30 leuke films om met je vriend te kijken -
24/02/2016


Netflix and chill
Mijn vriend en ik zijn allebei dól op films kijken. We kijken al snel vier films per week. Toch is het soms ook een struggle om een film te kijken die we allebei graag willen zien. Om het voor jou en je vriend wat makkelijker te maken, zette ik de films op een rijtje die we allebei héél leuk en mooi vonden om te zien. Handig om even op te slaan!

Pssst! Loop jij meer op schema met het bingewatchen van je favoriete serie dan qua leven? Reserveer nu mijn boek ‘Fuck the quarterlife crisis‘ bij  Bol.comAKOBruna en ECI

Saving Mr. Banks
Misschien klinkt ‘het verhaal achter het ontstaan van Mary Poppins’ niet als een film die ook leuk is voor je vriend, maar dankzij de glansrijke rollen van Tom Hanks (Walt Disney) en Emma Thompson (auteur van M.P. Pamela Lyndon Travers) is deze film ook zeer zeker voor hem geschikt. Leuk feit: Deze film is (losjes) gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Saving mr banks

What If
‘Het juiste meisje ontmoeten op het verkeerde moment’, klinkt als een vreselijk cheesy plot. Maar oh – wat zet Daniel Radcliffe een ontzettend likeable, maar o-zo onhandig personage neer. Kleffe scènes die mogelijke kokhals geluiden oproepen, zijn geheel uitgesloten. Romantisch is de film wel. Op de meest stuntelige manier.
What-2BIf

You Again
We hebben waarschijnlijk allemaal wel vijanden gemaakt op de middelbare school, maar ‘wat als’ degene die jou het leven zuur heeft gemaakt de verloofde van je broer is? Het overkomt voormalige nerd Marni (Kristen Bell!) en het zorgt voor de meest ongemakkelijke taferelen. Extra leuk: Betty White speelt ook mee in deze film!
you again

The Martian
Astronaut Mark Watney wordt na een zandstorm onbedoeld op Mars achtergelaten. Hij doet er alles aan om zichzelf in leven te houden totdat hij wordt gered door zijn mede-crewleden. Klinkt héél zwaar, maar is een bijzonder vermakelijke (doch prachtige) film.
the martian

Interstellar
Nóg een space movie waar mijn vriend en ik allebei een zwak voor hebben. Kort door de bocht gaat het over astronauten (waaronder Anne Hathaway en Matthew McConaughey) die onderzoek doen naar een mysterieus wormgat. Enorm fascinerend!
interstellar

Shutter Island
Omdat mijn vriend zó enthousiast was over deze film, hebben we ‘m eens samen aangezet. Het is een psychologische thriller (lees: mindfuck) dat gaat over Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo), die naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts worden gestuurd om de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit de vestigingachtige psychiatrische instelling voor criminelen te onderzoeken. Met een héél onverwachte wending op het einde.
shutter island

Man on a Ledge
Nóg een film met een onverwachte wending op het einde: Man on a ledge. Een ex-politieman dreigt middenin Manhattan van het dak van een hotel te springen. Een vrouwelijke psycholoog (Elizabeth Banks) wordt ingeschakeld om dit idee uit hem te praten. Maar wil hij wel écht zelfmoord plegen? Tja. Ik kan niet te veel over deze film verklappen, maar ik beloof wel dat deze film een ontzettend interessante en verrassende plottwist heeft.
man-on-a-ledge

Snow white and the Huntsman
Hoewel Kristen Stewart niet bepaald mijn cup of tea is, is dankzij Chris Hemsworth en Charlize Theron dit duistere sprookje absoluu het bekijken waard.
snowwhite

The Terminal
Vooruit. Mijn vriend werd hier niet súperblij van, maar de meeste mannen in mijn omgeving wel. The Terminal gaat over Viktor Navorsky die vanwege een staatsgreep in zijn land onverhoopt vast komt te zitten op het vliegveld van New York. Een enorm aandoenlijke film.
terminal

This Means War
Het verraste mij echt enórm, maar mijn vriend vindt dit dus echt een héél leuke film. Twee CSI-agenten gaan met elkaar de strijd aan, wanneer blijkt dat ze met dezelfde vrouw (Reese Witherspoon) daten. Vooral de ‘paintball‘-scène is epic.
this means war

The Intern
Een film met Robert DeNiro is in de ogen van mijn vriend en mij in principe al-tijd goed. Zo ook The Intern dat het verhaal vertaald van de senior stagiair Ben Whittaker. De vraag is alleen: Leert hij meer van haar of zij van hem?
the-intern-teaser

The Truman Show
Normaliter heb ik echt een hékel aan Jim Carrey. Mijn vriend vindt hem daarentegen fantástisch. De enige film met hem in de hoofdrol die ik enigszins leuk vind, is The Truman Show. Waarin Truman -zonder dit zelf te weten- de hoofdrolspeler is van zijn eigen soap.
truman

