Inspiratie: mijn nieuwe kantoor!
05/05/2017


thuiswerken
Als er één ding is waar ik enorm naar uitkijk dan is het wel het inrichten van mijn kantoor in ons nieuwe huis. Een kamer helemaal voor mezelf alleen en waar ik de deur na een dag thuiswerken gewoon achter mezelf dicht kan trekken. Maar… Hoe gaat dat nieuwe kantoor eruit zien?

Zoals jullie gisteren al konden lezen vind ik het ontzettend fijn om thuis te werken. Mijn ‘kantoor’ betreft nu een hoek in de woonkamer met een fijn bureau en minstens net zo’n comfortabele bureaustoel. Geloof me: ik heb écht niets te klagen. Zoals je destijds in de home tour hebt kunnen zien, hebben we een ruime en lichte woonkamer dus ik zit prima. Toch heb ik stiekem altijd al wel een eigen kantoor gewild en dat was dan ook één van de belangrijkste eisen toen we een huis gingen kopen: voldoende slaapkamers, zodat ik één kon opeisen als kantoor. En dat is gelukt!

kantoor inspiratie desk inspiration home office

1. Klok Made.com 2. Kleed Made.com 3. Letter board Three Potato Four 4.Kaars Etsy.com 5. Plant IKEA 6. Pennenbakje Kikkerland 7. Opbergrekje Umbra

In ons nieuwe huis hebben we vier slaapkamers, waarvan twee grote slaapkamers. In overleg met mijn vriend mag ik één van de twee grote slaapkamers (mét balkon) gebruiken als mijn kantoor. Ontzettend fijn! Je snapt dat ik sindsdien druk aan het nadenken ben hoe ik het zou willen inrichten. Als ik op Pinterest kijk wat ik mooi vindt, dan merk ik dat ik mezelf -ironisch genoeg- vooral aangetrokken voel tot kantoren met een huiskamersfeer. Denk aan: veel planten, kaarsen en bijvoorbeeld een mooi kleed. Dit is ook zeker iets wat ik zelf zou willen. Al moet ik dit natuurlijk ook goed afstemmen met mijn vriend, gezien hij soms ook in ‘mijn’ kantoor zal moeten werken.

Qua kleuren ben ik nog erg zoekende. Aanvankelijk werd ik erg getrokken door pasteltinten (hoewel mijn vriend een tint als ‘millennial pink‘ écht niet ziet zitten), maar momenteel ben ik blijven haken op een zachte blauwe tint. Toch blijft het lastig. Het lijkt mij namelijk ook erg tof om de muren juist te voorzien van opvallend behang. Denk aan een opvallende bladerprint, zoals Hashtag Workmode dit ook heeft. De enige con is dat ik zo bang ben dat ik hier zo snel op uit ben gekeken. Afijn. Ik heb nog voldoende stof tot nadenken. Maar, ik ben héél erg benieuwd…

Hoe zouden jullie mijn thuiskantoor inrichten? Tips, tricks én inspiratie zijn meer dan welkom!

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER26 reacties


  5 mei 2017

  Thuis een kantoor hebben lijkt me echt heerlijk! Zoiets wil ik later ook wel!  5 mei 2017

  Wij hebben ook een kamer omgedoopt tot kantoor, maar het enige wat het een kantoor maakt is het bureau haha. Het is werkelijk zo’n zooitje daar en we zitten er beiden nooit. Waarschijnlijk omdat we er nooit echt iets moois van hebben gemaakt en omdat het bureau veeel te klein is. Vind de stijl die jij beoogt wel heel mooi, zodat het gezellig huiselijk wordt. Ik vind op Pinterest ook heel vaak van die megavrouwelijke kantoren, wat ik stiekem ook heel gaaf vind.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Ooo, laat mijn vriend het woord ‘vrouwelijk’ maar niet horen. Hij staat erop dat het kantoor ‘neutraal’ blijft. Maar ik ga mijn stinkende best om tóch zo’n gezellig kantoor te creëren :-)  5 mei 2017

