Nieuwe huis: de vijf meest gestelde vragen + antwoorden
22/05/2017


verhuizen IKEA SVÄRTAN bijzettafel ikea hack nieuwe huis
Het klinkt soms als iets wat nog ver in de toekomst ligt, maar over iets meer dan twee maanden krijgen we toch echt de sleutel van ons eerste huis. Een ontzettend gek idee en iets waar we qua gedachten veel mee bezig zijn. We krijgen zo ook regelmatig veel vragen over ons nieuwe huis en het leek mij handig om de meest gestelde vragen (en antwoorden!) eens op een rijtje te zetten.

MOET ER VEEL AAN HET HUIS GEBEUREN?
Nee, dit valt gelukkig alles mee. De dingen die we gaan veranderen, is meer een kwestie van smaak. Zo hebben we gekozen om een nieuwe keuken te plaatsen, gaan we de huidige parketvloer opschuren en iets lichter maken en boven een ander type laminaat neerleggen. Oh, en er gaat overal ook een (ander) likje verf overheen. Het zijn -afgezien van de keuken- in ieder geval geen grote veranderingen. Er heeft nog wel even het plan gelegen om de badkamer aan te passen, maar dit zou onnodig veel geld kosten. De badkamer ziet er namelijk prima uit en is redelijk neutraal qua inrichting. Het enige wat we gaan veranderen is het douchegordijn vervangen voor een glazen douchewand en we hebben ook al naar andere (bredere) wastafels gekeken, zoals een aantal van Sphinx. Iets wat voor ons erg belangrijk is, gezien we momenteel vaak ‘s ochtends samen voor de spiegel staan te dringen ;-)

NEMEN JULLIE DE HUIDIGE INBOEDEL MEE?
Zoals het er nu naar uitziet wordt het 50/50. Zo hebben we een nieuwe bank, eettafel, servieskast en eetkamerstoelen gekocht, maar gaan de fauteuil, het bed, de tv-kast en bijzettafels wél mee. We nemen ook de brede IKEA MALM ladekast mee die momenteel in de woonkamer staat. Deze willen we waarschijnlijk in de slaapkamer neerzetten en gebruiken als kledingkast voor kleding die niet per se opgehangen hoeft te worden. De kleding die wél opgehangen moet worden, willen we graag in een andere kamer doen. Opgeborgen achter een mooie schuifdeur, zoal één die vriendin Shifra ooit gemaakt heeft.

VIER SLAAPKAMERS: HOE GAAN JULLIE DIE VULLEN? (*HINT HINT*)
In ons nieuwe huis zijn er twee grote slaapkamers en twee kleine slaapkamers. En geloof me: voorlopig worden dat écht nog geen kinderkamers. Eén van de twee grote slaapkamers wordt onze slaapkamer, en de andere grote slaapkamer (met balkon) wordt mijn kantoor. Hier kijk ik echt ontzettend naar uit en zoals jullie al eerder konden lezen heb ik al genoeg ideeën voor de inrichting. Van de overige (kleinere) slaapkamers zal er één worden gebruikt als ‘waskamer’ en de andere gaan we gebruiken als logeerkamer slash hobbykamer. Aan ideeën geen gebrek ;-)

MAG WIKKIE IN HET NIEUWE HUIS NAAR BUITEN?
Hier zijn we nog niet helemaal over uit. Hoewel we het Wikkie echt wel gunnen, vinden we het lastig om verschillende redenen. Eén van die redenen is dat Wikkie echt ontzettend aanhankelijk is. Zelfs naar vreemden toe. Het laatste waar we op zitten te wachten is dat daar misbruik van wordt gemaakt. Dat Wikkie onder het mom ‘ach gossie, wat een lieve poes’ door iemand wordt ge’kat’napt of een ander doemscenario die je jezelf gaat aanpraten. Een andere reden is dat Wikkie werkelijk álles eet. Maar écht. Ook hier zijn we bang dat vreemden (ik herhaal: knuffelpoes) haar eten gaan geven waar ze ziek van kan worden. Het liefst zouden we haar daarom alleen in de tuin willen houden zónder een ren te hoeven bouwen. Dit wordt waarschijnlijk nog een hele opgave.

