze originele recepten was jouw favoriet?



26 reacties


    27 december 2015

    Oh die bloemenpizza was ik alweer vergeten. Hij ziet er nog steeds zo leuk uit, ga ‘m binnenkort weer eens maken. Moeilijk om een favoriet te kiezen, maar ik ga toch voor de bloemenpizza! Vorige keer viel hij goed in de smaak! :)


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Jaaa, zo leuk! Ik ben erg benieuwd hoe jouw bloemenpizza eruit ziet ;-)



    27 december 2015

    Leuke recepten allemaal! Ik vind de chocolademousse het leukste, omdat die ook nog gezond is. Gisteren heb ik een soort vergelijkbare chocolademousse gemaakt (met bananen, cacao, en avocado) met aardbeien erop.


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Yum! Ik heb ook alle spullen in huis gehaald om ‘m weer eens te maken :-)



    27 december 2015

    De bloemenpizza vind ik de meest originele :-)! Leuke recepten heb je gemaakt!


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Wat leuk om te horen, dankjewel <3



    27 december 2015

    Ooooh.. Zo na de kerst is dit geen handig artikel haha. Nog meer eten! Krijg er spontaan weer trek van! Goed voor je zelfbeheersing! ;-) De foto’s zijn prachtig!


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Hahaha, oeps ;-) Niet echt over nagedacht! Dankjewel voor het lieve compliment. X



    27 december 2015

    De oreo milkshake heb ik al een keer gemaakt en was super lekker! Ik zie nu nog meer lekkere dingen staan dus ga dit artikel even opslaan bij favorieten zodat ik dit allemaal een keer kan maken.


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Ooo, wat leuk! Ik ben benieuwd wat je nog meer gaat maken :-) X



    27 december 2015

    Wauw! Nu pas valt me op dat je best veel kookt en dit laat zien op je blog. Had ik niet verwacht. Heerlijk om te zien dat je kleurpalet van je blog terug komt in je eten, hihi.

    xoxo Sanne


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Ik verbaasde mezelf stiekem ook hoeveel ik afgelopen jaar had gekookt hoor. Zie mezelf ook echt niet als een foodblogger, dus daarom is het zo grappig om te zien hoeveel je dan toch stiekem aan het koken bent ;-)



    27 december 2015

    Oh my, die nutellabonbons moet ik zo snel mogelijk eens uittesten! <3


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Ze zijn zóóó lekker! (Al zeg ik het zelf ;-)



    27 december 2015

    Jonge jonge, moest dat nou echt allemaal ZO lekker er uit zien?! :P


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    SORRY :-)



    27 december 2015

    Lekkere dingen heb je gemaakt zeg. die laatste vind ik wel heel erg bijzonder.


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Dankjewel, superleuk om te horen!



    27 december 2015

    Super tof om te zien. Je bent behoorlijk out of the box gegaan met recepten. Heel leuk!


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Yaaay, héél leuk om te horen. Dat is ook altijd juist mijn bedoeling ;-)



    27 december 2015

    Nou, je kunt een receptenboek beginnen, haha. Met allemaal leuke, makkelijke én pinterest-waardige recepten :) Geen van alle uitgeprobeerd, maar de sushi bitterballen lijken mij het lekkerst.


    Femke - Youniqueblog

    27 december 2015

    Wat een goed idee, haha ;-) Dank voor het grote compliment!



    28 december 2015

    Ziet er allemaal erg lekker uit! <3



    28 december 2015

    Dit ziet er nog steeds zo lekker uit allemaal! <3 Maar die vegan cookie dough, je herinnert me eraan dat ik die nog steeds wil proberen haha! Dankjewel voor de herinnering (:


    Femke - Youniqueblog

    28 december 2015

    Oeh, dat moet je zeker doen! Hij is écht, écht, écht héél lekker <3



    28 december 2015

    Mmh ik moet hier toch echt eens iets van gaan maken. Chocolade <3