Series op Netflix: Ozark, The Good Place & Riverdale
22/11/2017


netflix series tips series op netflix serie ozark the OA the good place orphan black riverdale
Wat had ik veel zin om dit artikel te tikken. Het is inmiddels namelijk al behoorlijk lang geleden dat ik mijn favoriete series op Netflix met jullie heb gedeeld, terwijl ik de laatste tijd zoveel nieuwe heb ontdekt die beslist de moeite waard zijn. Van Ozark en The OA tot The Good Place en Orphan Black: dit zijn op dit moment mijn favoriete series op Netflix.

Ozark

Deze serie vertelt het verhaal van een familieman die door een fuck-up van een zakenpartner is genoodzaakt zelf de criminaliteit in te gaan. Zijn opdracht? Miljoenen dollars witwassen in het dorpje Ozark. Het plot en de acteurs die de hoofdrollen vertolken, Jason Bateman (Horrible Bosses, The Switch) en Laura Linney (Love Actually, The Truman Show), doen misschien vermoeden dat het gaat om een komische serie, maar niets is minder waar. De serie is eerder een duister, spannend en beslist intrigerend. Een Netflix serie die leuk is voor jezelf én je vriend.

The OA

Het was beslist even inkomen toen we begonnen aan deze serie. Het verhaal wordt niet zo snel duidelijk en het hoofdpersonage is zo vaag dat het aanvankelijk vooral ergernis opwekt. Toch werkte dit tegelijkertijd ook verslavend: wat ís er namelijk gebeurd in de zeven jaar dat de blinde Prairie Johnson was ontvoerd? En waarom kan ze nu weer zien? Per aflevering wordt er een puzzelstukje aangereikt die leidt tot een onverwachte (persoonlijk vond ik: vrij schokkende) seizoensafsluiter. Het is een serie die ik zeker niet zou verkiezen boven de anderen in de rijtje, maar in een vrij weekend heus de moeite waard.

The Good Place

Het plot is simpel: door een vergissing belandt de egoïstische Eleanor Shellstrop na haar dood op de Goede Plaats. Ze wil er absoluut blijven en besluit daarom een beter mens te worden. Veel van de serie verwachtte ik dan ook niet, but damn… Ik vind het echt heel leuk. Je moet niet allergisch zijn van Amerikaanse humor (lees: weinig diepgang en soms wat kinderlijke grappen), maar buiten dit om is deze Netflix serie een welkom toetje. Een feest om naar te kijken en de korte afleveringen doen je alleen maar vragen om meer. Inclusief verrassende plottwist nabij het einde van het eerste seizoen!

The Vampire Diaries

Ik weet het, ik weet het. I’m late to the party. Evenals in het geval van Gilmore Girls en Gossip Girl ben ik pas vér na de hype aangehaakt. Al moet ik wel meteen eerlijk toegeven: hoewel ik aanvankelijk deze serie fantástisch vond, ben ik nu bij seizoen twee toch wel even gepauzeerd. Misschien ligt het toch aan ‘de leeftijd’ dat een plot waarin een high school girl verliefd wordt op een gepijnigde vampier mij niet écht meer kan boeien. Inclusief alle drama.

Orphan Black

Nadat ze haar dubbelganger voor de metro ziet springen, neemt de Britse Sara Manning haar identiteit over. Al snel ontdekt ze dat de vreemdeling op het metrostation niet de enige dubbelganger is die er op deze wereldbol rondloopt. Een duistere organisatie blijkt hier verantwoordelijk voor, maar deze blijken inmiddels al de jacht te hebben geopend op de menselijke klonen. Hoewel het aanvankelijk een beetje gekkig is dat Tatiana Maslany meerdere rollen in deze Netflix serie vertolkt, is dit al snel vergeten. Ze speelt haar verschillende rollen namelijk zó goed dat mijn vriend en ik regelmatig vergaten dat we naar dezelfde actrice keken. De serie wordt per aflevering sterker, spannender en maakt je een gróót Tatiana Maslany fan. 

