Fuck the quarterlife crisis: de meest gestelde vragen over mijn boek
05/09/2017


fuck the quarterlife crisis boek reserveren millennials femke kamps generatie y
Yes, over een paar maanden ligt mijn boek Fuck the quarterlife crisis in de winkel! 15 november om precies te zijn. Hoewel het voor jullie waarschijnlijk nog ver weg lijkt, komt voor mij dé grote dag opeens schrikbarend dichtbij. Jullie enthousiasme op de eerdere aankondiging werkt in ieder geval enórm aanstekelijk en bijna nog leuker waren alle vragen die ik ontving. Van wanneer ik ben begonnen met schrijven tot praktische vragen, zoals of er ook een eBook komt. In dit artikel vertel ik alles!

Wanneer ben je begonnen met schrijven?
Ik ben begonnen toen ik mezelf middenin de quarterlife crisis bevond. Niet de eerste paar maanden, toen voelde schrijven voor mij nog als plichtmatig, maar ergens in het midden van het proces. Volgens mijn Word-document was dit op dinsdag 18 oktober 2016. Volgens mijn agenda de dag nadat ik een afspraak had gehad met mijn coach én ik ook tegen jullie open durfde te zijn wat er speelde. Toen was ik er klaar voor om het langzaam maar zeker van mezelf af te schrijven.

Hoe zag je schrijfproces eruit?
Aanvankelijk rommelig, omdat ik puur en alleen voor mezelf schreef. Ik schreef op momenten dat ik geïnspireerd dan wel gefrustreerd was en mijn gedachten op papier wilde uiteenzetten. Toen ik gaandeweg het gevoel kreeg dat dit mogelijk een interessant boek kon zijn voor leeftijdsgenoten, ben ik meer structureel te werk gegaan. Ik plande bewust tijd in om aan mijn boek te werken (variërend van een halve dag tot drie dagen in de week), ging uiteenlopende experts benaderen die waardevolle bijdrages en inzichten konden geven en benaderde vrouwen van wie ik nieuwsgierig was naar het advies aan hun 20-jarige zelf.

Welke vrouwen geven in je boek advies aan hun 20-jarige zelf?
Ik heb gekozen voor vrouwen die dichtbij mezelf staan om wat voor reden dan ook: van vrouwen die ik persoonlijk ken tot bossbabes die ik vanaf een afstand heb bewonderd en mij hebben geraakt met wat ze doen. In totaal zijn dit 29 inspirerende vrouwen en te veel om hier op een rijtje te zetten. Naast de eerder genoemde namen, geven bijvoorbeeld ook Ellen Snijder (oprichter van Fashionchick), Nienke Thurlings (oprichter jongburnout.nl), Anke de Jong (hoofdredacteur Glamour) en Aranka van der Voorden (oprichter Jogha, Fitgirlcode en Pretty Ambitious) advies aan hun 20-jarige zelf wat leidt tot heel mooie inzichten.

Reserveer nu Fuck the quarterlife crisis bij Bol.comAKOBrunaECIManagementboek.nl & Uitgeverij Thema.

Komt er ook een eBook?
Voor alle paperless readers heb ik héél fijn nieuws: mijn boek zal ook als eBook verkocht worden. Wat de timing hiervan is, is momenteel nog niet bekend. Hopelijk kan ik jullie snel meer informatie geven.

Wanneer krijgen we de eerste beelden van de webserie te zien?
Voor iedereen die het mogelijk heeft gemist: geïnspireerd door het boek, ben ik in samenwerking met de getalenteerde AV-specialist en vriendin Jessy Kneefel een webserie aan het maken. Voor deze webserie hebben we een aantal vrouwen uit het boek geselecteerd die ook in videovorm advies geven aan hun 20-jarige zelf. De opnames zijn inmiddels al begonnen (hier vind je een recap) en deze maand staan de laatste opnamedagen ingepland. Zoals het er nu naar uitziet zal de webserie pas rondom de lancering van het boek worden uitgerold, maar ik ben zeker van plan om eerder sneak peeks te delen.

