Maak zelf dit gezonde kokos-chocolade ijs -
19/07/2016


recept kokos-chocolade ijs gezond
Zucht, steun, zweet, puf… Nee, eerlijk? Eigenlijk vind ik het stiekem heerlijk dat de zomer nu écht is aangebroken. Oké, misschien is het een aantal graden warmer dan mijn lichaam aankan, maar laten we daar niet om gaan klagen. Zeker niet nu ik zelf dit (supersimpele!) gezonde kokos-chocolade ijs heb gemaakt met slechts 4 ingrediënten. En jij kan het ook! 

Het recept voor dit gezonde kokos-chocolade ijs ontdekte ik op Cotton & Cream, waar Marlieke niet één maar zelfs twee gezonde ijsrecepten heeft gedeeld. Zelf sprak het zelfgemaakte kokos-chocolade ijs mij het meeste aan, en ik besloot deze zelf te maken. Het recept is zo simpel! Het enige wat je paraat hoeft te hebben is 400 ml kokosmelk, 3 eetlepels cacao, een scheutje honing (of kokosbloesemsuiker) en één theelepel vanill-extract. Ja. Ik leer de laatste tijd zóveel bij over vanille. Lees hier alles over mijn vanillepoeder blunder. Mix vervolgens alle ingrediënten met elkaar in een kom of -nog makkelijker- blender, giet het mengsel in een bak en zet dit zo’n 30 minuten in de vriezer. Haal het mengsel er dan uit en roer het nogmaals om in een kom totdat het ijs egaal hard is. Hiervoor moet je dit proces zo’n 3 tot 4 keer herhalen. Dít is het resultaat…

recept kokos-chocolade ijs gezond

TADAAA! Ziet het er niet heerlijk uit? Ik vind van wel! Zelf besloot ik het ijs nog te versieren met kokossnippers voor een feestelijk effect. Qua smaak vind ik dit een prima alternatief voor het chocoladeijs dat ik zo af en toe bij EkoPlaza koop (Bonvita, op basis van rijstmelk). En het is zelfs nog een tikkie goedkoper om zelf te maken. Al mis ik in dit ijs dan wél weer de stukjes pure chocolade. Maar hé… Dit kan ik natuurlijk ook makkelijk zelf toevoegen (Fijn hè, die gesprekken met mezelf ;-)?). In ieder geval een welkome verfrissing op deze warme dag.

recept kokos-chocolade ijs gezond

Wat vind jij van dit gezonde chocolade-kokos ijs? Ga jij het zelf ook maken?

Zeg ook eens ‘hallo’ op… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER15 reacties


  19 juli 2016

  Het ijs ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op kokos!  19 juli 2016

  oeh klinkt heel lekker ik heb toevallig zelfgemaakte banaan chocolade ijs in de vriezer liggen maar daarna ga ik zeker deze proberen


  Femke - Youniqueblog

  22 juli 2016

  Oh, echt súpertoevallig! En eerlijk: het klinkt ook héél erg lekker <3 Is het moeilijk om te maken?  19 juli 2016

  Haha! Kon je je vanille-extract uiteindelijk toch nog gebruiken ;-). Ziet er echt heel erg lekker uit en inderdaad ideaal voor dit warme weer! Ik ben geen méga fan van kokos en chocolade, maar wellicht dat ik dit toch eens een kans ga geven :D. X  19 juli 2016

  Heerlijk klinkt het, ben een echte chocoholic en kokosfan. Dus ga ik het met dit weer, 30 graden, zeker eens proberen :) Bedankt voor het recept!  19 juli 2016

  Ziet er echt heerlijk uit, zeker met dit weer ook niet verkeerd!  19 juli 2016

  Het ziet er heerlijk uit!  19 juli 2016

  Mmm ziet er heerlijk uit! Zou me wel smaken met dit warme weer ;)  19 juli 2016

  Hmmmm, ziet er ontzettend goed uit! Met deze temperatuur ben ik all for the icecream (heb er vandaag al 3 op, oops) Liefs


  Femke - Youniqueblog

  22 juli 2016

  Hahaha, oepsie :-)!


  Tine

  19 juli 2016

  Oeh, dat ziet er lekker uit! Het zit op dit moment voor het tweede halfuur in de diepvries :)


  Femke - Youniqueblog

  22 juli 2016

  En, en, en… Is het gelukt :-)?!  19 juli 2016

  Ja, dit MOET ik proberen!  20 juli 2016

  Persoonlijk ben ik niet zo’n kokosnootfan, maar proberen kan nooit kwaad toch ? (:


  Femke - Youniqueblog

  22 juli 2016

  Exactly ;-) Zelf vind ik de kokosmaak ook niet héél overheersend hoor. Zeker niet als je de kokossnippers weglaat!