9 leuke én originele dingen om in de meivakantie te doen -
26/04/2016


dingen om in de meivakantie te doen def
Het is voor mij als freelancer soms behoorlijk moeilijk om alle ‘doorsnee’ vakanties en vrije dagen bij te houden. Maar… Mag ik even een klein applaus? Ik ben er namelijk achtergekomen dat de meeste van jullie nu meivakantie hebben. Nog vóórdat de meivakantie is afgelopen (wat een prestatie). Dus hierbij een lijstje met 9 leuke én -niet onbelangrijk- originele dingen om in de meivakantie te doen.

Ga naar de bioscoop
Herinneren jullie nog mijn film- en serielijstje van begin april? Inmiddels heb ik The Huntsman: Winter’s War al van mijn kijklijstje afgevinkt en staat Mother’s Day volgende week op de planning. Zoveel zin in! Bovendien draaien er deze vakantie nog veel meer leuke films in de bioscoop: Miss You Already, The Jungle Book en My Big Fat Greek Wedding 2. Ofwel: genoeg redenen om jezelf naar het dichtstbijzijnde theater te begeven.

Scoor tickets voor een leuk festival
Ooo, er komen dit jaar zóveel leuke festivals aan. Zo vindt op 14 mei (voor het eerst!) het Linda.Festival plaats wat mij ont-zet-tend leuk lijkt. Ook wordt het Springkussen Festival weer nieuw leven ingeblazen (see what I did there?). Na het immense succes van vorig jaar in Amsterdam, zal het festival vanaf juli ook neerstrijken in Eindhoven en Enschede. Je moet er alleen wel als de kippen bij zijn, want vorig jaar waren de kaartjes binnen een half uur uitverkocht. Niet zo’n wachtrijheld(in)? Het Food Truck festival TREK in ‘s-Hertogenbosch is gewoon vrij toegankelijk. Ook fijn.

dingen om in de meivakantie te doen dienblad maken
Maak een vrolijk dienblad

Simpel, maar fantástisch. Mede-blogger én vriendin Shifra maakte dit superleuke dienblad met ogen. Ik kan er eigenlijk niet veel meer over zeggen, behalve dat ik dus echt heel enthousiast over ben. Wat een leukerd!

Boek een vakantie
Roy en ik zijn momenteel enórm in dilemma wat we dit jaar gaan doen qua vakantie. Enerzijds willen we héél graag naar Londen (Harry Potter! Graham Norton), anderzijds hebben we ook veel zin in een zonvakantie. Wat doe je dan? Tja… Helemaal niets dus. We zijn op dit moment een beetje verstijfd door de hoeveelheid aan opties. Daarnaast heb ik mezelf er vorige week op betrapt dat ik toch stiekem naar AirBnB’s in New York aan het kijken was. Dit was nadat ik las over Linda’s ervaring die -mede naar aanleiding van mijn verhaal- ook een maand naar New York is geweest. Yep. Ik wil nu alweer terug! Ach, het was overduidelijk makkelijker geweest als ik jonger dan 18 was: dan kon ik mee met Fashionista’s Summercamp! Mocht je wél jong genoeg zijn: ga jezelf er zeker eens in verdiepen – het klinkt echt tof.

Maak een bijzonder verblijfplaats voor je huisdier
In vakanties heb je een vrijpas om onzinnige dingen te doen. Zoals het maken van een bijzondere verblijfplaats voor je huisdier. Zo maakte Roy alweer een tijdje geleden dit kattenhuis van een verzenddoos. Wikkie zit er helaas niet meer zoveel in als eerst, maar we krijgen er nog steeds heel veel reacties op wanneer iemand bij ons te gast is. En dat is óók wat waard.

Marbled Smoothie dingen om in de meivakantie te doen
Maak een marbled smoothie
Mag ik even een moment voor hoe awesome dit is? Een freelance collega van mij -die ik heb leren kennen via Cosmopolitan- heeft samen met een vriendin de foodblog Daily Dishes in Dutchland. opgericht. Ze zijn nog maar nét begonnen, maar hun recepten zijn zó fantastisch. En dan heb ik nog niet eens een woord gerept over de (prachtige!) fotografie. Uiteraard ging mijn hongerige hartje helemaal sneller kloppen van deze marbled smoothie. Die móét ik maken.

notitieboek customizen dingen om in de meivakantie te doen
Pimp je notitieboeken
Nóg een leuke DIY om je op te storten tijdens de vakantie: geef je (ietwat saaie) notitieboeken een make-over. Lastig? Nee hoor. Studio DIY heeft namelijk drie leuke printables welke je (dus) alleen hoeft uit te printen en op maat te maken voor jouw notitieboek. De bananenomslag is mijn favoriet, al vind ik de watermeloen lipstick ook héél tof. Welke zouden jullie kiezen?

