3 dingen die ik fijn vind aan thuiswerken als freelance tekstschrijver
04/05/2017


thuiswerken tips productiviteit freelance tekstschrijver
“Was je lekker aan het lunchen bij Fifty Fifty?,” zo las het appje van een collega van Shoeby. “Jazeker!” was mijn enthousiaste antwoord. Of ondernemer zijn altijd makkelijk is? Nou, nee. Maar het heeft wel zo z’n perks. In mijn geval: regelmatig vanuit huis kunnen werken en zo mijn eigen planning bepalen. En eigenlijk zijn er nog véél meer dingen die thuiswerken zo fijn maken…

JE BEPAALT JE EIGEN PLANNING
Eén van de grootste voordelen van thuiswerken, vind ik dat ik volledig mijn eigen planning kan bepalen. Ik merk dat dit mijn fysieke en mentale gezondheid echt goed doet. Het geeft me de mogelijkheid om goed te luisteren naar mijn eigen lichaam en zo een daginvulling op te stellen die precies bij mij past. Soms betekent dit dat ik ‘s ochtends om half 8 in de sportschool sta alvorens mijn werkdag begint, soms sluit ik mijn werkdag juist af met een sportsessie. Bovendien vind ik het ook ontzettend fijn dat ik zelf kan bepalen wanneer ik wat doe. Op dagen waarop ik mezelf heel geïnspireerd voel, ga ik aan de slag met een creatieve opdracht. Voel ik me een beetje ‘mweh’? Dan kies ik ervoor om een routineklus te doen zoals het transcriberen van een eerder afgenomen interview of breng ik mijn administratie op orde.

JE HEBT MEER MOGELIJKHEDEN HOE JE JE PAUZES BESTEED
Nog een fijn voordeel: ik bepaal de invulling van mijn pauzes helemaal zelf. Ik ben niet gedwongen om in een kantine te zitten, maar kan geheel mijn eigen gang gaan. Zo ging ik afgelopen dinsdag wat lunchen bij Fifty Fifty, en was ik gisteren in mijn lunchpauze aan het rondsnuffelen bij Zara. Ook maak ik weleens een wandeling tijdens mijn lunchpauze, lees ik een boek of kijk een serie op Netflix. Het kan allemaal en juist dat geeft mij heel veel rust. Al gebruik ik mijn pauzes ook vaak om klusjes te doen waar ik anders niet aan toe zou komen, zoals brieven op de post doen of even wat boodschappen doen.

JE HEBT GEEN REISTIJD
Misschien wel het grootste voordeel: géén reistijd. De ultieme luxe. Zeker gezien ik tijden heb gekend waarin ik dagelijks wel 4 tot 5 uur met het openbaar vervoer in totaal onderweg was om naar mijn werk te reizen. Ik vind het heerlijk dat ik uit bed kan springen en na mijn ontbijt meteen achter mijn bureau kan kruipen. En op het moment dat ik klaar ben met mijn werkdag, slechts vijf stappen ben verwijderd van de bank. Het is iets waar ik nog iedere dag dankbaar voor kan zijn. Al kan thuiswerken tegelijkertijd natuurlijk ook je concentratievermogen op de proef stellen. Voor meer tips over dit onderwerp verwijs ik je graag door naar het artikel waar ik schrijf over productief thuiswerken. Hopelijk hebben jullie er iets aan!

Lijkt jou het fijn om thuis te werken? Wat vind jij het grootste voordeel?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER27 reacties


  4 mei 2017

  Ik kan alle drie alleen maar beamen. In de functie waar ik nu in werk heb ik alleen helaas niet veel mogelijkheden om thuis te werken.  4 mei 2017

  Voor mijn vaste baan heb ik vroeger wel de mogelijkheid gehad om thuis te werken. Dit scheelde me 1,5 uur eerder opstaan, dus was veel helderder en verzette daardoor veel meer werk. Helaas, wordt de mogelijkheid tot thuiswerken eigenlijk niet meer gezien. Daar baal ik van, want op het werk haal ik er veel minder uit, met die taak. Je wil dan ongestoord kunnen werken en dat is op de werkvloer gewoon niet zo.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Het valt me inderdaad vaak op dat veel werkgevers niet de meerwaarde zien van thuiswerken, terwijl ik in het algemeen ook productiever ben wanneer ik thuis aan het werk ben. Maar goed, ik snap wel dat veel werkgevers dit risicovol vinden. Je hebt minder zicht op het functioneren van je werknemer en er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die er dan (helaas) misbruik van maken. Jammer :-(  4 mei 2017

  Ik heb het afgelopen jaar alleen maar thuisgewerkt en kan me in alle punten heel erg vinden. Zo fijn om lekker zelf je planning te bepalen en gewoon om negen uur je laptop aan de eettafel open te klappen in plaats van eerst ver te hoeven reizen. Ik heb net deze week een baan op kantoor gekregen, dus het thuiswerken wordt vanaf binnenkort verleden tijd ;) Dat zal wel even wennen zijn, haha.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Ooo, wat leuk gefeliciteerd! Dat wordt inderdaad dan zeker even wennen. Lijkt mij ook heel gek als ik opeens fulltime op kantoor kan werken. Maar het komt vast helemaal goed :-)  4 mei 2017

  Heel herkenbaar! Ik ben een het allerliefste lekker thuis, dus thuiswerken is voor mij ook ideaal!
  Liefs  4 mei 2017

  Ja, herkenbaar! Vooral de manier waarop je je pauzes kan besteden vind ik fijn. Toen ik nog op de Zuidas werkte zat ik tijdens de pauzes echt vast daar. Altijd met collega’s, altijd dezelfde plekken; dan kom je veel minder los uit je werk en voelt het veel minder als pauze. Nu rommel ik wat in huis, of ga even wat eten in het dorp. Na zo’n pauze werk ik veel effectiever dan na zo’n ‘slechte’ pauze!