  Dat kleed is erg leuk! Naar zoiets was ik nog op zoek, maar die is toch wat te duur haha.
  Liefs


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Ben ik met je eens, hoor! Ik ga ook nog verder zoeken naar een goedkopere versie maar tot dusver geen succes :’)  5 mei 2017

  ZO leuk! Ik kan ook niet wachten totdat ik straks een eigen kantoor heb. :)  5 mei 2017

  Ik vind die bladerenpint zo tof. Mijn tante heeft een klein stukje van haar muur ermee behangen en dat staat zo leuk! De rest is heel rustig, dus het is helemaal niet storend.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Oh, wat een slim idee! Ik denk inderdaad ook dat wanneer ik kies voor een bladerprint, dit ook slechts aan één muur doe.  5 mei 2017

  Die kaars is echt te leuk, volgens mij gaat het heel mooi worden! X  5 mei 2017

  Heel erg leuk! Een opvallend behang lijkt me inderdaad ook erg leuk. Ik ben fan van de hashtag workmode kantoren, love it! Maar ik zou ook wel een mooie witte wand willen voor productfoto’s en een wand met planken waar ik al mijn schoenen zou kunnen uitstallen.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Dat soort blog struggles heb ik dus ook, haha ;-)  5 mei 2017

  Leuk! Leuk! Ik zou juist gaan voor een opvallend behang, en dan de rest redelijk neutraal houden. Ben je na een jaar uitgekeken op je behang?! Nieuw behang = nieuwe look voor je kantoor! Hoera!


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Weet je… Eigenlijk heb je gewoon gelijk. De oplossing kan zó simpel zijn :’)  5 mei 2017

  Oh, een eigen kantoortje is inderdaad super fijn! Ik houd daarbij ook wel heel erg van dat huiskamer-sfeertje. Ben benieuwd wat het resultaat gaat worden. Veel plezier met het inrichten!  5 mei 2017

  Leuke accessoires heb je daar al ;)
  Wat ook altijd leuk is als ‘accentmuur’: een prikbordwand. Je koopt dan zo’n soort kurk op rol en behangt daar gewoon 1 muur mee. Mooi èn praktisch ;)


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Wat een BRILJANT idee. Ik ga dat zeker aan mijn vriend voorleggen. Zo’n prikbordwand vind ik inderdaad héél tof!  5 mei 2017

  Wat een super toffe accessoires. Helemaal geweldig! Dit is ook echt mijn smaak! Hoe krijg je het trouwens voor elkaar om de afbeeldingen zonder actergrond te krijgen. Als ze witte achtergronden hebben, zie ik altijd een wit vlak als ik een product een beetje voor een andere wil schuiven (Do I make sense? Haha)


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Haha, ik ken de struggles! Ik maak in photoshop de kleur wit transparant et voila: opeens heb ik geen witte vlakken meer ;-)  5 mei 2017

  Een kantoor mét balkon, heerlijk!! Liefde voor dat pennenbakje. De kaars wil ik ook wel, haha.


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Ja, ik kijk er ook echt naar uit! Zo fijn om de deur lekker open te zetten :-)  5 mei 2017

  Oh wat een leuke items allemaal! Heel inspirerend. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van je kantoor! Veel plezier bij het decoreren!


  Femke - Youniqueblog

  5 mei 2017

  Superlief, dank je wel :-)!  5 mei 2017

  Aan jou stijl te zien gaat het vast ontzettend leuk worden. Oh trouwens zo een plant zou ik zelf ook wel graag willen  8 mei 2017

  Wat gaaf zeg heerlijk!  10 mei 2017

  Oeh leuk allemaal! Lijkt me lastig om het uit te zoeken haha, ik krijg instant keuzestress! Zo’n printje lijkt me ook wel leuk, maar inderdaad: hoe lang blijft dat leuk? Aan de andere kant: gewoon proberen. Als je het niet leuk vindt, plak je er weer wat anders tegenaan :-)  11 mei 2017

  Thanks voor de tip. Dat doe je dan met de desbetreffende laag denk ik? Wit transparant maken? :)