Killers
Mijn vriend en ik hebben deze film destijds voor het eerst in de bioscoop gezien. Het vertelt het verhaal van een jong koppel, waarvan de man (Ashton Kutcher) zonder haar (Katherine Heigl) weten een voormalig geheim agent is. Wanneer ze als pasgetrouwd koppel hun nieuwe huis betrekken, komen ze er al snel achter dat hun buren weleens huurmoordenaars zouden kunnen zijn om hun uit te schakelen. Klink als een flauw plot, maar is in feite behoorlijk vermakelijk.
killers

How To Train Your Dragon
Een film van Dreamworks is altijd goed. De niet-zo dappere Hiccup moet aan zijn vader -het stamhoofd- bewijzen dat hij wel degelijk het lef heeft om een draak te doden. Echter komt hij dan in aanraking met een zeldzame draak en wordt alles anders.
How To Train Your Dragon

Identity Thief
Nóg een film met Melissa McCarthy die ook vermakelijk is voor hem. Wanneer Sandy Bigelow Patterson (Jason Bateman) erachter komt dat zijn identiteit is gestolen, doet hij er alles aan om dit terug te winnen van housewife Diana.

Netflix and chill 1
Gone Girl
Wanneer de vrouw van Nick (Ben Affleck) -Amy (Rosamund Pike)- vlak voor hun 5-jarig huwelijksjubileum verdwijnt, wordt Nick al snel als verdachte aangewezen. Een enórm deprimerende film, maar niet om de redenen die je bij aanvang van de film denkt.
Gone Girl

Inside Out
Inside Out is de nieuwste aanwinst binnen de Pixar-familie. Het geeft inzicht in hoe de emoties werken van de mens: bestuurd door de hilarische emoties vanuit het hoofdkwartier (Vreugde, Angst, Woede, Afschuw en Verdriet). Persoonlijk vind ik dit één van de beste Pixar-films ooit: enórm grappig en herkenbaar.
inside ut

Despicable Me
Als je Despicable Me nog niet kent, heb je waarschijnlijk onder een steen gelegen (lees: MINIONS). Zelf ben ik vooral verkikkerd op de schattige Agnes en haar eenhoorn obsessie.
agnes

Wreck-It Ralph
Een film over (ouderwetse) games? Mijn vriend was meteen enthousiast. En… Mijn enthousiasme volgde snel. Wat alle gamepersonages doen wanneer ze niet ‘aan het werk’ zijn? Nou, dit.
Wreck-It Ralph

The Wolf of Wallstreet
Mijn vriend en ik hebben The Wolf of Wallstreet voor het eerst gezien in de bioscoop van Antwerpen. Een film over geld, drugs en lust. Met een zéér intrigerende hoofdrol die is weggelegd voor Leonardo DiCaprio.
The Wolf of Wallstreet

Sex Tape
Het is misschien een typisch Amerikaanse film, maar mijn vriend en ik vonden ‘m bijzonder vermakelijk. Het plot? Een echtpaar ontwaakt na een iets té gezellige avond en komen erachter dat hun sextape per ongeluk in The Cloud is beland.
sex tape

The Heat
Zet de humoristische Melissa McCarthy en sterspeler Sandra Bullock in één film en je krijgt een vermakelijke film van het begin tot einde. Voor hém extra leuk omdat het twee FBI-agenten betreft en er dus de nodige actie bij komt kijken.
The Heat

Now You See Me
Dit vonden wij een onverwacht mooie film. Normaal hebben we het niet zo op goocheltrucs, maar dit zijn écht (fictieve) illusionisten die het naar een heel nieuw level brengen. Vooral intrigerend vanwege het onverwachte einde.
Now You See Me

21 Jump Street
Gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren ’80 volgt deze film geflopte politieagenten Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) die undercover moeten gaan op een middelbare school, waar gevaarlijke type drugs worden verkocht. Met leuke knipoog naar de voormalige serie!
21 Jump Street

We’re the Millers
Dit is één van mijn meest favoriete komedies ooit. Vooral omdat ik roadtripfilms gewoonweg fantastisch vind. Mijn vriend wordt daarentegen weer blij van Jennifer Aniston. In het kort: Om drugs over de grens te smokkelen doen een drugssmokelaar, prostituee, rebels tienermeisje en een onbenullige tienerjongen alsof ze een gezin zijn. Hi-lar-isch.
We’re the Millers

Crazy, Stupid, Love
Nooit gedacht dat mijn vriend deze film leuk zou vinden, maar het is verrassend genoeg waar. Waarschijnlijk vooral dankzij de scènes van Steve Carell en Ryan Gosling. Zelf vond ik de film vooral leuk, omdat de verhaallijnen uiteindelijk allemaal met elkaar te maken blijken te hebben.
Crazy-2BStupid-2BLove

About Time
Als het zou kunnen, zouden we dit natuurlijk allemaal wel willen: tijdreizen. De mannelijke leden van de familie Lake hebben dit wonderbaarlijke vermogen. De 21-jarige Tim (Domhnall Gleeson) gebruikt zijn gave om zijn crush Mary (Rachel McAdams) voor zich te winnen. Maar echt makkelijk is daten én tijdreizen zo makkelijk nog niet. Een aandoenlijke komedie met glansrijke bijrol van Bill Nighy (voor Love Actually-liefhebbers: de grofgebekte rockzanger).
about time

