Thuiskantoor inspiratie: voor en na foto's van mijn thuiskantoor
19/09/2017


freelance tekstschrijver thuiskantoor

Het is een kleine droom die uitkomt: een eigen kantoor. Hoewel ik beslist niets te klagen had in ons voormalige appartement, wilde ik wel graag in ons nieuwe huis een échte werkruimte hebben. En met hulp van Roy is de ruimte mooier geworden dan ik had durven hopen. Inclusief junglebehang. Dit zijn de voor en na foto’s van ons thuiskantoor.

Eerst nog even iets anders leuks dat ik héél graag met jullie wil delen: ik start zeer binnenkort met het het versturen van nieuwsbrieven.  Nu hoor ik je denken: ‘Hè bah, nóg meer mail’, maar ik beloof jullie dat mijn nieuwsbrief een klein feestje gaat worden in je inbox. Ik wil -geïnspireerd door mijn boek Fuck the quarterlife crisis– regelmatig met jullie persoonlijke tips delen om succes, geluk en (bovenal) jezelf te vinden, opdrachten en fun reads onder je neus schuiven om je leven nét dat beetje leuker te maken én je ontvangt als eerste sneak peeks van mijn nieuwe boek. Inmiddels hebben veel van jullie zichzelf al ingeschreven (zo leuk!), maar mocht je dit nog niet hebben gedaan: dat kan hier.


Kantoor na def8

Een groot verschil, hè? Net zoals de rest van het huis hebben we de muren van het kantoor gewit alvorens we het gingen inrichten. Ook hebben we nieuwe laminaat gelegd over de gehele eerste verdieping en de plinten vervangen. Een keuze waar we ontzettend blij mee zijn, omdat de tint van het laminaat en de hoogte van de plinten de ruimte groter doen ogen. De deur die je naast het buikkastje ziet, is de deur naar het balkon. Deze kan ik gedurende de werkdag dus lekker open zetten en -als het weer het toelaat- zelfs even buiten zitten.

Kantoor na def2

Hoe gaaf is dit buikkastje? Roy spotte deze op Marktplaats waar een vrouw als hobby dit soort kastjes op de kop tikt en opknapt. En hóé! Het kastje is echt perfect afgewerkt. Dankzij de matte, zwarte kleur komen de gouden versieringen nét dat beetje mooier uit. Echt een fantastische aanwinst voor ons thuiskantoor en -wij vonden- héél goedkoop: we betaalden voor dit kastje slechts €50.-.

Kantoor na def3

Kantoor na def5

Nog iets waar ik ontzettend trots op ben: Roy heeft een (eveneens tweedehandse) IKEA Kallax kast van vijf vakken breed op de kop getikt en deze zelf ietwat verhoogd met mooie zwarte, metalen pootjes. Daarnaast heeft hij de achterzijde van de kast dichtgemaakt en de voorzijde voorzien van twee houten schuifdeuren met gouden knop, zodat we het ook echt kunnen gebruiken als rommelkast. Hoe hij dit precies heeft gedaan en waar hij alle materialen vandaan heeft gehaald zal ik binnenkort in een andere post wat uitgebreider uitleggen. Lees: ik zal het aan hem vragen en dan alles wat hij zegt driftig voor jullie uittikken ;-)

Voor en na def

Verder ben ik ook ont-zet-tend blij met het junglebehang waar mijn vader ons mee heeft geholpen. In eerste instantie was het plan om deze muur in één tint te verven, maar uiteindelijk leek het ons toch toffer om te gaan voor een opvallende print. Dit voelde meer als ‘ons’. Om een veelgestelde vraag te beantwoorden: dit behang is van ModeMusthaves, maar is helaas inmiddels niet meer verkrijgbaar gezien deze webshop gaat stoppen. Of misschien zelfs al wel is gestopt is wanneer je dit leest. Echt ontzettend jammer! Maar het maakt deze muur wel net dat beetje meer uniek, toch?

Kantoor na def6 Kantoor na def7

Verder is mijn bureau natuurlijk ook altijd bezaaid met een paar tijdschriften en ander prul. In dit geval nog een paar foto’s die ik heb gemaakt met Jip en Dorien tijdens de Goaldigger Sessions met lezingen van o.a. Olcay Gulsen en Aranka van der Voorden. Voor iedereen die nieuwsgierig is: je kunt op The Goaldiggers Club het volledige verslag lezen. Zo vroeg ik ook een aantal aanwezige Goaldiggers naar hun belangrijkste learnings van de dag. Echt ontzettend leuk om te doen!