HEBBEN JULLIE ZIN OM TE VERHUIZEN?
Ja en nee. Roy kan écht niet wachten, maar voor mij kleven óók nadelen aan het verhuizen. We wonen bijvoorbeeld nu echt middenin het centrum van Den Bosch en als ‘stadsmeisje’ zit ik hier volledig op mijn plek. Hoewel het straks slechts 10 minuten fietsen is naar de binnenstad, ga ik dit toch wel missen. Zeker gezien ik een aantal dagen in de week overdag thuis ben en het toch wel fijn vindt om stadsgeluiden om mij heen te horen of ‘even’ een ommetje te maken langs alle prachtige panden. Ook vind ik het ontzettend handig om tijdens het shoppen ‘even’ thuis wat spullen af te zetten of tijdens het stappen ‘even’ thuis naar de wc te gaan. Gelukkig krijgen we hier ook een heleboel voordelen voor terug (parkeerplek voor de deur! tuin!), maar ik zal zeker niet ontkennen dat ik met dubbele gevoelens afscheid zal nemen van ons appartement.

Hebben jullie nog een vraag over ons nieuwe huis? Laat je vraag hieronder achter in de comments en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden!

Dit is een gesponsord artikel7 reacties


  22 mei 2017

  Ohhh ik ben zo benieuwd!! Onze katten zijn trouwens binnenshuis ook enorme knuffelbeesten, ook naar vreemden (vooral naar vreemden?!). Buiten rennen ze echter gauw weg als ze iemand zien. Dan schieten ze in ‘wilde junglepoes-modus’ en moeten ze niets meer van je weten. Misschien dat het met Wikkie net zo gaat!  22 mei 2017

  klinkt superleuk allemaal! Toen wij 2 jaar geleden verhuisden hadden we ook ruimte te over. Mijn vriend en ik allebei een werkkamer, een grote slaapkamer, en inderdaad een kamertje waar we inmiddels een baby in hebben gestopt (op maat gemaakt, natuurlijk ;) Dat is wel heel lang een opslagkamertje geweest. Niks mis mee natuurlijk, maar eigenlijk was het een beetje een waste of space, terwijl wij er ook een logeerkamertje van hadden kunnen maken.

  Nog een tip voor Wikkie trouwrens, om dr in de tuin te houden. Sommige katten zijn zo mellow dat je die verbaal kunt trainen om in je tuin te blijven (die van mij echt niet; ik heb een hoge schutting om mijn hele tuin heen, maar de een is zo bang dat ik bang ben dat ze schrikt en er overheen het bos in vliegt, en de ander is zo avontuurlijk en gezellig dat ik jawel – bang ben dat ze blij wordt en er overheen het bos in vliegt). Ik vind het geen ideale oplossing, maar je hebt van die shock-collars die afgaan als je huisdier een bepaalde lijn/draad over gaan. Mijn nichtje gebruikt ze voor haar kat en dat is wel een succes, maar het is niet echt ontspannen in het begin (het duurt even tot ze uit hun hoofd weten waar ze kunnen lopen zonder een schok te krijgen) en ook geen compact bandje ofzo. Het overwegen waard, maar ik begin er niet aan.


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Ja, je hebt schijnbaar ook van die systemen die werken met ‘piepjes’. Dat de kat een nare piep te horen krijgt op het moment dat ‘ie te dicht bij de schutting komt.Vind ik inderdaad wel een goed systeem! En misschien als ‘ie eenmaal zo vaak met dat bandje heeft gelopen, dat ze uiteindelijk ook zonder bandje weet waar ze wel en niet mag lopen. Bij de hond van mijn schoonouders is dat in ieder geval wel goed gelukt! Thanks voor de tip :-)  22 mei 2017

  Dat je een beetje de binnenstad uit gaat is inderdaad jammer, maar je krijgt er volgens mij wel een hele hoop ruimte voor terug! Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie het allemaal gaan inrichten. Veel succes met de voorbereidingen! :)


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Ah superlief <3 Ik ga zeker het proces delen :-)  22 mei 2017

  Wat fijn om te horen dat het nu echt gaat gebeuren! Ik ben ook verhuisd van Utrecht stad naar de buitenwijk. Of ik het stadscentrum mis? Ja iedere dag, maar tegelijkertijd ben ik super blij met het grote huis en de ruime tuin die we hebben gekocht. Ik zou het zo weer over doen! In de stad had ik geen tuin wat ik erg jammer vond. Heel veel succes met verhuizen en veel plezier met het inrichten en stylen!


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Oh, helemaal met je eens! Het is wel ontzettend fijn om straks een tuin te hebben én mijn eigen kantoor. Dat is wel echt top :-) En wat ontzettend lief, dank je wel :-)