Mocht je nog een vraag voor me hebben die ik (nog) niet heb beantwoord, laat deze dan hieronder in een reactie achter. Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden. Kun je -net als ik- niet wachten tot het boek uitkomt? Fuck the quarterlife crisis is nu al te reserveren bij Bol.comAKOBrunaECIManagementboek.nl & Uitgeverij Thema voor slechts €14,95. Vind ik uiteraard een koopje gezien ik weet hoeveel energie in dit boek is gestoken. Niet alleen door mij, maar ook alle experts en inspirerende vrouwen die een bijdrage hebben geleverd. Oh jongens, wat vind ik het spannend.

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER16 reacties


  5 september 2017

  Wat leuk om een klein inkijkje te krijgen in het schrijfproces. Wat mooi dat het schrijven ook echt heeft geholpen om dingen van je af te schrijven. Ik ben zo benieuwd naar het boek!


  Femke - Youniqueblog

  5 september 2017

  Ik denk ook echt dat het achteraf goed was om gewoon vanuit een punt te beginnen dat ik het echt puur en alleen voor mijzelf schreef. Al is het nu (ook achteraf gezien) ook wel een beetje eng: al die persoonlijke gedachten op papier.  5 september 2017

  Heb zo’n zin in je boek!


  Femke - Youniqueblog

  5 september 2017

  Zo, zo, zó leuk om te horen!  5 september 2017

  Leuke update, ik ben heel erg benieuwd naar het boek!


  Femke - Youniqueblog

  5 september 2017

  Zo leuk om te horen! Ik ben ook ont-zet-tend benieuwd wat je ervan gaat vinden :-)  5 september 2017

  Leuk om deze update te lezen. En het komt wel heel dichtbij inderdaad!


  Femke - Youniqueblog

  5 september 2017

  Yes, het aftellen is voor mij toch echt wel begonnen!  5 september 2017

  Ik ben echt onwijs benieuwd en het boek staat al hoog op mijn lijstje. Ik koop ze het liefst bij mijn lokale boekhandel, omdat ik daar gewoon héél graag kom dus ik ga ook daar alvast vragen of ze hem voor me kunnen reserveren!


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Wauw, zo leuk als je dit wilt doen! Ik snap het heel goed hoor: het is ook véél leuker om een boek in handen te hebben en het dán te kopen :-) Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt!  5 september 2017

  Ik ga je boek zo ontzettend lezen, lijkt me echt heel erg tof! Die quarterlife crisis is maar al te echt momenteel en ik denk dat er veel jongeren zijn die ermee worstelen, maar niet goed weten wat ze moeten. Zelf heb ik er (nog, haha) geen last van, maar ik kan me zeker voorstellen hoe het is. Ik kijk ernaar uit om erover te lezen! :)


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Wauw, wat een fijne reactie! Mijn missie met dit boek is inderdaad om dit soort dingen meer bespreekbaar te maken: dat is zó belangrijk. Je bent echt niet de enige als je het allemaal even niet meer weet, en het is oké. Zou het supertof vinden als je dit boek gaat lezen. Ik ben ont-zet-tend benieuwd wat je ervan vindt!  5 september 2017

  Ik ben er heel erg benieuwd naar! Ik ga hem zeker kopen :-)


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Yay, dit vind ik ZO leuk om te lezen <3  8 september 2017

  Ik ben ook ontzettend benieuwd naar je boek meis! Super leuk om een kijkje te krijgen in het ontstaan ervan. Zo stoer dat je de vrouwen durfde te benaderen en nog leuker dat ze mee wilden werken! Ik ben heel blij voor je! Achteraf gezien heb ik zo’n 1 tot 1,5 jaar geleden deze crisis gehad op werkvlak. Gelukkig ben ik er nu uit!


  Femke - Youniqueblog

  8 september 2017

  Zo leuk om te horen! Ik was ook zo blij toen zoveel toffe dames hadden toegezegd. Ook echt heel onwerkelijk voor mij, maar zo trots op. En wat fijn om te horen dat je uit deze crisis bent! Hoop dat je alsnog geniet van dit boek <3