5 sushi recepten die je makkelijk thuis kunt maken -
25/04/2016


sushi recepten header
Het is eigenlijk een wonder dat Roy en ik niet wekelijks sushi eten nu we in de binnenstad van Den Bosch wonen. De verleiding is er in ieder geval zeker, maar gelukkig houdt onze wens om ook te sparen ons tegen. Toch kunnen we met deze sushi recepten ook met een kleiner budget genieten van ons favoriete eten: van roze sushi bowl tot sushi bitterballen.

Roze-Sushi-Bowl-1
Roze sushi bowl – Het ziet er misschien chemisch uit, maar dit is het beslist niet. Het geheim van deze roze sushi bowl is namelijk… rodebietensap! Niet schrikken. Zelf heb ik ook een hékel aan rode bieten. Gezien je slechts een aantal druppels aan de rijst hoeft toe te voegen, proef je hier helemaal niets van. Word je toch niet zo blij van roze sushi? Dan is de traditionele sushi bowl ook een favoriet in onze keuken. Niet alleen omdat dit onze sushi craving temt, maar ook omdat je het binnen nog geen 30 minuten kunt maken. Yay!

sushi stacks
Sushi Stack
 
– Ben jij niet zo’n held in het rollen van sushi? Dan kun je je sushi natuurlijk ook gewoon stapelen. Tenminste, volgens Ali. En eigenlijk vind ik het best een grappig idee. Het is namelijk enorm simpel om te doen, en misschien wel ‘sneller’ om te maken dan de traditionele traditionele sushirollen. Het enige wat mij lastig lijkt is het eten van de ‘stapeltjes’ – je moet tenminste immers wel goed om kunnen gaan met je stokjes. Maar hé… Ik meld mezelf graag aan als proefpersoon.

Panda-van-sushirijst4
Panda van sushirijst
– Het is misschien enig knutselwerk, maar laten we eerlijk zijn: een panda van sushirijst is toch wel een briljánte aanvulling als partysnack. Of als je per se sushi wilt eten en je kleine nichtje nog enige overtuiging nodig heeft. Ik zal niet zeggen dat je het in een mum van tijd hebt gemaakt, maar simpel is het wel. Véél simpeler dan het eruit ziet. Ik leg het allemaal uit in dit artikel.

Sushi Burger
Sushi Burger – Om heel eerlijk te zijn, ben ik nog een mening aan het vormen wat ik hier eigenlijk van vind. Maar goed, ik wil de sushi burger graag een kans geven. Hoewel ik ‘m zelf eerder zou beleggen met de traditionele sushi ingrediënten, vind ik de teriyaki combinatie toch ook wel heel bijzonder. Eén ding is zeker: Ik denk dat ik Roy hier héél blij mee zou kunnen maken.

Sushi Bitterballen
Sushi bitterballen
– Sushi in een Nederlands jasje! Alweer een tijdje geleden maakte ik deze sushi bitterballen. Hiervoor maakte ik balletjes van sushirijst en sesamzaad, waarin ik garnalen, zalm en tonijn verstopte. Ook dit is súperleuk om te serveren als originele party snack. Even dippen in de sojasaus en ik weet zeker dat je dienblad binnen een mum van tijd leeg is. Ofwel: bewaar een geheime voorraad voor jezelf in de koelkast ;-)

Houden jullie ook zo van sushi? Welke van deze sushi recepten zouden jullie uit willen proberen?16 reacties


  25 april 2016

  Oké, het is dat ik nog steeds niet van sushi houd, maar anders… Het ziet er allemaal alleen al ZO LEUK uit! Toffe ideetjes!  25 april 2016

  oehh die panda’s zijn zo cute ;D  25 april 2016

  Hmm ik wil die sushi burger & ballen wel eens maken, lijkt me echt heerlijk!


  Femke - Youniqueblog

  26 april 2016

  Jaaa, die sushi bitterballen heb ik destijds zelf gemaakt en zijn zó lekker :-)  25 april 2016

  Die roze sushi ziet er zo leuk uit!


  Femke - Youniqueblog

  26 april 2016

  Waar rode bietensap allemaal wel niet goed voor kan zijn :-)  25 april 2016

  Oeh dit ziet er allemaal erg lekker uit! Die panda’s zijn mega cute!  25 april 2016

  Oh nom nom, het ziet er allemaal wel lekker uit! Maar die tweede is toch mijn favoriet <3  25 april 2016

  I loooooooove sushi, ben alleen niet zo handig in de keuken dus ik hou het lekker bij eten in een sushi restaurant (of afhalen :p). Liefs.x


  Femke - Youniqueblog

  26 april 2016

  Sushi Bowl is echt hééél simpel om te halen. Bijna simpeler dan in een restaurant eten of het afhalen ;-)  25 april 2016

  Ontzettend leuk zeg!  25 april 2016

  Toen ik de kop van deze blogpost las wist ik, deze MOET ik lezen! Sushi I <3 it! Ik zou de panda beren en de bitterballen zeker wel willen proberen. Maar om eerlijk te zijn heb ik de sushi nog nooit zo lekker gekregen als wanneer ik gewoon uit eten ga:) Hoe doe jij dat?


  Femke - Youniqueblog

  26 april 2016

  Dat heeft denk ik dan te maken met het koken van de sushirijst. Wanneer ik ‘haast’ heb kook ik de sushirijst gewoon 10 minuten (volgens de verpakking). Maar de beste manier is eigenlijk om de sushirijst alvorens het koken eerst af te spoelen en het dan 2 minuten te koken op hoog vuur, 5 minuten op middelhoog vuur en 12 minuten op laag vuur. Ik gebruik altijd dit filmpje ter instructie: https://www.youtube.com/watch?v=-lLdqaXeBp8. Succes :-)  27 april 2016

  Oké, nu ben ik echt aan het watertanden! Echt niet goed om zo’n artikel te lezen op tien minuten van je middagpauze, haha.


  Femke - Youniqueblog

  28 april 2016

  Haha, ik betrap mezelf er ook altijd op dat ik vaak foodartikelen ga lezen nét voor het avondeten. Daar krijg ik ook altijd zóveel honger van!  27 april 2016

  Aaaaah lekker!!