Dit wil je proberen: Simpel recept carrot cake -
28/04/2016


simpel recept carrot cake

Op Koningsdag had ik niets op de planning staan, maar wél enorm veel zin om te bakken. Het was toch alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik in de keuken had gestaan, dus ik vond het tijd om weer eens een lekkere taart te bakken. Ik vond een simpel recept voor carrot cake en paste ‘m hier en daar een beetje aan. Nu kunnen jullie ook in een handomdraai deze heerlijke carrot cake maken.

Wat heb je nodig? 400 gram zelfrijzend bakmeel, 2 theelepels kaneel, 400 gram basterdsuiker, 350 ml zonnebloemolie, 3 eieren, 350 geraspte wortelen en 120 gram gemalen walnoten. Voor de topping: wit glazuur. Je kunt natuurlijk ook de traditionele cream cheese topping of chocoladepepernotentopping gebruiken, maar dit heb ik geskipt vanwege mijn lactose-intolerantie. De voorbereiding is verder simpel: verwarm de oven voor op 180 graden celsius, rasp de wortelen en maal de walnoten met behulp van een blender. Mix nu alle ingrediënten in een beslagkom en giet het beslag in een ingevet taartblik. De hoeveelheid is genoeg om tweemaal een bakblik met een doorsnede van 23 centimeter te vullen. Wil je dat? Ja, dat wil je! Want dan kun je de twee taarten op elkaar stapelen met behulp van glazuur/cream cheese. Bak de taart(en) nu 25 à 30 minuten af in een voorverwarmde oven.

simpel recept carrot cake
“Leuk hoor, Fem… Maar euh… Waarom heeft jouw taart dan geen twee lagen?” Nou… Zoals ik hierboven al zei heb ik het recept hier en daar aangepast. Toen ik namelijk het originele recept volgde, kwam de taart volledig in deegvorm uit de oven. Zelfs toen ik ‘m nog even liet afkoelen en opstijven. Niet erg handig dus. Hierna heb ik het één en ander aangepast en toen was de carrot cake helemaal perfect. En zó lekker! Vooral de gemalen walnoten vind ik echt een fantastische toevoeging. Grappig genoeg doet mij dit -ondanks de oranje kleur- een beetje denken aan New York, waar ik mijn eerste carrot cake at bij Wholefoods aan Union Square. Al vind ik mijn zelfgemaakte carrot cake natuurlijk véél lekkerder ;-)

simpel recept carrot cake

Wat vinden jullie van dit simpel carrot cake recept? Gaan jullie het eens proberen?18 reacties


  28 april 2016

  Whaaa, dit ziet er echt super lekker uit!
  En zo makkelijk te maken!
  Op m’n to-do lijstje: CHECK!


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2016

  Yeeah! Ik ben benieuwd naar jouw carrot cake :-)  28 april 2016

  Oehh, lekker ik hou zo veel van caarrotcake!  28 april 2016

  Ziet er heerlijk uit!!  28 april 2016

  Lijkt mij heerlijk!! Ik ga hem proberen  28 april 2016

  Yummm ziet er erg lekker uit!  28 april 2016

  Ooooh dit ziet er lekker uit, zeg.  28 april 2016

  Lekker hoor! Mijn moeder bakte vroeger vaker carrot cake, hele goede herinneringen aan! Ik ga deze zeker eens uitproberen.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2016

  Wat tof! Dat hoor je toch niet heel vaak :-) Ben benieuwd naar haar recept!  28 april 2016

  ziet er delish uit :D  28 april 2016

  Hmmmm carrotcake is zo lekker! Maar ik vind het stiekem helemaal niet leuk dat je dit makkelijke recept deelt, want nu móét ik het een keer proberen. Niet. Goed. Voor. Mijn. Lijn. Muaha!


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2016

  Hahaha, SORRY!  28 april 2016

  Ik ben gek op carrot cake, heerlijk!

  x  28 april 2016

  Carrot cake is zo lekker!  28 april 2016

  Jummmm, heb je nog een stukje over? Je kan het sturen naar Groningen XD. Ziet er heerlijk uit en idd, simpel! Deze ga ik even onthouden :)  29 april 2016

  Dit ziet er echt veel te lekker uit! En ik wacht op dit moment op het avondeten dus ik heb al zo’n trek. Zin in!  30 april 2016

  Lekker makkelijk recept ja! Carrot cake is zooo lekker, deze ga ik even opslaan dus :)


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2016

  Leuk! Roy en ik hadden de taart ook echt binnen 3 dagen opgegeten – oeps :’-)