Stel een vraag
Roy en ik hebben al een heleboel leuke vragen mogen ontvangen via dit blog en Instagram, maar mocht je nog een vraag voor ons hebben (denk: onze relatie, hoe het is om het vriendje te zijn van een blogger): dit is je kans om ons allebei álles te vragen.

dingen om in de meivakantie te doen la petite noob
Ontdek een nieuwe Instagram-crush
Soms zijn er van die dagen dat ik het heerlijk vind om op Instagram-ontdekkingstocht te gaan om zo weer nieuwe inspirerende accounts te vinden. Het is de ideale bezigheid op een vrije dag! Mijn recente ontdekkingen? Blogger Joëlle (@lapetitenoob) die hele mooie frisse foto’s maakt, Kiki Düren (@kikiduren) van wie ik echt de volledige inhoud van haar kledingkast zou willen hebben en Danielle Jansink (@daniellejansink) wie ik ontmoette op een Fashionista brainstorm en sindsdien vol bewondering door haar feed heb gescrold.

Welke dingen om in de meivakantie te doen lijken jou het leukst? Of heb je geen meivakantie?

Pssst! Volgen jullie mij ook al op Facebook, Instagram en YouTube?24 reacties


  26 april 2016

  Wat een leuk lijstje! Ik ga eens kijken of we nog een doos hebben zodat ik een huisje voor mijn konijn kan maken, haha! En misschien dat ik ook even ga kijken om naar de bioscoop te gaan


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Ah, wat leuk! Stuur je een foto als je konijnenhuis af is? Ik ben namelijk súperbenieuwd.  26 april 2016

  Hele leuke tips voor de meivakantie! Ik ga beginnen aan de grote schoonmaak, ik ga naar de IKEA, een dagje shoppen met mijn zusje, een dagje naar Duitsland, foto’s maken, bloggen, zo ziet het er voor mij een beetje uit.


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Ooo, wat heerlijk! Wat een fijne vooruitzichten zeg. Geniet ervan :-)  26 april 2016

  Haha Instagram-crushes genoeg hiero! Ik ga lekker op vakantie :-)


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Whaa, wat fijn! Waarheen :-)?  26 april 2016

  Die notitieboekjes zijn echt heel leuk!! Dank voor de tips  26 april 2016

  Die smoothie ziet er echt cool uit :-D  26 april 2016

  Ik heb maar één week meivakantie, maar ik ga heerlijk op vakantie naar Nice in Frankrijk. Ik heb er zoveel zin in :D


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Ooo, wat fijn! Héél veel plezier :-)  26 april 2016

  Leuke tips. Ik heb helaas geen vakantie


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Balen! Om het leed te verzachten: ik ook niet :-)  26 april 2016

  Ja eindelijk vakantie! Ik ga deze week mijn kamer weer eens omgooien. Het wordt tijd voor wat veranderingen.


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Wat leuk! Wat wil je allemaal gaan veranderen :-)?  27 april 2016

  Die smoothie is echt geweldig deze moet ik echt een keer gaan maken deze vakantie!  27 april 2016

  Haha zo herkenbaar van het niet doorhebben wanneer de vakanties bezig zijn! Er gingen opeens een aantal families om me heen een weekje weg. Ik dacht goh, wat toevallig, moeten die kinderen niet naar school ook? Tja ^_^
  Hele fijne tips dit! Boek een vakantie blijft wel favoriet (check!), al gaat vriendlief liever aan de gang met het huisdier-huisbouw idee, hehe.


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Haha! Het één sluit het ander niet uit :-) Wat voor huisdier hebben jullie?  27 april 2016

  Super leuke tips! Krijg meteen zin om aan de slag te gaan! ;-)  27 april 2016

  Ik ga deze vakantie lekker veel schrijven, lezen en bloggen want daar heb ik de afgelopen weken steeds zin in gehad!


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Ah, fijn hè? Een heel herkenbaar gevoel. Geniet ervan!  27 april 2016

  Ik ga zeker een paar dingen hiervan doen! Erg leuke ideeën.


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Yay, wat leuk! Laat je me weten wat je hebt gedaan :-)? Ben namelijk erg benieuwd!  28 april 2016

  Leuke tips! Ik heb zelf geen meivakantie. In die zin dat mijn stage gewoon door gaat, maar hé, ik woon wel op Curacao dus dat is elke dag een beetje vakantie! :)  3 mei 2016

  Wat lief dat je mijn dienblad noemde! (ik ben blogposts aan het inhalen, vandaar dat ik het nu pas zie!) En als je kan, maak snel concert plannen en ga lekker samen op vakantie!! Veel te leuk en zo lekker om er even tussen uit te zijn. Hans en ik zijn nu begonnen met plannen maken (en de voorpret is al zo leuk!). Maar ik herken wel wat je zegt: zoveel opties en mogelijkheden, dat je bijna niet meer weet wat je moet doen.