Zo maak je een verjaardagstaart voor je kat -
23/07/2016


Verjaardagstaart voor je kat 1
Als je één ding van me moet weten, is het wel dat ik verjaardagen héél serieus neem. Ja. Ook die van mijn kat. Gezien het Wikkie’s eerste verjaardag bij ons zou zijn, besloot de crazy cat lady in mij dat dit gevierd moest worden met taart. Eéntje die Wikkie ook zou kunnen opeten. Vandaag laat ik dan ook zien hoe je met een aantal simpele ingrediënten een verjaardagstaart voor je kat kunt maken.

Verjaardagstaart voor je kat

Voor twee ‘verjaardagstaarten’ heb je nodig: één blikje tonijn (185 gram), één groot ei, 1 1/2 eetlepel zelfrijzend bakmeel en een héél klein beetje kaas. Let op: De meeste katten hebben van nature een lactose-intolerantie. Kies dus voor a) lactosevrije kaas en b) laat je kat dit niet wekelijks eten met oog op de gezondheid. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de helft van de tonijn in een kom en voeg hier het bakmeel en de kaas aan toe. Scheid het eiwit van het eigeel en voeg alleen het eiwit toe aan de mix (het eigeel mag je weggooien). Roer het geheel goed door totdat er een stevige ‘cake mix’ ontstaat. Het lijkt misschien de eerste minuut onmogelijk één geheel te worden, maar geloof me: it will work.  Het originele recept vind je trouwens op Buzzfeed. Hier zijn ook foto’s per stap weergeven, mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn. Giet de cakemix vervolgens in twéé (of in mijn geval: drie) cupcakevormpjes en bak ze 15 minuten af in de oven.

Verjaardagstaart voor je kat 2

Tonijn al topping

Tadaaa! Wanneer ze uit de oven komen, moet je ze uiteraard eerst even laten afkoelen. Of in mijn geval: snel een heleboel foto’s maken. Vind je de verjaardagstaart voor je kat nu ietwat saai? Ik gebruikte de tonijn die over was als topping om de verjaardagstaart te versieren. Want als ik één ding uit Wikkie’s miauw tijdens het koken kan afleiden, is dat ze dól is op (de geur van) tonijn.

Verjaardagstaart voor je kat 3
Verjaardagstaart voor je kat 4
En Wikkie was er dól op! Enkele seconden nadat ik deze foto had genomen, had ze haar taart direct ‘gecatnapt’ en zat ze deze schaamteloos op te schrokken. Overigens kan ik wel aanraden -als je net zo’n alleseter hebt als Wikkie- eerst het papiertje van de taart af te halen voordat je deze aan je kat geeft. Wikkie vond het namelijk zó lekker dat ze zelfs stukjes papier opat en we véél moeite hebben moeten doen om uiteindelijk het papiertje uit haar bek te krijgen (‘but it’s so yummy!’). Niet dat je medelijden met haar hoeft te hebben hoor. We hadden namelijk per ongeluk de overige taartjes op het aanrecht laten liggen toen we even weggingen. Je raadt het al: bij thuiskomst waren deze spoorloos verdwenen en lagen er allerlei aangevreten papiertjes op de grond. Ach… Je bent ook maar één keer per jaar jarig.

Vieren jullie de verjaardag van jullie huisdier? Wat vinden jullie van deze verjaardagstaart voor je kat?

Je vindt mij ook hier… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER12 reacties


  23 juli 2016

  Hoe leuk is dit Femke!? En natuuuurlijk vond Wikkie het heerlijk, hoe kan het ook anders, zo’n zelfgemaakt kattentaartje! ^^ Mega tof idee!  23 juli 2016

  OMG! Love this! Haha! Dit zou ik ook kunnen doen! Ik heb twee konijnen en hun verjaardag wordt ook altijd uitgebreid gevierd met groentetaart! Maar een taartje die je echt in de oven kan doen is wel echt geniaal! Haha! Goed bezig!  23 juli 2016

  Wat een geweldig leuk idee zo’n cattreat voor de jarige!! Jammer dat mijn kat al jarig is geweest… Misschien een verlaat feestje houden voor haar?! Gewoon omdat het zomer is bv ;-)  23 juli 2016

  Haha wat grappig dat je dit recept vandaag plaatst, want mijn katje is vandaag jarig! Ze is ook 2 geworden. Ik wil vanavond een stuk vis plus snoepjes serveren als ‘taart’, maar dit is ook een leuk idee!


  Femke - Youniqueblog

  23 juli 2016

  Aaah, wat toevallig! GEFELICITEERD :-) Ze is vast ook heel blij met de vis en snoepjes!  23 juli 2016

  Wat een leuk idee!  23 juli 2016

  Oh wat leuk! Ik ga het onthouden voor mijn eigen verjaardag, want dan is mijn lieve Luna jarig <3


  Femke - Youniqueblog

  23 juli 2016

  Wat ontzettend leuk dat jullie tegelijkertijd jarig zijn <3  23 juli 2016

  Hahaha, dit is veeel te leuk!  23 juli 2016

  Heel erg leuk! Hebben we ook ooit gedaan voor onze hond!  26 juli 2016

  Haha zo schattig dit!


  Serena & Poesje Bella

  9 juni 2018

  Mijn kleine poesje wordt morgen 1 jaar. Ik heb het hele internet afgezocht naar iets leuks voor haar verjaardag. Ik en mijn schatje Bella zijn super close, ook mijn vriendinnen kunnen er wat van. Ik denk dat mijn kleine prinses nooit aandacht teveel heeft. Maar voor op haar verjaardag wil ik wel meer dan haar alleen de hele dag knuffelen. Dus een super leuk idee! En super simpel!