Warm weer: 29 originele anti-verveeltips voor de zomer
24/05/2017


warm weer wat te doen tips ik verveel me anti-verveel tips zomervakantie
Het kwik blijft stijgen en ik kan alleen maar hopen dat jullie de komende dagen kunnen genieten van een extra lang weekend. Ben je een beetje overrompeld door deze zomerse temperaturen en heb je nog geen leuke plannen staan? Met deze 29 originele dingen om te doen met warm weer, zit er ook zeker een leuk idee voor jou bij: van food festival tot pas geopende hotspot en van Groningen tot Maastricht. 


Update: lees hier het artikel met 32 anti-verveeltips voor warm weer afkomstig uit juli 2018

 • Voor iedereen die niet schuwt om iets actiefs te ondernemen tijdens hogere temperaturen: doe dit weekend mee aan de (1) Breakout Run in Schaijk. Een obstacle run waarbij je op klaarlichte dag (zogenaamd) uit de gevangenis moet proberen te ontsnappen. Wil je!
 • Maak je eigen (2) confetti ijsblokjes of (3) sangria ijsblokjes. DIY’s zó simpel en verfrissend dat deze nooit zullen vervelen.
 • Houd jij van lekker eten? Dan heb je dit weekend keuze genoeg! Zo vindt in Eindhoven op het terrein van de Technische Universiteit het (4) Foodstock Festival plaats en kun je in Nijmegen in het Hunnerpark terecht voor (5) Festival Trek. Ook de Westergasfabriek in Amsterdam wordt dit weekend omgetoverd tot een waar food walhalla tijdens de tiende editie van (6) Rollende Keukens en in Dordrecht wil je zonder twijfel een bezoek brengen aan (7) Lepeltje Lepeltje. Vier smaakmakers die je écht niet wilt missen.
 • Nog een pareltje om te bezoeken: (8) Baker’s Dough in Rotterdam (Pannekoek 82a). In deze eerste cookie dough bar van Nederland kun je -jawel- terecht voor vers bereide cookie dough met allerlei heerlijke toppings, zoals oreo, salted caramel, marshmallows en brownies. YUM!
 • Ga shoppen voor leuke én betaalbare (9) paspoorthoesjes op eBay. Te pas en te onpas krijg ik complimenten over mijn roze paspoort en het maakt voor mij reizen nét dat beetje leuker.
 • Op donderdag 1 juni vindt het event (10) A Lot Of Fashion on Tour in Eindhoven plaats: een fashionable feestje in Beachclub Sunrise (Aquabest, Eindhoven) dat volledig in het teken staat van leuke prijzen, cocktails, bites én muziek. Als je daar geen zomerkriebels van krijgt, weet ik het ook niet meer.
 • Wil je dit weekend al op stap? Ga dan naar de (11) Swan Market in Utrecht: dé plek om bijzondere cadeautjes (voor jezelf) te scoren en te genieten van sfeervolle muziek en lekker eten. Van 11:00 tot 17:00 vind je deze bijzondere (en gratis toegankelijke!) markt op Vredenburg.
 • De voetjes kunnen dit weekend van de vloer tijdens (12) Intents Festival, ook wel beter bekend als de Circus of Insanity, óf tijdens het (13) Central Park Festival. Voor ieder wat wils!
 • Lees een boek in de zon, zoals (14) Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella of (15) Ik zie je op het strand van Jill Mansell. Ook de moeite waard om te reserveren:(16) 13 minuten van Sarah Pinborough.
 • Probeer een nieuw zomers recept uit, zoals deze (17) vegetarische kapsalon voor luie mensen of (18) summer rolls met tempeh.
 • Wil je ‘s avonds even afkoelen? Bezoek dan de bioscoop! Er draaien momenteel een aantal niet te missen films, zoals het langverwachte vervolg (19) Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, (20) Going in Style en (21) Beauty and the Beast.
 • Voor iedereen die dit weekend liever het water opzoekt: ga naar (22) Splash Your City in Nijmegen, waar je middenin de stad kunt glijden van een grote waterglijbaan. Liever zien hoe anderen te water gaan? Op zondag 28 mei vindt de Bossche editie van (23) Te Land, Ter Zee en in de Lucht plaats. Vanaf 13:00 zullen op de Parade de eerste deelnemers van de 37 meter lange baan afrijden om de befaamde bel te bereiken.
 • Ga op stedentrip in eigen land en overnacht via (24) AirBnB eens in Amsterdam, Maastricht óf Groningen. Het ultieme vakantiegevoel voor een prikkie.
 • Bezoek een pretpark als  (25) Walibi Holland, (26) de Efteling, (27) Bobbejaanland of (28) Movie Park Germany. Oké, het zal waarschijnlijk berendruk zijn, maar met dit soort temperaturen heb je waarschijnlijk toch geen puf om van attractie naar attractie te rennen.
 • Niets is lekkerder dan tijdens dit warme weer op het water te vertoeven. Maak bijvoorbeeld een (29) rondvaarttocht over de Binnendieze. Al meerdere malen gedaan en beslist de moeite waard.