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat ik echt ontzettend blij ben met mijn thuiskantoor. En een kleine bekentenis: ik heb in de IKEA Kallax kast al een vak vrijgehouden om mijn boek in te kunnen etaleren. De ultieme motivatie lijkt mij om iedere dag weer te knallen ;-)

Wat vinden jullie van mijn thuiskantoor? 

Pssst! Het openingsbeeld is geschoten door Ellen van Lent. Binnenkort meer op mijn (ver)nieuw(d)e zakelijke website!

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER27 reacties


  19 september 2017

  Wat ziet het er onwijs mooi en fris uit! Het moet echt heerlijk zijn om in je eigen kantoor (mét zulk leuk behang!) te kunnen werken. En wat is dat buikkastje gaaf inderdaad. 50 euro is echt geen geld daarvoor!  19 september 2017

  Wauw wat ziet het er mooi uit!  19 september 2017

  Dat ziet er onwijs gezellig en knus uit!
  Hopelijk kun je er veel mooie uurtjes in doorbrengen:)  19 september 2017

  Wauw! Ziet er mooi uit. De kallax kast en het behang zijn favoriet!  19 september 2017

  Wat leuk dat ze buikkastjes opknapt. Mijn Oma heeft er zelf ook een buikkast in huis staan die ze zelf mintgroen had geverfd (ook nog eens heel hip!). Echt zo leuk! Past ontzettend veel in en is heel stevig. Wat fijn dat je kantoor af is. Ik ben zo blij voor je! <3  19 september 2017

  Wauw wat een mooi thuiskantoor! Heel fris, lijkt me heerlijk om te werken :-) En LOVE het jungle behang!  19 september 2017

  Heeel gaaf Fem!  19 september 2017

  Super gezellig is het geworden!  19 september 2017

  Ohh wat is het mooi geworden! Mooi met dat botanische behang :D Hier ga je vast heel lekker werken.  19 september 2017

  Het ziet er zo mooi en lekker ruim uit!
  Prachtig behang ;-)

  Xoxo  19 september 2017

  Super gaaf gedaan, dat wordt fijn werken daar!  19 september 2017

  Ahh, je kantoortje ziet er heel fijn uit! Wij hebben in ons huisje ook een aparte kantoorruimte, heel fijn is dat! :)

  xx  19 september 2017

  Het ziet er heel leuk uit! Dat kastje is echt heel tof trouwens!  19 september 2017

  Oh wauw, wat een verschil met dat eerste behang in de kantoorruimte en met dat nieuwe! Het is meteen een stuk lichter en mooier!  19 september 2017

  Wat een prachtig kantoor en het behang is zo leuk! Echt heel stijlvol ingericht allemaal.  19 september 2017

  Het is echt ontzettend mooi geworden!  19 september 2017

  Gewoon perfect! Ik vind het er echt prachtig uitzien!


  Madebyuna

  19 september 2017

  Heel leuk!! Dat buikkastjes is echt super leuk, heb je toevallig de link van deze mevrouw op Marktplaats Ben heel erg hier naar opzoek.  19 september 2017

  Wat is het kantoor leuk geworden zeg! Vooral dat behang, echt awesome!  19 september 2017

  Ohh, wat ontzettend mooi! De ruimte lijkt inderdaad een stuk groter en wat is dat buikkastje leuk! Echt een goede vondst!  19 september 2017

  Ik was al laaiend enthousiast over het buikkastje – dat zwart met goud geeft het net het beetje stoerheid dat zo’n kastje wat mij betreft nodig heeft – maar ik ben helemaal onder de indruk van de kallax. Geweldige manier om zo’n kast niet alleen her te gebruiken maar onherkenbaar te veranderen (verbeteren!). Ik ben benieuwd naar de uitleg want ik word er hebberig van.  19 september 2017

  Wat een mooi kantoor. Ik vind dat kastje wel heel erg gaaf!  19 september 2017

  Hier ben ik wel echt een beetje jaloers op hoor. Wat is het tof geworden! Dat behang is ook geweldig!  19 september 2017

  Wat een gaaf behang! Maakt het kantoor helemaal af vind ik.  20 september 2017

  Hij’s fijn, ik heb nu ook zin om mijn kantoor aan te pakken!  20 september 2017

  Superleuk! Als ik ooit mijn eigen huis heb wil ik het ook zo tof inrichten We wonen nu in een huurhuis waar we wrs hooguit een jaar zitten, daar wil ik niet te veel geld aan kwijt zijn. Heb wel mijn eigen kantoortje gelukkig, maar ziet er eeeeigenlijk niet uit :).  21 september 2017

  Lijkt me zalig, zo’n thuiskantoor! *hier nog steeds aan de eettafel. Ugh.*
  En al zeker als die zo leuk is ingericht ;) Echt tof gedaan!