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Precies dit! Als je iedere dag de mogelijkheid hebt om iets anders te doen in de pauze dan word je ook veel creatiever en productiever in je werk. Het laat je echt even uit die sleur breken. Zo fijn!  4 mei 2017

  Heel herkenbaar allemaal! Ik vind thuiswerken echt onzettend fijn.  4 mei 2017

  Dit klinkt echt zo heerlijk! Ik begin steeds meer te dromen over later ook gewoon zelfstandig werken, maar ik heb geen idee in welke richting ik dan zou willen gaan.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Wat tof dat je ook voor jezelf wil beginnen! Hoe cliché ook om te zeggen: ik weet zeker dat er iets op je pad gaat komen wat helemaal bij je past :-) <3  4 mei 2017

  Thuiswerken heeft heel wat voordelen, zo blijkt. Het lijkt me echt heel fijn om later thuis te werken, want doordat je geen reistijd hebt en je pauze’s zelf kan invullen verspil je geen tijd aan nutteloze dingen. Daarom zou ik het zeker over wegen!  4 mei 2017

  Het lijkt me heerlijk. Maar tegelijkertijd heb je er wel discipline voor nodig. En die is bij nog lastig te vinden. :)


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Haha, dat is ook zeker waar ;-) Ik ken genoeg mensen die het juist niet fijn vinden om thuis te werken juist vanwege de reden die jij noemt.  4 mei 2017

  Ontzettend herkenbaar! Ik vind thuiswerken heel fijn, maar ik vind andere omgevingen dan ook wel weer lekker. Ik bungel er een beetje tussenin, haha.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Eens! Ik vind het ook zeker fijn om zo nu en dan juist wél ergens anders te werken :-)  4 mei 2017

  Ik werk heel af en toe een dag thuis, maar eigenlijk alleen als ik iets dringend moet afwerken en me op het werk niet kan concentreren door het geklets van collega’s; een interview uitschrijven, teksten redigeren, dat soort dingen. Ik vind thuiswerk fijn om de redenen die jij hierboven inderdaad aanhaalt, maar heb toch liever een duidelijk afgebakende grens tussen werk en privé. (Ik werk natuurlijk gewoon voor een baas en niet als ondernemer, dus het ligt natuurlijk anders. :-) )


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Dat snap ik ook héél goed, maar wat jij zegt: het scheelt het denk ik inderdaad wel dat je voor een baas werkt. Dan ‘hoort’ het eigenlijk ook niet om thuis te werken en zou je -in de ideale situatie- inderdaad gewoon altijd je bureau in de avonduren en in het weekend achter je kunnen laten. Maar goed: als je eens thuis kan werken, is het natuurlijk wel fijn ;-)  4 mei 2017

  Oooh wat zou ik graag thuis willen werken en mijn eigen planning willen hebben. Inderdaad: je hebt soms van die dagen dat als je ‘s ochtends even had gesport, je daarna veel fitter was geweest. Maar als je dan toch gewoon naar kantoor moet doe je dat niet en zit je de hele dag te gapen haha.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Nee, dat begrijp ik heel goed! Op dagen dat ik bij Shoeby werk, sport ik ook nooit ‘s ochtends. Maar dat is eigenlijk ook altijd meer een ‘tijdtechnisch’ dingetje, omdat ik dan pas om half 10 aan mijn werkdag zou kunnen beginnen (inclusief reistijd). Dat vind ik zelf niet zo fijn ;-)


  Ingrid

  4 mei 2017

  Zo klinkt het echt goed om thuis te werken! Ik werk thuis aan dingen die ik tijdens werk niet af krijg, maar neem eigenlijk nooit pauze, behalve on de was te doen en eten te maken. Heb er weinig lol in;)


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Als thuiswerken voor jou inderdaad alleen maar overwerken betekent dan snap ik dat je hier een héél ander gevoel bij krijgt ;-)  4 mei 2017

  Ik herken het wel, maar vind de gezelligheid van collega’s ook wel fijn! Ik heb wel eens dat ik een ochtend thuis werk en ‘s middags dan toch kantoor op zoek (nou woon ik ook erg dichtbij). Niet per se om te ‘kletsen’ maar wel dat er gewoon wat om je heen gebeurt!


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Ooo, dat snap ik ook heel goed hoor! Ik vind het zelf ook heel fijn dat ik een paar dagen in de week op kantoor bij Shoeby werk. Dat geeft toch wat meer gezelligheid :-)  6 mei 2017

  Lijkt me heerlijk die vrijheid. Hoewel ik het ook wel fijn vind om collega’s om mij heen te hebben.  6 mei 2017

  Bij alle 3 kan ik me heel goed aansluiten :)  10 mei 2017

  Elke keer als ik thuis wil werken gebeurt er iets, internetstoring, laptop kapot, de positieve ervaringen moeten nog komen hoop ik haha!