Mijn 6 favoriete hotspots in Den Bosch -
15/06/2016


Hotspots in Den Bosch eetbar DIT Kattenparadijs Mispoes

Inmiddels woon ik alweer ruim een half jaar in Den Bosch (wat gaat de tijd snel!) en ik geniet nog steeds van ieder moment. Natuurlijk was deze stad mij niet geheel vreemd voordat ik er kwam wonen, maar ik merk dat ik sinds ik er woon ik steeds meer leuke plekken (lees: winkels en eettentjes) ontdek. Dit zijn mijn momenteel mijn favoriete hotspots in Den Bosch. Oh, én deel een nieuwe hint over ons geheime project.

DIT (Snellestraat 24-26)
Een begrip voor Bosschenaren en daarom met recht één van mijn favoriete hotspots in Den Bosch. DIT is een eetbar die vooral opvalt vanwege haar bijzondere interieur (kleurrijk en met een heleboel hebbedingen) en originele menukaart. Bij DIT staat sharing dinner namelijk voorop. Niet dat het onmogelijk is om individueel eten te bestellen (bijvoorbeeld wanneer je wat wilt lunchen), maar het is ‘s avonds in principe de bedoeling dat je samen kleine(re) gerechtjes deelt. Om deze reden krijg je het eten dan ook geserveerd op één groot dienblad met een aantal losse borden erbij. Heel origineel en gezellig.

HAP (Kruisstraat 24)
Het is mogelijk dat je wordt ‘afgeschrikt’ door het publiek dat daar soms binnen zit. Tenminste, dat is vaak de reactie die ik van anderen krijg wanneer ik over HAP begin. Wat mij betreft grote onzin, want HAP is zonder twijfel de perfecte plek voor iedereen die een voedselallergie heeft of vrijwillig vegan eet. En wat maakt het dan uit of je tussen de hanenkammen zit ;-)? HAP is een fair & vegan food store met -jawel- veganistische cornetto’s en heuse mermaidburgers. Het is niet heel groot, maar je kunt er wel gezellig lunchen of een vegan muffin on the go meenemen. Ook lekker!

Kattenparadijs Mispoes (Orthenstraat 31)
Aaaah, wisten jullie al dat er een heus kattencafé in Den Bosch komt? Kattenparadijs Mispoes is opgericht door Marloes Vorstenbosch en opent op 29 juni (eindelijk!) haar deuren. Yep. Waar word je nou blijer van dan een plek waar je kunt knuffelen met katten én red velvet cake kunt eten? Dat bedoel ik. Je kunt hier alvast een plek reserveren. En ja, dat wil je want –hint– ons geheime project heeft hier íéts mee te maken. *spannend*

hotspots in Den Bosch Koekwaus Daily Poetry
Links: Koekwaus | Rechts: Daily Poetry

Koekwaus (Vughterstraat 107)
Om maar meteen met een rechtoe rechtaan Brabantse term te smijten ;-). Koekwaus is een té leuke concept store bomvol hebbedingetjes. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke notitieboeken, cactussen, maar ook kleding en luxe horloges. Het is dan ook de perfecte winkel om een beetje rond te snuffelen en je kunt er zonder twijfel slagen als je op zoek bent naar een origineel cadeau. Soms kan de prijs wel even slikken zijn, maar je bent er dan tenminste wel van verzekerd dat je een uniek item hebt gescoord.

Daily Poetry (Vughterstraat 72)
Daily Poetry is qua insteek vergelijkbaar met Koekwaus: een winkel vol met hebbedingetjes. Ik word tenminste altijd meteen hebberig wanneer ik de (gigantische!) etalage zie. Ook Daily Poetry heeft een combinatie van alles: interieur, cadeaus en kleding. Irrelevant, maar toch wel een leuk feitje: onlangs hebben Roy en ik daar nog drie vetplanten geadopteerd. Want ook dáárvoor kun je bij Daily Poetry terecht. Leuk om even binnen te lopen, dus.

Søstrene Grene (Orthenstraat 1)
Ha! Jullie dachten toch niet dat ik Søstrene Grene zou overslaan? Voor degene die de shoplog hebben gemist: Søstrene Grene is een van origine Deense winkel en het beste te vergelijken met een kruising tussen IKEA, Xenos en Flying Tiger. Het is -afgezien van het kattencafé- één van de meest recente hotspots in Den Bosch. Wat de winkel extra aantrekkelijk maakt, is dat de meeste items verrassend goedkoop zijn. Zo kocht ik daar een héél mooie opbergdoos voor slechts €2,24. Vanwege de ideale ligging (je loopt er vanuit het station richting het centrum vrijwel direct tegenaan) en het prachtige pand, kun je er simpelweg niet omheen.

Zijn jullie weleens in Den Bosch? Wat zijn jullie favoriete hotspots in Den Bosch?

Zeg ook eens ‘hallo’ op | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER39 reacties


  15 juni 2016

  Leuk overzicht! Mocht ik ooit een keer in Den Bosch komen, dan ga ik aan je denken. Want de zaakjes klinken wel heel leuk. Vooral dan dat kattenparadijs, SOSTRENE GRENE <3 (!!!) en DIT spreken me aan! X


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  En áls je ooit in Den Bosch bent – let me know! Het lijkt me superleuk om elkaar eens ‘in het echt’ te ontmoeten :-)  15 juni 2016

  I will! Leuk! X


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Yay :-D!!  15 juni 2016

  De winkels lijken me heel leuk! Dan moet ik toch een keer naar Den Bosch toe haha!  15 juni 2016

  Leuk artikel! Dit lijkt me vooral een leuk tentje :) Ik ben al een tijdje niet meer in den Bosch geweest (terwijl het niet eens zo ver van mijn woonplaats af ligt)… EN OMG ZIT ER EEN SOSTRENE GRENE IN DEN BOSCH? Moet. Daar. Heen.