Taken
“If you let my daughter go now, that’ll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I will find you, and I will kill you.” Meer kan ik er niet van zeggen. Behalve: Yay for Liam Neeson!
taken

Good Will Hunting
Beschamend, maar waar: Ik heb deze film pas enkele weken voor het eerst gezien. En ik vond ‘m zó mooi. Totdat ik tijdens het laatste half uur per ongeluk in slaap viel. Echt. Ik moet ‘m dus binnenkort héél snel afkijken…
Good will hunting

Welke films zouden jullie met je vriend willen kijken? En hebben jullie nog andere leuke tips?

 FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Je vindt hier ook een lijstje met 33 meidenfilms om je beste vriendin te kijken. Of in je eentje ;-)27 reacties


  24 februari 2016

  Bijna alle films heb ik alleen, of samen met mijn vriend gezien. We willen Inside Out nog graag eens kijken!  24 februari 2016

  Bijna alle films heb ik alleen, of samen met mijn vriend gezien. We willen Inside Out nog graag eens kijken!  24 februari 2016

  Oké. Ik heb dan wel geen vriend, maar ik ga een aantal films uit dit rijtje gewoon lekker toch kijken, haha! Je hebt echt een hoop films uitgezocht, tof! Een aantal ken ik al, zoals The Intern. Geweldige film, dat opaatje is zó lief!  24 februari 2016

  Ik vond The Intern zo leuk! Ik moet zeggen, dit lijstje is héél lang, haha! Maar hier zit absoluut inspiratie tussen om weer eens een filmavondje te organiseren :’)  24 februari 2016

  Jaaa, Interstellar en Shutter Island! Twee van mijn lievelingsfilms. Daarnaast ken ik er heel veel van dit lijstje nog niet, eens snel een kijkje nemen. Altijd welkom, filmtips! :)  24 februari 2016

  Is het erg om te zeggen dat ik deze films allemaal heb gezien? :o


  Femke - Youniqueblog

  24 februari 2016

  Het zou me tegenvallen als het niet zo was, haha ;-)  29 februari 2016

  Hahahahha  24 februari 2016

  Ik heb er veel al gezien, maar fijne inspiratie! Er staan er wel een paar tussen die ik echt heel leuk vind. (PS je weet waar de uitdrukking netflix & chill voor staat? just checking :-) )


  Femke - Youniqueblog

  24 februari 2016

  Hahaha, I know ;-) Ik vond het juist wel een grappige verwijzing in deze context! Maar goed dat je me er even op wijst, hoor ;-)  24 februari 2016

  Hahaha oke! Ik moest wel even lachen dus dat is dan gelukt ;-)


  Femke - Youniqueblog

  24 februari 2016

  Haha, YAY <3 P.s. Je gaat bijna naar NYC - whaaa!  24 februari 2016

  Ik heb de meeste films nog niet gezien, handig lijstje!  24 februari 2016

  Wat een lijst er staan zeker een heleboel films op die we nog moeten kijken!  24 februari 2016

  Wat een gave films allemaal zeg!

  x  24 februari 2016

  Ah dit is zo’n heerlijke lijst, thanks voor de inspiratie!  24 februari 2016

  Aahhh hier zitten echt leuke films tussen! Lekker gevarieerd.Dat is inderdaad een lijstje die je samen met je vriend kunt kijken! :)  24 februari 2016

  Zitten hele leuke films tussen! Wij vonden the intern echt super leuk!  24 februari 2016

  Zo, ik ben voor de komende maanden voorzien van tips. Dank je wel! Sabine mister banks was echt leuk. Zeker omdat ik marry poppins kan dromen.  24 februari 2016

  Dat is een flinke lijst ;) Afgelopen weekend hebben mijn vriend ‘Catch me if you can’ gekeken. Ook echt een aanrader voor beide geslachten!


  Femke - Youniqueblog

  25 februari 2016

  Oooo, ja die vind ik zó leuk! Alleen mijn vriend heeft ‘m nog niet gezien, dus ik had het toevallig laatst voorgesteld haha.  24 februari 2016

  Weet je welke leuk is? The Good Dinosaur!


  Femke - Youniqueblog

  25 februari 2016

  O die ken ik niet!  24 februari 2016

  Dispicable me is altijd een goed idee!  24 februari 2016

  Ik heb door dit artikeltje net ‘Man on a Ledge’ gekeken, prachtige film!


  Femke - Youniqueblog

  25 februari 2016

  Ah, wat tof om te lezen!! Onverwacht einde, hè ;-)?


  Rose

  12 januari 2017

  Handig lijstje! De films ervan die ik al gezien heb zijn echt wel leuk.

  Ik vind zelf The Hunger Games of de nieuwe Jungle Book ook heel leuk om te zien. Hahah maar misschien komt dat omdat dat de eerste 2 films zijn die Ik met m’n vriendje heb gezien.