Makkelijk en gezond recept van Rens Kroes: Banana Mousse (om mee te nemen!) -
08/07/2016


Banana Mousse Rens Kroes recept 1
Als ik voor het eerst een recept van Rens Kroes probeer dan móét dit natuurlijk worden vastgelegd. En daarom deel ik vandaag de gezonde én makkelijke banana mousse van Rens Kroes op mijn blog uit haar boek On The Go (welke je hier overigens kunt winnen). Is dit recept namelijk écht zo makkelijk om te maken? En nog belangrijker: handig om mee te nemen? Ik testte het uit. 

Ingrediënten (twee porties):
– 50 gram kokosolie
– 2 medjooldadels
– 1 avocado
– 2 rijpe bananen
– 1 tl vanillepoeder, ongezoet
– 200 gram (bevroren) aardbeien

Het eerste voordeel van deze banana mousse: het bevat niet belachelijk veel ingrediënten. Het tweede voordeel: in principe zijn vrijwel alle producten gewoon verkrijgbaar bij de plaatselijke supermarkt. Het enige wat ik even heb moeten googelen is wat ‘medjool’dadels precies zijn. Oh, en ik had ‘vanillepoeder’ aanvankelijk verward voor ‘vanillesuiker’ (Ja. Serieus.). Wat overigens financieel een pijnlijke tegenvaller was: vanillepoeder is zó duur. Afijn. Afgezien daarvan was het boodschappenlijstje prima te doen. En de bereidingswijze easy peasy! Het enige wat je hoeft te doen is de kokosolie (indien nodig) te smelten in een pannetje en deze vervolgens in de blender te gieten. Ontpit de dadels en avocado en voeg ze samen met de rest van de ingrediënten. Mix dit tot een gladde massa. Giet de mousse in twee potjes en laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan. Dat was het.
Banana Mousse Rens Kroes recept 2
Zelf voegde ik nog wat kokosrasp toe om het nog een extra touch te geven. En eerlijk? Het is echt heel lekker! De banana mousse deed Roy en mij persoonlijk een beetje denken aan vla of milde yoghurt. Zowel qua substantie als smaak. En gezien je het in een potje doet is het héél handig om mee te nemen. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik er –just in case– toch maar een plastic tas omheen had gedaan. Uiteraard kreeg ik van mijn collega’s wel veel verraste en vragende blikken toen ik het potje tevoorschijn toverde tijdens de lunchpauze. En ik voelde me ergens ook wel suf dat ik  ‘smurrie’ uit een potje at. Toch zou ik -ook al had ik meer meegenomen- niet eens meer kunnen opeten. Het is namelijk zó vullend! Ik zou deze mousse zeker vaker willen maken ter variatie op mijn doorsnee bammetje.

Lijkt jullie deze banana mousse van Rens Kroes lekker? Kende jij alle ingrediënten?

Kijk ook eens op…| FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Heb jij al onze webshop (met purrrity kattenitems) gezien?15 reacties


  8 juli 2016

  Hmm lijkt mij een heerlijk recept! Ik zou die dadels ook moeten opzoeken, net zoals waar ik in godsnaam vanillepoeder kan kopen haha!  8 juli 2016

  Klinkt wel lekker! Ik heb echt nog nooit van medjooldadels gehoord haha, en vanillepoeder heb ik denk ik ook nog nooit gekocht. Gek wel dat het zo duur is! Maar hey, voor een lekker resultaat dat vult en toch gezond is, zou je al eens gek doen ;-) X  8 juli 2016

  Lijkt me echt onwijs lekker  8 juli 2016

  Klinkt goed zeg!  8 juli 2016

  Oeh, avocado erbij! Kan niet slecht zijn, misschien maak ik het weleens deze vakantie!


  Iris

  8 juli 2016

  Wauw ik dacht dat het een tussendoortje was, maar als lunch klinkt het nog veel beter.  8 juli 2016

  Dit ziet er wel lekker uit  8 juli 2016

  Ohh dit klinkt echt zo lekker! I love bananen.  9 juli 2016

  Wat lekker lijkt me deze banana mousse! De dadels ken ik wel maar wist niet dat vanillepoeder anders was dan vanille suiker. Als het zo duur is kun je het misschien ook weglaten? Of vervangen door kokos…  9 juli 2016

  Hmmm, dat ziet er wel iets goed uit…


  Charlotte

  9 juli 2016

  Yum yum, die ga ik ook eens proberen :)  10 juli 2016

  wat voor dadels!! haha lache! Ik dacht ook in de snelligheid dat er vanillesuiker stond. Waar heb je de vanille poeder uiteindelijk gescoord? Het ziet is heerlijk uit!


  Femke - Youniqueblog

  11 juli 2016

  Uiteindelijk heb ik de vanillepoeder kunnen halen bij EkoPlaza – pfiew!  13 juli 2016

  Dat lijkt mij echt lekker! Is dit van haar nieuwe boek ?


  Femke - Youniqueblog

  14 juli 2016

  Ja :-)!