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Ja. Je. Moet. Nú. Komen. :-)!  15 juni 2016

  O.M.G. Ik moet naar dat kattencafé!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  I knów! Fantástisch, toch?  15 juni 2016

  Jeetje mina, ik ben dus nog nooit – oké een keer maar toen waren de winkels dicht dus dat telt niet – in Den Bosch geweest. Het moet er echt maar een van komen want serieus, dit is allemaal zó leuk! En daarnaast, de bossche bol. HALLOO!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Nooo, dat meen je. Dat wordt héél snel even langskomen! En let me know als je er bent, want het lijkt me leuk om eens te meeten :-)  15 juni 2016

  Ahhh, het Kattenparadijs <3. En wat tof dat er in steeds meer steden een Søstrene Grene komt! Love it! Ik moet zeggen dat ik pas een paar keer in Den Bosch geweest ben, daar moet maar snel verandering in komen. Tijd voor een bezoekje aan deze stad, als ik zo over deze fijne hotspots lees!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Jaaa, het is zó leuk hier! (En ik ben er ook ;-)!)  15 juni 2016

  Ik ben dus nog nooit in Den Bosch geweest (shame on me), maar deze hotspots zien er zo leuk uit! Ze komen zeker op mijn lijstje :)


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Dat meen je niet! How come :-)?  15 juni 2016

  Ik woon best dichtbij Den Bosch, maar ik wist van geen een winkeltje af. Ik ben nu al super excited over het kattencafé.


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Ik ook! Het kattencafé gaat zó fantastisch worden.  15 juni 2016

  leuke hotspots zitten er tussen  15 juni 2016

  Ik ben een keer in Den Bosch geweest voor een bloggersmeeting en dat was bij Jan & Alleman. Ontzettend leuk café!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Ooo, dat ken ik helemaal niet! Nou… Weer iets nieuws om te ontdekken ;-)  16 juni 2016

  Oh oeps, dat zit in Breda! Misschien 2 meetings in mijn hoofd omgewisseld… *trekt schaapachtig gezicht*  15 juni 2016

  Heb altijd al een kattencafe willen bezoeken! Ik was van plan het in Japan te doen, maar daar moest je per vijf minuten kitty time betalen… Vond dat een beetje overdreven.


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Wow, dat is inderdaad heel heftig (en ver weg ;-). Bij Kattenparadijs Mispoes betaal je slechts 3 euro entree en dan mag je twee uur lang zoveel knuffelen als je wilt ;-)  15 juni 2016

  Daar moet ik nodig weer eens naar toe gaan!
  De gezelligheid en vriendelijke mensen.
  Het was veel te lang geleden dat ik er was geweest.
  De adresjes noteer ik voor als ik er weer ben.


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Leuk :-)!!  15 juni 2016

  Oh, ik ben dol op deze stad! Een aantal hotspots heb ik zelf ook al bezocht (ze hebben er trouwens zo veel!) en ik moet zeker nog een bezoekje brengen aan Mispoes!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Ooo, wat leuk! Er zijn inderdaad nog véél meer leuke tentjes om te ontdekken – ik ga ook verder met mijn ontdekkingstocht ;-)  15 juni 2016

  Ik kom regelmatig in Den Bosch en DIT, Koekwaus en Daily Poetry zijn bij mij ook favoriet. Robbies is ook leuk! Ben je daar al eens geweest?


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Nee, dat ken ik nog helemaal niet :O Heb net de website en socialmediakanalen bekeken – wat ziet het er goed uit! Ik ben fan :-)


  Joyce

  15 juni 2016

  Leuk lijstje! Ik vind OAK in Den Bosch ook erg leuk! :)


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2016

  Ja, dat vind ik oak (ha!) een toffe spot :-)  16 juni 2016

  Yeah! I like Den Bosch. Wie weet kunnen we eens meeten ik woon er heel dicht in de buurt. Wat top he SOSTRENE GRENE! LOVE IT! Ik heb een hele tijd terug ook een hotspots artikel gemaakt, tijd voor weer een update. DIT is echt een leuk tentje hé! Groetjes,


  Femke - Youniqueblog

  16 juni 2016

  Jaaa, leuk! Lijkt me héél gezellig :-)  16 juni 2016

  Ik wil ook een kattencafé in de buurt! :(  16 juni 2016

  Ik woon al mijn hele leven (19 jaar) in Den Bosch en heb serieus nog nooit van een van deze plekjes gehoord haha. Als ik jou was zou ik een keertje als je er nog nooit bent geweest, naar Jerhonimus op de markt gaan. Tegenover het stadshuis. Daar kun je heel erg lekker eten!


  lize

  25 juni 2016

  De mermaidburgers bij HAP kwamen van Spare-A-Rib!


  Sarah

  25 juni 2016

  Nou dat hanenkammen/afschrikken-verhaal van HAP vind ik redelijk overdreven. Het trekt een ietwat alternatiever bezoek dan de gemiddelde lunchroom, maar dat is juist onderdeel van de charme van HAP als je het mij vraagt.


  Femke - Youniqueblog

  25 juni 2016

  Ik vind het -zoals gezegd in de tekst- persoonlijk ook een beetje onzin, maar dit is wel vaak hoe er in mijn omgeving wordt gereageerd. Je moet er dus van houden of niet ;-)  27 juni 2016

  Leuk lijstje Femke! Ik heb ze allemaal toegevoegd aan mijn hotspots lijstje want wil deze zomer zeker een keertje naar Den Bosch! ^^