Kunnen jullie ook genieten van een lang weekend? Wat zijn jullie plannen voor warm weer?

FACEBOOK * INSTAGRAMYOUTUBE * TWITTER

Fotografie: Ellen van Lent14 reacties


  24 mei 2017

  Wat een leuke dingen.. goede tips! Ik heb geen lang weekend helaas, morgen ben ik vrij maar vrijdag moet ik gewoon werken. Ik vind het leuk om bij een lang weekend de hort op te gaan: een evenement bezoeken, naar de bios, naar het strand of het bos, lekker nieuwe recepten uit te proberen.


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Ooo, dan zitten we in hetzelfde schuitje! Morgen ben ik waarschijnlijk ook vrij (lees: het leven van een ZZP’er gaat niet altijd over rozen ;-)) en vrijdag moet ik gewoon weer bij Shoeby werken. Hopelijk ga je er wel volop van genieten morgen!  24 mei 2017

  Hele leuke tips!  24 mei 2017

  Originele en leuke tips zeg! Hemelvaartsdag gaan we waarschijnlijk naar Lepeltje Lepeltje in Dordrecht. Ben heel benieuwd, ik ben er nog nooit geweest :)


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Ooo, wat leuk! Héél veel plezier :-) Ben ontzettend benieuwd wat je ervan vindt!  24 mei 2017

  Ik heb voor vanavond Spring rolls op het menu staan maar ga straks eerst naar de supermarkt om er nog snel tempe tussen te kunnen doen, wat een goed plan! :)


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Ja, ik vond het ook zo’n briljant recept van Iris :-) Ik ben ook heel benieuwd wat je ervan vindt!  24 mei 2017

  Heerlijke tips allemaal! Ik ga morgen een middagje/avondje naar Trek, zo’n fijn food festival altijd.


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Ja, zó leuk! Ik vind dat ook echt een tópfestival. Maar goed, met eten kun je het bij mij al snel goed doen ;-)  24 mei 2017

  Wat een leuke tips! Door jou krijg ik het nog druk deze zomer! Je hebt me er wel aan herinnert dat ik weer een keer naar Walibi wil! Misschien moet ik dat maar eens een keer gaan doen deze zomer! <3


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Naar een pretpark gaan is altijd een goed plan! Al moet ik in alle eerlijkheid bekennen dat ik ook héél lang al niet meer ben geweest… *oeps*


  Merel

  24 mei 2017

  En niet te vergeten voor alle muziekliefhebbers: Jazz festival Breda


  Femke - Youniqueblog

  24 mei 2017

  Oh, wat een goede toevoeging :-) Thanks!!  27 mei 2017

  Wat een leuk lijstje! Ik heb met dit warme weer vooral zin om te zwemmen, picknicken en naar openluchtfeestjes te gaan :) En die tempeh summer rolls zien er echt top uit!