Riverdale

Eerder deelde ik al mijn enthousiasme over Riverdale, maar mocht je hier nog niet aan begonnen zijn: doen! De Netflix serie Riverdale brengt namelijk twee van mijn favoriete genres samen: een zoetsappige (high school) serie én een sinistere thriller. Bovendien wordt ook deze serie steeds beter en beter. Sinds de lancering van het tweede seizoen, zit ik wekelijks braafjes op donderdagavond klaar om de nieuwste aflevering te bekijken. Zonder twijfel één van mijn meest favoriete series op Netflix. Wil je zien!

Benieuwd naar nog meer van mijn favoriete series op Netflix? Je vindt in dit artikel nog meer serietips.

Wat zijn op dit moment jullie favoriete series op Netflix? Ik ben heel benieuwd.

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER10 reacties


  22 november 2017

  the good place vond ik super leuk :D in 1 stuk uitgekeken!  22 november 2017

  The OA heb ik inderdaad ook gezien. Ik zou hem naast anderen ook niet als eerste kijken, maar het is toch wel een serie zoals je ze niet zo vaak ziet. Riverdale is echt fantastisch! Ik heb er toevallig ook een ‘Netflix tip’ artikel over geschreven, zo leuk vind ik het. Het is ook echt super spannend nu..can’t wait tot donderdag. <3  22 november 2017

  The OA en Orphan Black vond ik ook erg goed! Riverdale balanceert op de grens tussen goede serie en guilty pleasure, haha. TVD is 110% guilty pleasure, maar ik geniet er zo van! ♥ Damon Salvatore! :’D
  Ozark moet ik nog zien, ik heb er al veel goeds over gehoord. Binnenkort maar eens een kans geven! Goed dat het ook vriend-proof is, dan kunnen we nog eens iets samen kijken. We zijn namelijk bijna door Mindhunters heen.  22 november 2017

  Orphan Black is zo’n goede serie! Was echt een beetje verdrietig toen het voorbij was, haha.  22 november 2017

  Jaa Ozark en Riverdale zijn allebei zo leuk! Ik ben nu aan het laatste seizoen van TVD (het laatste seizoen dat op Netflix staat), maar ben er eigenlijk wel klaar mee. Maar ik kan niet zo goed zomaar stoppen met een serie haha! Dus ik kijk gewoon op mijn gemak alle afleveringen. Bingewatchen gaat het niet worden in ieder geval.  22 november 2017

  vampire diaries, riverdale en orphan black heb ik al helemaal gezien, de rest ken ik nog niet  22 november 2017

  Oh, wat fijn! Ik was nog op zoek naar een nieuwe luchtige serie. Ga vanavond meteen beginnen aan The Good Place. Ben ook wel fan van Kristen Bell, dus komt goed uit. Kijk zelf (niet-Netflix) Vikings en (wel Netflix) Jane the Virgin! En laatst natuurlijk Stranger Things in één zit uitgekeken. Moest wel.  22 november 2017

  Jaa! Love Tatiana! :D Mijn vriend heeft Ozark gekeken en vond het super goed. En ik ben begonnen aan The OA maar ik raakte nog niet echt door de eerste aflevering. Haha :p En The Vampire Diaries volgde ik vroeger op tv. Soms heb ik wel zin om er nog eens naar te kijken, maar ik zou eigenlijk helemaal opnieuw moeten beginnen om te kunnen volgen en daar heb ik ook geen zin in. The Good Place heb ik op m’n lijstje gezet nu. Klinkt wel leuk.  22 november 2017

  Nadat ik weer een uur door Netflix heen aan het scrollen was en geen leuke serie kon vinden om te kijken heb ik besloten om Gossip Girl weer vanaf seizoen 1 terug te gaan kijken. Best desicion ever!  23 november 2017

  Ik heb ze allemaal nog niet bekeken maar de Winter komt eraan dus dat moet vast gekomen…